Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tuluza na finiszu czyli Wanilia ucieka na wieś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nadszedł czas na okap, w myśl zasady że lepiej późno niż później :p Półki wnękowe już przygotowane, okap miał mieć obwódkę dębową i po obu stronach miały iść półki, ale.....zaczynam się zastanawiać, wydaje mi się że będie ciężko. Może lepiej zostawię tylko listwy przy mandali a okap biały i bez półek już?

acad9b4bcd77d237969d64a00a6869b7.jpg

Zabudowa szafy w sypialni już prawie, prawie - może dziś uda się skręcić wnętrze i zamontować drzwi. Uchwytów brak :rolleyes:

Poszukuję stolika kawowego. Jako że szafka RTV to chyba jednak będzie Tamo (Tomkowa :D ) to musiałby być coś pasującego

http://www.tamo.net.pl/66-cart_default/komoda-architekt.jpg

I w rozsądnej cenie.....

Waniliana, ta komoda naprawdę jest piękna :yes: I jak wstawiłaś fotkę kuchni a pod nią fotkę mebla, to widać, że pięknie się zgrywają :) Gdzieś widziałam zdjęcie Twojego stołu, ale nie pamiętam, gdzie wrzucałaś, bo u siebie raczej nie ;) Namawiałabym Cię na stolik też z Tamo, tylko nie wiem, czy cena jest rozsądna ;)

Owalny jest Maksymilian, a ja myślałam o stoliku Marta. Choć ten Maksymilian też by pasował :)

A taki, jak TU mógłby być? Pewnie skojarzy Ci się ze stylem skandi, ale jego nogi ładnie nawiązują do komody. Blat mdf można by pomalować na inny kolor, choćby blatów w kuchni. O właśnie, nie możesz zamówić u stolarzy, którzy robili kuchnię blatu do stolika kawowego? Ja tak zrobiłam ze stołem w kuchni. Wycięli dokładnie taki rozmiar, jaki chciałam, pięknie okleili boki i stół jest dokładnie taki, jak blaty.

A TU z szarym blatem, większy ;) i, moim zdaniem najfajnieszy TEN

Edytowane przez Tomkowa

Roleta rzymska z mocowanym materiałem do mechanizmu? To raczej do ściany. Jak chcesz, żeby było wrażenie, że jest od samego sufitu, to trzeba zamocować maksymalnie pod sam sufit.

Tak, właśnie takie mocowanie :) Dzięki. To wieszamy słoneczka dzieciom :D

A stoliki w stylu scandi odpadają :p

Marta też mnie za serce nie chwyta, wkleję zdjęcie żeby dziewczyny wiedziały o cym piszemy

http://www.tamo.net.pl/91-cart_default/stolik-marta.jpg

Blaty kuchenne niestety nieudane : rysują się jak nie wiem :( za jakieś dwa lata będę musiała pewnie wymieniać...Z pewnością nie wchodzi w grę robienie stolika z ich udziałem

Myślałam raczej o prostym dębowym, może z czarnymi nogami?