Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tuluza na finiszu czyli Wanilia ucieka na wieś

Recommended Posts

Nr 5 nie podoba mi się wcale, jest zdecydowanie zbyt beżowy. Ja nie chcę beżu a coś pomiędzy złamaną bielą a ecru. Pomyślę też o tym szarym w baaaardzo jasnym odcieniu. Nie wiem czy mi pomalują w salonie podobrazie bo BM nie ma typowych próbek a farby zdaje się o,45 l - kosztuje to 50 zł .....Tak więc testowanie może okazać się drogie.

Fluggera i Tikkurille mieszają na miejscu, nie wiem czy w ogóle można próbki kupić

Spójrzcie jakie łądne zasłony

5ab69bae4196e6657dbb0e63f2b7b9d7.jpg

A na ten intarsjowany stolik mam ogromną ochotę, to wood&paper. Mają też z gładkimi blatami w dowolnym kolorze

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pokrewne, owszem :) Tylko na zdjęciu z kombinacją farb nie ma czystego koloru szarego. Są złamane w kierunku niebiesko-zielono, czyli zaszarzone turkusy.

Pestka ja wie że macie rację....Na sofie leżą poduchy Akerkulla z Ikea, baza jest właśnie taka kremowa i pasują tak sobie. To wystarczający argument....

Ale wciąż się trochę wzdrygam przed szarością

A dałoby się dobrać identyczną tapetę i tkaninę? Pięknie wyglądają takie kompozycje.

Z tej samej tkaniny ze 2-3 poduchy na kanapę :) dodatkowo i masz kompozycję.

Ona jest ciepła, ale z szarym, ponieważ ma sporo innych plam barwnych, skontrastuje bardzo ładnie.

Tak, są serie tapet i tkanin ale nie zawsze identyczne. Myślałam żeby dać zasłony a tapetę tylko nad kanapą i to w ramie - żeby nie ciągnąć od podłogi. Okrutnie są drogie....Poza tym przy podłodze dzieci mi zajadą, położoną wyżej nie. Nie szukałam jeszcze inspiracji z takim rozwiązaniem ale chyba kiedyś się natknęłam na coś takiego

Mam taką fotkę. Tu jest ciemna cegła „oprawiona w ramę”. Wygląda rewelacyjnie. Tapeta też wyjdzie pięknie w ten sposób :) Można też połżyć na ścianie tkaninę napiętą na ramę jak na blejtramie i otoczyć to prostą listwą dekoracyjną.Mans-Choice-2-11.jpg

Pestka własnie coś podobnego chodzi mi po głowie, znalazłam parę fajnych inspiracji

Muszę sobie dać bana na WW...Od jakiegoś czasu szukałam spokojnej narzuty w naturalnych kolorach. No i dziś...Tyle że miałam kupować trochę później ;)

http://static.westwing.pl/i/NL-CL600WWAR5LINL-4-newproduct.jpg

Mam taką fotkę. Tu jest ciemna cegła „oprawiona w ramę”. Wygląda rewelacyjnie. Tapeta też wyjdzie pięknie w ten sposób :) Można też połżyć na ścianie tkaninę napiętą na ramę jak na blejtramie i otoczyć to prostą listwą dekoracyjną.[ATTACH=CONFIG]339930[/ATTACH]

Ale piękna inspiracja, kradnę:)

Pokażę taką przymiarkę do moich schodów, bo na ścianie zamierzam położyć cegiełki :) jako pendant do komina.

To jest montaż z kawałków zdjęć wykonanych w różnym stopniu zastawienia salonu tym co musieliśmy ściągnąć z poddasza. Dlatego podłoga jest wstawiona obca. Nie jest wykończony starannie, bo zależało mi tylko na sprawdzeniu wyglądu schodów

Usunę wieczorkiem to to :)STAIRS-domowe-P1010059-przymiarka(w).jpg

Edytowane przez pestka56

Moje. Tam skąd robiłam zdjęcia za plecami mam ścianę od kuchni, a po prawej wejście do wiatrołapu. Drzwi pod schodami prowadzą do sypialni, garderoby i łazienki.

Myślę jeszcze czy nie pokryć deskami sufitu od kolumny do drzwi do „apartamentu państwa”. Pasowałoby do tego kawałka nad schodami.

Pestko zgadzam się z dziewczynami, pięknie u Ciebie :rolleyes:

Pamiętacie moje fotele? Te które zaczęłam czyścić? Co powiecie o takiej tkaninie na nie? I drewno w lakierobejcy dębowej?

3157579f3e96f80c6a84eece4b2cf88c.jpg

SZukam też tkaniny na moje krzesła, podoba mi się to ale takie jasne na siedzisko chyba nie za bardzo się sprawdzi

http://allegro.decorit.pl/allegro/tt/lilly/planujemy/lilly363.jpg

A żeby nie było zbyt nudno to chociaż na poduszki ;)

http://img05.allegroimg.pl/photos/oryginal/57/45/92/94/5745929434

Albo zmienię koncepcję pufy i spróbuję upolować coś na nóżkach okrągłego, do renowacji