Catti 16.12.2015 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 super pasuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 16.12.2015 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 Wanilia, przestań myśleć, że kolor krzeseł musi pasować do stołu. Teraz stawia się nawet każde inne i jest fajnie. Pomaluj krzesła na ten turkus z tkaniny. Zrobią się jaśniejsze i lepiej to będzie grało jako całość niżz tym bardzo ponurym ciemnym Ten szary jest baaaardzo jasny akurat, może zdjęcie kiepskie Catti dzięki, ja własie nie jestem przekonana : szału nie ma ale tragedii też nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 16.12.2015 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 Wani, tkanina śliczna, jednak na białym tle wyglada bardziej energetycznie, faktycznie to ciemne drewno wyciąga z niej optycznie właśnie brąz, jeśli masz jakieś próbki, płaszczyzny w innych kolorach ze wzoru, to może przyłóż do nich, albo w sklepie do próbek farb, zobaczysz jak się będzie zmieniać Może spróbować wydobyć ten najjaśniejszy kolor, on jest chyba taki biały/kość słoniowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 16.12.2015 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 Uważam, że Simply White BM jest cudowny Ja pokusiłabym się o pociągnięcie go także na ścianę z okapem w kuchni. Krzesło z tkaniną wygląda znakomicie i bardzo się cieszę, że koleżanka za oceanem pomoże w zakupie tej drugiej Ja tak załatwiłam nakładki o'verlays Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 16.12.2015 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 A to taka biel jak z ikeowych mebli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 17.12.2015 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Ok, pomalowałam drugie krzesło na jasno, to nie jest identycznie taki kolor jak na tkaninie ale taki miałam. Oba krzesła bez szału ale o niebo lepiej niż przedtem Człowiek uczy się na błędach, już po zakupie tkaniny przeczytałam że jest taka zasada że czym mniejsza powierzchnia tym mniejszy, drobniejszy wzór powinien być - muszę się z tym zgodzić Na szczęście materiał był tani, krzesła za darmo a farby miałam więc metamorfoza niskobudżetowa. Tomkowa cieszę się że chociaż Tobie podoba się Simply White bo już naprawdę zaczęłam się martwić że mma takie nieudane pomysły Co do tkaniny to przesyłka do pl bezpośrednio od sprzedawcy kosztować mnie będzie 20 $ więc w sumie bez sensu angażować koleżankę. Mam nadzieję sfinalizować zakup do jutra. Nie płaciłam nigdy na etsy : to skomplikowane jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 17.12.2015 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 A to taka biel jak z ikeowych mebli? Mam z Ikei białego Paxa, białą szafę metod i białe krzesełka dla dzieci : każdy w innym odcieniu bieli Więc w sumie nie wiem co odpowiedzieć Fenomen tego koloru polega na tym że obojętnie do czego go przyłożyłam było ok - taki kolor kameleon. No i nie jest zimny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 17.12.2015 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Wani, jak to, ja też pisałam, że mi się podoba złamany biały Ja wiem, że Tomkowa, to autorytet, no ALE bardzo proszę mój głos "za" białym złamanym też policzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 17.12.2015 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Mamik wiem że nie tylko Tomkowa, dziękuję. Zdruzgotala mnie opinia Pestki bo byla pierwsza i spadla na mnie jak grom z jasnego nieba w momencie w którym cieszylam sie z dokonanego wyboru mimo ze nie bylam go pewna. Nadal nie jestem, gdyby bylo inaczej nie prosiłabym o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 17.12.2015 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 (edytowane) Wani. To tobie się ma podobać i każda decyzja która podejmiesz a sprawi że będzie Ci się podobać będzie dobra A gdzie można go kupić bo młoda chce biały sufit i boję się że będzie źle wyglądać taki zimny przy beżach, rozach itp Edytowane 17 Grudnia 2015 przez AnikoPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 17.12.2015 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 (edytowane) Mamik wiem że nie tylko Tomkowa, dziękuję. Zdruzgotala mnie opinia Pestki bo byla pierwsza i spadla na mnie jak grom z jasnego nieba w momencie w którym cieszylam sie z dokonanego wyboru mimo ze nie bylam go pewna. Nadal nie jestem, gdyby bylo inaczej nie prosiłabym o pomoc no ale Pestka chyba "zdruzgotała" kolor roku różowo - niebieski, a nie Simply White Przynajmniej ja tak zrozumiałam moim zdaniem wybrałaś świetnie, w ogóle Twoje wybory kolorystyczne i wzory bardzo mi się podobają, Twoje rozwiązania brałbym do siebie w całości i czy ten SW nie jest taki sam jak Twoje meble w kuchni? będzie ślicznie P.s. Pokażesz krzesła w wersji jasnej? Edytowane 17 Grudnia 2015 przez mamik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 17.12.2015 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Aniko ja wiem że to mi ma się podobać i dlatego szukam cały czas mimo że wielokrotnie padła sugestia że mam malować na szaro, choćby w najjaśniejszym odcieniu. Ja się nie czuję mocno w kolorach, nigdy nie chciałam białych ścian a teraz sama dryfuję w tym kierunku Gdzie u Ciebie kupić BM nie wiem, sprawdź na stronie BM, tam jest lista sklepów ale ostrzegam że jak tam wejdziesz i zobaczysz te wszystkie kolory na próbnikach to będziesz miała większy mętlik w głowie niż przed wejściem Mamik ja zrozumiałam że to Simply White taki do bani Ten kolor nie jest taki jak w kuchni, meble wpadają w ecru a to jest złamana biel. Oszaleć można z tymi kolorami Krzesła pokażę ale to dopiero pierwsza warstwa nałożona, myślę co z dziecięcymi. Średnio pasują ale są wysokie i dzieciom wygodnie się je więc zostają. Tyle że ten biały przy stole to masakra, szoruję je po każdym jedzeniu bo wyglądają obleśnie, wszystko widać na nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 17.12.2015 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 A to kolory jakie mam do dyspozycji gdyby przyszło mi do głowy walczyć z krzesełkami dzieci. Ten w środku to taki bardzo brudny róż, zdjęcie zupełnie nie oddaje koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 17.12.2015 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 (edytowane) Bardzo fajnie to wyszło. Wcale nie za duże wzory. Jakikolwiek. Wzór źle wygląda po jedzeniu dzieci Ja mam turkus dla syna i się podałam - przed posadzone syna kładę gruby recznik Co to strona bm? Edytowane 17 Grudnia 2015 przez AnikoPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 17.12.2015 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Wani, a co Ci się nie podoba? Krzesła super, kolor zgrał się z tkaniną, dla mnie naprawdę git. Jeśli krzesełka dla dzieci nie dają Ci spokoju, to może powtórzyć układ krzeseł dorosłych? Czyli jedno na szaro, jedno na "biało", jeśli został Ci materiał obiciowy, to może poduszki im uszyć, ale wzór zrobiłabym różny, ale symetrycznych, tzn. krzesełko jasne z poduszką z czerwonym kółkiem centralnie, a krzesełko szare z żółtym centralnie. Wiem, że poduszki będą się brudzić, ale będą zdejmowane, więc będzie można je wyprać, albo przy wyjątkowo brudzacym jedzeniu - zdejmować Będzie argument - chcesz poduszkę, to musisz jeść uważnie Przyszło mi też do głowy, jeśli nie chcesz poduszek, żeby kolor główny jasny i szary ale same siedziska i może te krótki poprzeczne drążki przy nogach pomalować na czerwono, choć sama nie jestem przekonana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.12.2015 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Druzgotałam różowe z niebieskim !!!!!!!!!!!!!!! O białym chyba napisałam, że najlepszy wybór i że można ewentualnie potem dopasować do tego co będziesz mieć na maeblach, gdybyś chciała zmieniać. Ten biały złamany na ciepło od BM jest bardzo ładny Krzesła wyszły ślicznie. Dziecięce czym byś nie pomalowała, będziesz szorować po jedzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 17.12.2015 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Bardzo fajnie to wyszło. Wcale nie za duże wzory. Jakikolwiek. Wzór źle wygląda po jedzeniu dzieci Ja mam turkus dla syna i się podałam - przed posadzone syna kładę gruby recznik Co to strona bm? http://http://benjaminmoore.pl/ Kupisz w TTW Katowice Wani Krzesła świetne i ten biały kolor też,pomaluj aby Tobie w duszy grało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 17.12.2015 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Wani, krzesła wyszły przepięknie!! Dziecięce pomalowałabym dokładnie tak samo, w tych samych kolorach, dwa różne Wiecie, że ja zupełnie nie rozumiem, dlaczego należy szorować krzesła po jedzeniu dzieci? Stół, owszem, każdemu się może rozlać, nakruszyć, poplamić, ale krzesła?? Mówimy dzieciom, że rączek nie wyciera się w meble, dajemy serwetki, pilnujemy, uczymy i.. z krzesłami powinno być wszystko okej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 18.12.2015 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 Druzgotałam różowe z niebieskim !!!!!!!!!!!!!!! Całkiem słusznie, bo okropieństwo. Mnie ogólnie różowy strasznie boli. A krzesła wyglądają bardzo ciekawie, fajne są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 18.12.2015 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 Wani, krzesła wyszły przepięknie!! Dziecięce pomalowałabym dokładnie tak samo, w tych samych kolorach, dwa różne Wiecie, że ja zupełnie nie rozumiem, dlaczego należy szorować krzesła po jedzeniu dzieci? Stół, owszem, każdemu się może rozlać, nakruszyć, poplamić, ale krzesła?? Mówimy dzieciom, że rączek nie wyciera się w meble, dajemy serwetki, pilnujemy, uczymy i.. z krzesłami powinno być wszystko okej Tomkowa a w jakim wieku masz dzieci? Krzesełka są wysokie, dzieci schodząc trzymają się oparcia a podczas jednego posiłku schodzą po jakieś 3-5 razy, do tego kilka obrotów w stronę kuchni ( też z łapaniem za oparcie), coś tam spadnie, coś się rozleje i efekt jest jaki jest. Dlatego dodawania poduszek do krzeseł ( chodziło mi po głowie) nie wchodzi jednak w grę bo ja nie jestem masochistką a i mam co robić i co prać Chętnie bym przemalowała krzesełka ale tu problem z kolorami bo córka by chciała ten ciemnoczerwony a synek czekoladowy co sprawi że jedna strona będzie w jasnych kolorach a druga w ciemnych. Nie moge też zrobić tak że jedno pomaluję a drugie zostawię bo musi być "równakowo i sprawiedliwo" . MOże najrozsądniej jest zostawić tak jak jest ? A może to krzesło które jest teraz szare machnąć na ciemny brąż ( jest taki w tkaninie), krzesło Młodej na ten różowy co wygląda jak beż na zdjęciu a Młodemu na żółto? ( jakoś go przekonam że to też kolor czekolady ale białej ). Mam fajny żółty, taki stonowany i tez przybrudzony, wpada trochę w musztardowy Co do farby do salonu to znów pojawia się problem bo chciałam malować ceramiczną ( w kuchni ściera się fantastycznie póki co) bo malowanie na biało przy dwójce maluchów i psie to pomysł dość karkołomny. Ceramiczna farba roziwązuje problem tylko że Pan z salonu napisał że w wersji ceramicznej kolor będzie trochę inny niż w zwykłej...Najmniejsza pojemność zwykłej kosztuje 50 zł, ceramicznej 150 zł...CZyli dwie stówy na wypróbowanie koloru i sprawdzenie czy naprawdę widać różnicę. Boję się że kolor straci w wersji ceramicznej i nie wiem którą próbkę zamawiać. Pan zaproponował mi rabat za zakup właściwej farby co zrekompensuje mi przepłacenie za tą małą pojemność na próbę. Bo wiadomo że małe pojemności są zawsze najdroższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts