Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanie 65m - jak wygospodarować garderobę?

Marysia Ro

Recommended Posts

Cześć, piszę w imieniu mojej koleżanki, która zastanawia się nad kupnem mieszkania, którego plan dołączam. Oto jej prośba:

"Czy moglibyście się podzielić Waszymi pomysłami odnośnie rzutu. Kuchnia jest dość mała, łazienka i salon trochę też, a przedpokój z kolei za duży. Bardzo mi zależy też na garderobie, a raczej małym miejscu na pranie czy prasowanie, np. jakieś drzwi przesuwane w sypialni? Każdy pomysł będzie w cenie :) "

Oto plan:

mieszkanie Agi.jpg

Inwestycja to Riverside w Krakowie. Okna jednej z sypialni są na zachód i północ, drugiej na północ, a salonu z kuchnią na północ i wschód. W mieszkaniu miałaby zamieszkać para + małe dziecko. Do końca tygodnia muszą podjąć decyzję i przedstawić plan ewentualnych zmian.

Mam nadzieję, że jak zwykle okażecie się pomocni :)

Rzut trochę za mały nie widać dokładnie wymiarów.Sypialnie są małe i tak ustawione że nie ma jak wydzielić garderoby.Szkoda zabierać z kuchni czy pokoju dziennego metry.Przedpokój się zmniejszy po wstawieniu dużej szafy + 5drzwi,nie będzie się wydać za duży.Widzę natomiast aż 5 wypustów,nie wiem czy to kominy,jeśli tak to może jest możliwość przeniesienia kuchni czy łazienki w inne miejsce tym samym ulokować tak pokoje by wydzielić garderobę.

Rzut trochę za mały nie widać dokładnie wymiarów.Sypialnie są małe i tak ustawione że nie ma jak wydzielić garderoby.Szkoda zabierać z kuchni czy pokoju dziennego metry.Przedpokój się zmniejszy po wstawieniu dużej szafy + 5drzwi,nie będzie się wydać za duży.Widzę natomiast aż 5 wypustów,nie wiem czy to kominy,jeśli tak to może jest możliwość przeniesienia kuchni czy łazienki w inne miejsce tym samym ulokować tak pokoje by wydzielić garderobę.

Dzięki za odpowiedź. Potwierdzam, że to niestety kominy, których nie da się ruszyć..