mmikka 14.11.2015 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Lubię wątek Piu. Kiedyś Sylwia z VH pisała gdzie kupiła swoją tkaninę. Byłam niedaleko na urlopie i jadąc do tamtej hurtowni trafiłam na fajny(inny) sklep z tkaninami. Kupiłam na 6 krzeseł i jeszcze mi zostało trochę. Cena super bo 80 zł, nie wiem jak się nazywa, ale to taka welurowo-pluszowo gruba tkanina. Jedynie słuszny szary kolor Na chyba 4 miesiące wypadłam z czegokolwiek, bo łokieć tenisisty mi się zrobił po tym obijaniu:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 14.11.2015 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Ja też się nie załapałam na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.11.2015 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 To ten o fotelach uszakach też pewnie znasz Wanilia, wpadło mi kilka inspiracji szafowych: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 14.11.2015 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 2 ostatnie bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 14.11.2015 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Pestko, podglądam te szafy, z niecierpliwością czekam na Wani, bo sama też muszę zrobić. Pokoik, to dziupla 210 szeroka i 310 wysoka. Chcę zabudować tę ścianę na całą szerokość. Z drugiej strony dziupli stoi biurko. Wzdycham do szafy jjany Pax najtaniej wyjdzie, ale ze szparą. No i tak tkwię w ''nicniewiedzeniu'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.11.2015 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Weź cały środek z PAXa, a drzwi zrób u stolarza. Natomiast szparę możesz zakryć blendą, a jeszcze lepiej przewidzieć ramę wokól całej szafy. Na pintereście mam jeszcze inne szafy https://www.pinterest.com/pestka56/simple-furniture/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 14.11.2015 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Nic a nic się nie znam na pintereście, ale zobaczyłam jeden stolik.......... od kilku godzin myślę nad podobnym, czy jutro jechać i zakupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 14.11.2015 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Help, z czego zrobić obwódkę dębową po jakieś 10 cm naokoło szafy? Korpus złożony I teraz myślimy jak ugryźć temat zabudowy. Szafa stanie najprawdopodobniej na drewnianych ala'legarach bo coś tam mamy w garażu co się nada i zostanie dookoła zabudowana regipsem. Pytanie jak zrobić wierzchnią warstwę? A..... i na przyszłość proszę nie usuwać żadnych zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 14.11.2015 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Potrzebuję dębowych uchwytów jak na pierwszym zdjęciu Pestki. Ktoś, coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 14.11.2015 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Wani, tych zdjęć tyle było, że twojej nowej szafy na nie mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.11.2015 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 FORNIR nadaje się do oklejenia takiej obudowy.Ale ja bym zrobiła z deski podłogowej. Nawet typu Barlinek. Jedźcie do marketu budowlanego i coś wybierzecie. Uchwyty zamów u stolarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 15.11.2015 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 FORNIR nadaje się do oklejenia takiej obudowy. Ale ja bym zrobiła z deski podłogowej. Nawet typu Barlinek. Jedźcie do marketu budowlanego i coś wybierzecie. Uchwyty zamów u stolarza. Pestka myśleliśmy właśnie o desce barlineckiej bo została nam CHYBA wystarczająca ilość z podłogi więc rama byłaby idealnie dobrana kolorystycznie Tyle że M boi się czy da radę zrobić porządnie łączenie ze ścianą. Rozważaliśmy też opcję zamówienia przyciętego już forniru u stolarza ale tu pewnie cena nas zaskoczy Uchwyty najchętniej zamówiłąbym u stolarza Marty i chyba poproszę ją o namiar bo aż się boję co ci moi mogliby stworzyć A może nie dadzą rady tak prostej rzeczy popsuć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.11.2015 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Wydaje mi się, że trzeba wnękę po ścianie olistwować ķantówką. a do niej można nawet przylepiać deski. Muszę to rozrysować, bo mi się bardzo pomysł szafy w ramie podoba. Może dzięki temu uda mi się wykombinować jak wstawić między szafy w wiatrołapie "cargo" na buty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 15.11.2015 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Wani powiem Ci,że co do uchwytów, to kilku stolarzy,którym wysyłałam prośbę o wyceny od razu napisali,że takicj nie zrobią, moi też wcześniej nie robili takich (zresztą oni sami ich nie oklejają,ale załatwili temat,bo raczej nie ma u nich rzeczy niemożliwych) a ja bym wnękę okleila tym samym fornirem co uchwyty,żeby to się zgrywało) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 15.11.2015 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Wani powiem Ci,że co do uchwytów, to kilku stolarzy,którym wysyłałam prośbę o wyceny od razu napisali,że takicj nie zrobią, moi też wcześniej nie robili takich (zresztą oni sami ich nie oklejają,ale załatwili temat,bo raczej nie ma u nich rzeczy niemożliwych) a ja bym wnękę okleila tym samym fornirem co uchwyty,żeby to się zgrywało) A może by wystarczyło wysłać stolarzom próbkę obudowy i coś dobiorą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 15.11.2015 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 A może by wystarczyło wysłać stolarzom próbkę obudowy i coś dobiorą? nie mam pojęcia, oni mają 2 segregatory fornirow, więc może coś podobnego,ale sami nie wybarwiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 15.11.2015 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 fornir można też czysty bez bejcy i bez lakieru kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 15.11.2015 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 nie mam pojęcia, oni mają 2 segregatory fornirow, więc może coś podobnego,ale sami nie wybarwiają. Marta jestem przekonana że coś by się znalazło w tych segregatorach, pytanie czy chciałoby im się bawić z robieniem samych uchwytów i ile by to kosztowało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 15.11.2015 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Marta jestem przekonana że coś by się znalazło w tych segregatorach, pytanie czy chciałoby im się bawić z robieniem samych uchwytów i ile by to kosztowało... jakby co to dam namiary;) oni są tak zalatani,że im jeszczw 350 zł mam do doplacenia i mają cokół dorobić w łazience i nie mają kiedy przyjechać od września; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.11.2015 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Wanilia, a może poszukaj kogoś takiego jak ten http://www.mairo.net.pl/?nozki-do-mebli,26 U niego można zamówić toczone elementy. Trzymam ten adres, bo będę potrzebowała do naprawy kredensu. Może wykona też inne rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts