waniliana 19.12.2015 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2015 (edytowane) Mierzymy te sznurki z każdej strony, w każdym możliwym położeniu i nadal nam się nie udało wyregulować Tak to wygląda jak nie poprawiam materiału przy podciąganiu Edytowane 19 Grudnia 2015 przez waniliana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 19.12.2015 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2015 (edytowane) Wygląda na to, że po bokach materiał jest "przeciągnięty". Zdejmij materiał i na podłodze złóż na pół prostopadle do środkowego przeszycia. Zobaczysz wtedy, czy boki są równe, czy da się tkaninę "wygładzić" bez falowania boków.W jakiej odległości od brzegu są pierwsze przelotki? Powinny być ok 5 cm Edytowane 19 Grudnia 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 19.12.2015 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2015 Podobno brakuje przelotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.12.2015 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2015 To na pewno też, ale Tomkowa też może mieć rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 19.12.2015 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2015 (edytowane) Podobno brakuje przelotek A w tej taśmie nie ma takich "szlufek", żeby przez nie przeciągnąć sznurek?? Na pewno są, sprawdź edit: przyglądam się i przyglądam i sama nie wiem, czy sznurki są u Ciebie przez te szlufki przełożone, czy nie Tu mam jeszcze taką fotkę z podobną taśmą do Twojej. Sznurek powinien być przełożony pod tymi szlufkami: Edytowane 19 Grudnia 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.12.2015 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2015 Roletka, którą zrobiłam na okno łazienkowe, ma przyszyte kółeczka do poprowadzenia linek i poziome tunele przez które przeciągnęłam cienkie bambusy. Nie zwija się tak nieładnie jak ta Wanilii. Nie mam tam żadnej taśmy ze szlufkami. Tylko kółeczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 19.12.2015 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2015 Pestko, ja też tak mam, jak Ty, ale wiem, że różnie szyją. Można kółeczka, można taśmę ze szlufkami. W taśmę oczywiście powinny być włożone usztywniające patyki. Ten drugi sposób jest dużo szybszy dla krawcowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.12.2015 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 Cóż kółeczek nie da się przyszyć maszynowo Ważne, żeby działało. Ja muszę u siebie poprawić prowadzenie sznurków u góry rolety, w poziomie. Źle zamocowałam przelotki i sciąga z jednej strony 2 górne bryty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 20.12.2015 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 Mam przełozone przez szlufki w tasmie ale podobno kółka lepsze bo sznurek nie haczy tylko swobodnie chodzi. Nie chce Diany przed swietami dręczyć bo zarobiona pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 21.12.2015 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 NO więc ten tego...Pomalowałam tak jak chciały dzieci, trochę je tylko nakierowałam żeby jednak trzymały się palety barw nawiązującej do wzorów na obiciach krzeseł. Wyszło, hmmm, intensywnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 21.12.2015 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 (edytowane) Wani, ŚLICZNIE :yes: Ten różowy, to ten sam, który pokazywałaś? bardzo mi się podoba, bardzo tzn. Podoba mi się CAŁOŚĆ, nie tylko różowy Edytowane 21 Grudnia 2015 przez mamik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 21.12.2015 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Wani jest ślicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 21.12.2015 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Fajnie ze Wam sie podoba bo własnie lakieruję Różowy mieszałam bo ten bardzo zgaszony sie córce nie podobał Emi no sorry za to żółte krzesło, zrobilam próbę z brązem i wyszlo za ciemno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.12.2015 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Dobrze ustawiłaś kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 21.12.2015 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Dobrze ustawiłaś kolory Pestka no nie żartuj Przecież ja się nie znam na kolorach ( i to wyjaśnia dlaczego nad własnym dziełem nie pieję z zachwytu ) . W przyszłości staną tam drewniane krzesła. Już się przekonałam że najbardziej podoba mi się we własnym domu połączenie naturalnego drewna z wzorzystymi tkaninami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 21.12.2015 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Lubie jak widać że każdy z domowników ma swoje własne miejsce przy stole wyszło ślicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 21.12.2015 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 OK, w takim razie nadeszła pora żeby się zastanwić co nad stołem? Stół i kanapa stoją na jednej ścianię, w dodatku jej przedłużeniem jest kuchnia z mandalą....W związku z tym nad stołem musiałby być chyba spokojnie? Może lustro oddzieliłoby zgrabnie część wypoczynkową od jadalnianej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 21.12.2015 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Wani, czy stół jest różowy, czy tak wyszło na zdjeciu? wydaje mi się, że fajnie jest jak dom "rośnie" razem z rodziną, teraz masz małe dzieci, takie krzesła pasują do Twojej rodziny, w domu pary seniorów wyglądałyby, wg mnie oczywiście ... średnio, drewniane stylowe krzesła z kolorowym, wzorzystym odbiciem tez będą piękne, pózniej Co nad stołem, to sie nie znam, luster jakoś nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 21.12.2015 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Nie, stół nie jest różowy zdj komórką robione, do tego sztuczne swiatło, co za dzień paskudny...ciemno, zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 21.12.2015 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Wani chyba czuję klimat w jakim urządzasz dom:) Kolorowo ale stonowanie i to jest może klucz do sukcesu. Nie przejmuj się, że czegoś będzie za dużo. Już operujesz więcej niż czterema kolorami więc dla oka robi się mały bałagan ale bardzo przyjemny w odbiorze. Nie masz zaplanowanego całego wystroju więc działasz instynktownie i jak dla mnie wychodzi Ci bardzo dobrze. Nie uspokajaj ( nie lubię tego słowa-jest okropne ) tych pomieszczeń na siłę bo tak wypada. Widzę ten dom właśnie w takich bardzo przyjemnych licznych barwach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts