Duda0 31.03.2015 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Witam, wszystko wskazuje na to że mój 18-letni Junkers ZWE24-2kp kończy swój żywot. Cieknie z zaworu wodnego, naprawa to około 600 PLN więc zważywszy na wiek pieca postanowiłem go wymienić. Nie planuję żadnych modernizacji samej instalacji grzewczej która również ma 18 lat więc piec ma być dwufunkcyjny, wiszący, Bedzie pracował w pralni z dobrą wentylacją a dom ma ok. 180 m2 - w technologi szkieletu drewnianego więc nieżle ocieplony.Oczywiście mój wieloletni serwisant Junkersa poleca mi Junkersa ale te w przedziale cenowym 1900 - 2300 mają bardzo złę opinnię głośne i awaryjne. Nie wykluczam pozostania przy Junkersie ale proszę o podpowiedzi propozycji alternatywnych producentów. Zależy mi tylko na opiniach bezstronnych. Oczywiście dostepność serwisu też jest ważna. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur i Lidia 31.03.2015 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Od lat używam piecy Termet-a, aktualnie w nowym domu używam Termet Minimax Elegance turbo GCO-DP-21-03 (24/24) i na obecną chwilę sprawdza się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 31.03.2015 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 rozważałeś jaki rodzaj kotla potrzebujesz? atmosferyk, kondensat, turbo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duda0 31.03.2015 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Szczerze mówiąc to mi wszystko jedno. Jak już pisałem dom jest 18 letni tak jak instalacja a chcę ograniczyć się tylko do wymiany pieca. Z wielu przeczytanych komentarzy wynika że obecnie nie można kupić za rozsądne pieniądze pieca który będzie na lata tak jak ten mój Junkers. Wolę kupić coś co będzie grzało i posłuzy 10 lat po to by ponownie kupić nowy niż wydać 5 000 i liczyć ze nic się nie popsuje przez 20 lat. Jak będzie słuzył dłużej to tym lepiej ale nie bedzie go zal szybko wymieniać na nowy. Prosty rachunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zybie 31.03.2015 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Kup Energy top 24 CTE posłuży Ci przynajmniej 10 lat i jest mało awayjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duda0 31.03.2015 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Brotje może to i dobra marka, nie wiem ale wygląda na to ze ich produkty sprzedaja w tylko jednym sklepie - przynajmniej na Ceneo więc i serwis musi być bardzo krótki a takich wolę unikać bo w razie problemów człowiek nie ma duzego wyboru. Pod tym względem Junkers jest bardzo mocny bo mozna wyszukać sobie serwisanta który zna się na rzeczy ale nie zdziera bo wie ze mozna go łatwo zastapić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zybie 02.04.2015 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 Sprawdż na stronie http://www.broetje.pl/autoryzowane-centra-serwisowe/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buster-tt 11.06.2018 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2018 Odświeże temat. Co wybrałeś i czy wybór był słuszny, szukam pieca atomosferycznego, dodatkowego bo mam juz kociol na paliwo stałe, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts