pestka56 27.11.2015 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Tu ważne jest zestawienie odcieni. Dlatego tak Ci się podobają, bo wszystko jest kolorystycznie wyważone. Każdy kolor ma swoje miejsce w sensie konkretne kolory na ściany, inne na podłogi, jeszcze inne jako tkaniny. Nawet obraz na ścianie jest nieprzypadkowo dobrany pod względem kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 27.11.2015 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Wani, ten zestaw kolorów do salonu bardzo ładny. Jeśli Ci w duszy gra, to trzymaj się go, chociaż poza farbą nie będzie łatwo dobrać w takich kolorach tkaniny. Ja już nie wiem co mi w duszy gra....mam tą szarą kanapę i coś mi nie pasuje. MOże to ten szary taki do dupy? Jakby lekko w beż wpadał. Na próbniku wyglądał jak szary, dość jasny - w domu buro. Może w dziennym świetle będzie lepiej. Ściany w tynkach nie pprawiają ogólnego wrażenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 27.11.2015 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 (edytowane) O masz już sofę kolory co pokazała planuję u córki tylko jeszcze róż Edytowane 27 Listopada 2015 przez AnikoPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 27.11.2015 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Ja już nie wiem co mi w duszy gra....mam tą szarą kanapę i coś mi nie pasuje. MOże to ten szary taki do dupy? Jakby lekko w beż wpadał. Na próbniku wyglądał jak szary, dość jasny - w domu buro. Może w dziennym świetle będzie lepiej. Ściany w tynkach nie pprawiają ogólnego wrażenia Wani, fotki, fotki, please!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 27.11.2015 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Wani, fotki, fotki, please!! W niedzielę,ok? Gości jutro ma moje dziecko, z rana w ramach preentu urodzinowego na wystawę klocków Lego jedziemy a mnie taka niemoc ogarnęła.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 28.11.2015 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 Jeśli mogę zaśmiecić trochę wątek prywatą bo wy tutaj się znacie na malowaniu mebli. Czy muszę jakoś specjalnie kombinować jakbym chciała przemalować mebel ze sklejki - takiego billego z ikei. Koszmarnie nie podoba mi się "ikeowa biel" mocno odstaje od bieli typowej na ściany więc chciałam billego przemalować farbami którymi maluję ścianę by idealnie się w nią wkomponowały ale nie wiem czy po prostu mogę przemalować (wiadomo że trzeba odtłuścić i wyczyścić) czy muszę jakoś szlifować, nakładać podkład itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.11.2015 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 Myślę, że jeśli umyjesz i odtłuścisz to wystarczy. Pewnie, że zawsze następna warstwa farby lepiej trzyma się jeśli lekko przetrze się papierem ściernym, ale to nie jest krytyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 28.11.2015 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 więc chciałam billego przemalować farbami którymi maluję ścianę by idealnie się w nią wkomponowały ale nie wiem czy po prostu mogę przemalować (wiadomo że trzeba odtłuścić i wyczyścić) czy muszę jakoś szlifować, nakładać podkład itp. Farby do malowania ścian raczej nie nadają się do malowania mebli. Możesz poprosić o wymieszanie dokładnie tego samego koloru, ale dla farby dedykowanej do malowania np. drewna. Moim zdaniem billego należy lekko przetrzeć drobnym papierem ściernym. Wtedy farba zupełnie inaczej się trzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.11.2015 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 W LM są farby wielozadaniowe Colorissim V33, ktorymi można malować i ściany, i meble, i nawet kaloryfery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 30.11.2015 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Obiecałam więc wstawiam zdj. NIe dam szerszej perspektywy bo stary narożnik jeszcze nie wyjechał i salon zastawiony gratami Bez piłki też mi się nie udało zrobić zdjęcia, na wszystkich które zrobiłam są jakieś dziecięce rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 30.11.2015 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Aniko zajrzyj na tego bloga, jest np metamorfoza kuchni z malowaniem WSZYSTKIEGO, łącznie z kaflamiTu malowanie pralkihttp://panitopotrafi.blogspot.com/2015/11/metamorfoza-krotsza-niz-pranie-czy-jak.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 30.11.2015 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 śliczna sofa. to szersza czy mniejsza wersja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 30.11.2015 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 To jest ta 2.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 30.11.2015 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Waniliana, sofa jest super!! Dłuższe siedzenie potwierdza, że taka wygodna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 30.11.2015 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 ja ją mam od półtorej tygodnia (wani nie przejmuj się zabawkami - ja do zdjęcia zrzucić dzieci nie mogłam) i potwierdzam że wygodna niewiarygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 30.11.2015 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 super sofa i co z tym kolorem, na zdjęciach wygląda super problemu z zabawkami już nie mam takiego wielkiego jak Wy na szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 30.11.2015 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Waniliana super sofa i odcień jaki lubię Każdy kolor poduch będzie pasował Z zabawkami mam podobnie, do tego leżaczki, bujaczki jezdziki i co tam jeszcze wymyślono A że nie dorobiłam się jeszcze dywanu to na podłogę kładę kołdrę żeby pod pupą miały miękko więc wygląda to nie specjalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 30.11.2015 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 KOlor w świetle dziennym jest ok, wtedy wieczorem przy sztucznym oświetleniu tak nieatrakcyjnie wyglądał Nie mam co prawda za dużo okazji żeby sobie posiedzieć ( teraz piszę np na lapku na stojąco ) ale póki co nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 30.11.2015 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 o to super może to kwestia żarówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 30.11.2015 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Wani, sofa i kolor git, będzie się dobrze komponować ze wszystkim chciałam tez napisać, że "przez" Tomkową, byłam dzisiaj w tk i widziałam lustra, które mogły by Ci się spodobać, pisze u Ciebie, bo masz do tego tikeja blisko (chyba), więc może Ci gdzieś podpasują nawet pozwolę sobie wstawić na chwilę zdjęcia, słabe, bo na szybko, ale nie mogłam się powstrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts