Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tuluza na finiszu czyli Wanilia ucieka na wieś

Recommended Posts

Lubię wątek Piu. Kiedyś Sylwia z VH pisała gdzie kupiła swoją tkaninę. Byłam niedaleko na urlopie i jadąc do tamtej hurtowni trafiłam na fajny(inny) sklep z tkaninami. Kupiłam na 6 krzeseł i jeszcze mi zostało trochę. Cena super bo 80 zł, nie wiem jak się nazywa, ale to taka welurowo-pluszowo gruba tkanina.

Jedynie słuszny szary kolor :D

Na chyba 4 miesiące wypadłam z czegokolwiek, bo łokieć tenisisty mi się zrobił po tym obijaniu:yes::yes:

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pestko, podglądam te szafy, z niecierpliwością czekam na Wani, bo sama też muszę zrobić. Pokoik, to dziupla 210 szeroka i 310 wysoka. Chcę zabudować tę ścianę na całą szerokość. Z drugiej strony dziupli stoi biurko.

Wzdycham do szafy jjany :yes:

Pax najtaniej wyjdzie, ale ze szparą. No i tak tkwię w ''nicniewiedzeniu''

Weź cały środek z PAXa, a drzwi zrób u stolarza. Natomiast szparę możesz zakryć blendą, a jeszcze lepiej przewidzieć ramę wokól całej szafy.

Na pintereście mam jeszcze inne szafy :)

https://www.pinterest.com/pestka56/simple-furniture/

Help, z czego zrobić obwódkę dębową po jakieś 10 cm naokoło szafy? Korpus złożony ;) I teraz myślimy jak ugryźć temat zabudowy. Szafa stanie najprawdopodobniej na drewnianych ala'legarach bo coś tam mamy w garażu co się nada i zostanie dookoła zabudowana regipsem. Pytanie jak zrobić wierzchnią warstwę?

A..... i na przyszłość proszę nie usuwać żadnych zdjęć :mad:

FORNIR nadaje się do oklejenia takiej obudowy.

Ale ja bym zrobiła z deski podłogowej. Nawet typu Barlinek. Jedźcie do marketu budowlanego i coś wybierzecie.

Uchwyty zamów u stolarza.

Pestka myśleliśmy właśnie o desce barlineckiej bo została nam CHYBA wystarczająca ilość z podłogi więc rama byłaby idealnie dobrana kolorystycznie :yes: Tyle że M boi się czy da radę zrobić porządnie łączenie ze ścianą. Rozważaliśmy też opcję zamówienia przyciętego już forniru u stolarza ale tu pewnie cena nas zaskoczy ;)

Uchwyty najchętniej zamówiłąbym u stolarza Marty i chyba poproszę ją o namiar bo aż się boję co ci moi mogliby stworzyć :p A może nie dadzą rady tak prostej rzeczy popsuć?

Wydaje mi się, że trzeba wnękę po ścianie olistwować ķantówką. a do niej można nawet przylepiać deski. Muszę to rozrysować, bo mi się bardzo pomysł szafy w ramie podoba. Może dzięki temu uda mi się wykombinować jak wstawić między szafy w wiatrołapie "cargo" na buty :)

Wani powiem Ci,że co do uchwytów, to kilku stolarzy,którym wysyłałam prośbę o wyceny od razu napisali,że takicj nie zrobią, moi też wcześniej nie robili takich (zresztą oni sami ich nie oklejają,ale załatwili temat,bo raczej nie ma u nich rzeczy niemożliwych) a ja bym wnękę okleila tym samym fornirem co uchwyty,żeby to się zgrywało)

Wani powiem Ci,że co do uchwytów, to kilku stolarzy,którym wysyłałam prośbę o wyceny od razu napisali,że takicj nie zrobią, moi też wcześniej nie robili takich (zresztą oni sami ich nie oklejają,ale załatwili temat,bo raczej nie ma u nich rzeczy niemożliwych) a ja bym wnękę okleila tym samym fornirem co uchwyty,żeby to się zgrywało)

A może by wystarczyło wysłać stolarzom próbkę obudowy i coś dobiorą?

Marta jestem przekonana że coś by się znalazło w tych segregatorach, pytanie czy chciałoby im się bawić z robieniem samych uchwytów i ile by to kosztowało...

jakby co to dam namiary;) oni są tak zalatani,że im jeszczw 350 zł mam do doplacenia i mają cokół dorobić w łazience i nie mają kiedy przyjechać od września; )

Wanilia, a może poszukaj kogoś takiego jak ten http://www.mairo.net.pl/?nozki-do-mebli,26 U niego można zamówić toczone elementy. Trzymam ten adres, bo będę potrzebowała do naprawy kredensu. Może wykona też inne rzeczy.