Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tuluza na finiszu czyli Wanilia ucieka na wieś

Recommended Posts

Bratkaf, otwiera się niewygodnie, bo właśnie brakuje podcięcia od dołu, wgłębienia na palce. To, że miałabyś uchwyt szerszy niewiele by zmieniło, bo chodzi właśnie o wyfrezowanie, aby palce miały jak ciągnąć drzwi przy otwieraniu :) Wystarczyłby taki rowek, a komfort otwierania zmieniłby się radykalnie.

bratkaf.jpg

U Waniliany właśnie chodziło mi o coś takiego, tylko bez wpuszczania w drzwi, jedynie podklejone i przykręcone :)

Edytowane przez Tomkowa

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

I kolejny raz "przez Was" zdecyduję się na trudniejsze i bardziej czasochłonne rozwiązanie ;) Ale macie rację żeby jednak temat uchwytów zmęczyć do końca. Jedynie o kolor się boję, żeby po woskowaniu nie odbiegał zbytnio od ramy. Z drugiej strony nigdzie do niej nie będą bezpośrednio te uchwyty przylegać. Muszę się spieszyć bo mąż ma dosyć schylania się żeby szafę od dołu otworzyć :rolleyes:

A teraz skok do salonu.

33451f9589a9fce8baca8fe5b05ac2ac.jpg

W tygodniu jadę po próbki farb - ściany z wyjątkiem telewizyjnej mają być kremowe, tzn w takiej ciepłej bieli. NIe chcę intensywnych kolorów na dużych powierzchniach, szarego też nie chcę. Zasłony powiszą jeszcze trochę ale mam nadieję że jakoś na wiosnę się zabiorę za nie : jak już będzie reszta. Ta reszta to ma być niski stolik (ale na nóżkach, żeby łatwo było pod nim sprzątnąć :p ) i przynajmniej jeden fotel

Myślę o czymś co będzie mniej więcej trzymało formę kanapy

832b91797f8c4799ccfab4dd3763cf29.jpg

Tu układ prawie idealny, nie wiem czy u mnie się tak uda bo jak pamiętacie salon nie jest duży.

6ba8b2dda87011cc2d4c4c8b198edb28.jpg

Macie jakieś propozycje fotelowe? Mogłabym mieć za free taki z lat 70tych do zrobienia ale nie jestem przekonana.

http://lata60-te.pl/wp-content/uploads/9a2-300x300.jpg

Poszukiwania stolika trwają

Aaaa, znalazłam taką pufę :rolleyes:

b6e519271f7e3b3e35b740692a54dff2.jpg

Edytowane przez waniliana

A teraz skok do salonu.

33451f9589a9fce8baca8fe5b05ac2ac.jpg

Mogłabym mieć za free taki z lat 70tych do zrobienia ale nie jestem przekonana.

http://lata60-te.pl/wp-content/uploads/9a2-300x300.jpg

Poszukiwania stolika trwają

Aaaa, znalazłam taką pufę :rolleyes:

b6e519271f7e3b3e35b740692a54dff2.jpg

W salonie super! :) Obecny stolik i fotel są bardzo ładne, jak będziesz się chciała pozbyć, to daj znać :) Fotel darmowy brać, koniecznie!! Pufa też super. Stołek ceramiczny jeszcze nie dojechał?

Gorąco namawiam do wkładów puchowych do poduszek, albo podwójnych wkładów poliestrowych ;) Najlepiej o 5 cm większych niż rozmiar poszewki. Poduszki będą się wtedy ładnie prezentować :)

Tomkowa fotel i stolik nijak pasują mi do salonu ale pewnie znajdę dla nich miejsce na górze. Dodam że fotele mam dwa i są wygodne ale dzieci uszkodziły tapicerkę i generalnie nadają się do renowacji :p Jeden nawet zaczęłam już demontować, sprawdziłam też że super się czyści więc daje spore możliwości. Zastanawiałam się nawet czy po przeróbkach nie mogłyby zostać bo skubańce wygodne są nawet ale te krzywe nóżki chyba nie bardzo pasują...

Na poduchy przyjdzie czas nieco później, zresztą i tak dzieci robią w nich przetasowania (na zdj jedna jest synka). Podobnie ściana, chciałabym coś większego, tzn nie galerię z nastu elementów a powiedzmy jeden duży motyw

Stołek nie dojechał jeszcze

Dodam że fotele mam dwa i są wygodne ale dzieci uszkodziły tapicerkę i generalnie nadają się do renowacji :p Jeden nawet zaczęłam już demontować, sprawdziłam też że super się czyści więc daje spore możliwości. Zastanawiałam się nawet czy po przeróbkach nie mogłyby zostać bo skubańce wygodne są nawet ale te krzywe nóżki chyba nie bardzo pasują...

Podobnie ściana, chciałabym coś większego, tzn nie galerię z nastu elementów a powiedzmy jeden duży motyw

Wani, te fotele pasują!

co tam krzywe nóżki...

z obrazem dobry pomysł, ale dopiero wtedy jak wyklarują ci się ostatecznie kolory... bo fajnie byłoby to zgrać ;)

tu masz jasną bazę na ścianach, szarą kanapę, twoje fotele i duuuży obraz

http://www.desiretoinspire.net/storage/allpostphotos/jessicalagrangewest-loop-residence6.jpg?__SQUARESPACE_CACHEVERSION=1438128654327

http://www.desiretoinspire.net/storage/allpostphotos/jessicalagrangewest-loop-residence5.jpg?__SQUARESPACE_CACHEVERSION=1438128676678

:bye:

NIe wiem skąd te zdjęcia masz ale ta sofa to Alexander może być? Bo sofa wygląda identycznie jak moja :wiggle:

A tu fotele właśnie proste w formie i ja na takie chcę wymienić moje

Wszędzie dywany a ja mam zagwozdkę bo podobają mi się ale musiałabym non stop z odkurzaczem zasuwać bo pies jak tylko widzi kawałek dywanika to zaraz tam tyłek sadza :p Na kanapy i łóżka nie wolno to chociaż dywany probuje zarezerwować.

Fotele wezmę, nie mam pojęcia ile mogą kosztować nowe ubranka?

zdjęcia z http://www.desiretoinspire.net/blog/?currentPage=79

są ich tam miliony...:rolleyes:

zaglądam tam oczy nacieszyć ;)

z dywanem to sprawa indywidualna...

na pewno dodaje przytulności...

ale jasny plus pies to chyba faktycznie nie najszczęśliwsze rozwiązanie :rolleyes:

Fotele wezmę, nie mam pojęcia ile mogą kosztować nowe ubranka?

ja też nie wiem...

pewnie kwota zależy też trochę od wybranego materiału

Wani nie maluj ścian na śmietankowo, będzię się gryzło z szarą kanapą. Daj jakiś zimny kolor na ścianę, nawet najaśniejszy szary jaki tylko znajdziesz. Będzie stanowić ładne tło dla wszystkich kolorów. Beżyk dużo Ci namiesza w salonie :(

a resztą przecudna, Szafa dzieło stolarstwa, wyszła rewelacyjnie. Mebelki piękne. Pufa powala, a fotele bierz jak darmo :lol2: będą pasować.

Kupiłam dziś ciekawą farbę na ścianę do wiatrołapu. Jutro próba jak wyjdzie :) Może u ciebie coś takiego będzie pasowało na ścianie za kanapą, albo nawet na całość.

A teraz mam prośbę do Was – wrzucę u Tomkowej zdjęcia za chwilę i poproszę o radę.

W sprawie materiału jak zawsze odsyłam do Piu. Wie o nich wszystko, a ilość oczywiście najlepiej zweryfikuje Mania :)

jak dla mnie nr 3 i 5 od Pestki to wyglądają całkiem ciepło i pokrewnie do tej farby z Twojego zdjęcia. może kup sobie w empiku czy gdzieś jakieś niewielkie podobrazie, 40/50 cm (chyba to się tak nazywa - płotno na ramie), poproś o pomalowanie próbką tej farby i zawieź do domu, postaw przy lub na kanapie i obserwuj w swoich konkretnych warunkach oświetlenia, czy to jest ten odcień. My tak zrobiliśmy próbując wybrać między dwoma odcieniami na ściany domu, mały wydatek, a sprawdziło się super.