mmikka 21.12.2015 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Krzesła bardzo ładnie wyszły.Wani, dzisiaj montowalam rolety od Diany, jak przeciagnelam sznurek przez kółeczka, to musialam poprawic bo źle wymierzylam i też ciągnelo po bokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 23.12.2015 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2015 Wesołych i ciepłych świąt Bożego Narodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwik 23.12.2015 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 23.12.2015 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 24.12.2015 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2015 http://www.osirsulechow.pl/images/stories/swieta/kartka_boze_narodzenie_4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 03.01.2016 02:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 (edytowane) Wrrrr, takiego długiego posta napisałam i mnie wywaliło Tak więc zważywszy na godzinę teraz krótko 1. za życzenia dziękuję 2. W Nowym Roku i u siebie życzę pomyślności wszelakiej 3. zapraszam do salonu Naprawdę chciałąbym w styczniu pomalować, łapię więc koncepcję całości żeby już potem zbyt dużo w ścianie nie kuć i nie przekładać Wizja jest taka To nad kanapą to najprawdopodobniej oprawiona w ramę tkanina. Zasłony docelowo wypełnią kąt ściany, mają być lekkie i bez funkcji zasłaniania okna. W kącie lampa stojąca NAd oknem oczywiście listwa maskująca To wokół kanapy to półki na książki. Długo myślałam jak ogarnąć ścianę jadalniano-wypoczynkową i ostatecznie postanowiłam ją podzielić Wizja jak widać nawet na zdjęciu jeszcze nieostra Krzesłą powysuwałam żeby było widać ile miejsca jest potrzebne do swobodnego funkcjonowania przy stole Tutaj w moim odczuciu niezbyt udana realizacja z ciężkimi półkami Ja bym chciała coś bardziej zbliżonego do tego Ta dodatkowa półka po prawej to element opcjonalny, mógłby pod nią zawisnąć kwiat. Oklejałam też przestrzeń nad stołem aż w końcu wyszło mi że najlepiej będzie jeśli zostawię tam tylko lampy. Trochę szkoda bo chodził mi po głowie plakat z Pippi Pończoszanką No więc....za wszelkie opinie i sugestie będę wdzięczna Edytowane 3 Stycznia 2016 przez waniliana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 03.01.2016 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 (edytowane) Aż się prosi o szafki strong ale na to by był potrzebny zwycięski kupon lotto. Ikea ma podobne systemy. Ja u siebie wstępnie planuję coś takiego: Tylko białe/drewniane Ale nic jeszcze nie postanowiłam A co myślisz o "złotych " elementach? Metalowe elementy pomalować na zloto To algot z Ikei. Mamy w tym garderobę. Bardzo fajnie wyglada Edytowane 3 Stycznia 2016 przez AnikoPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 03.01.2016 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Aniko ja nawet nie zastanawiam się jeszcze JAk ale CZY w ogóle Jedno jest pewne : u mnie regał byłby wąski Dziś rano olśniło mnie że skoro nad stołem mają być jednak tylko lampy a ściana "goła" to może idea regału jest bezsensowna? MOże zamiast regału postawić przy kanapie dużego kwiata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 03.01.2016 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Ja musze zrobić bo książek itp jednak trochę i nie mam gdzie upchnac ale jak nie masz tego problemu to lepsza byłaby fajna galeria grafik/zdjęć IMO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 03.01.2016 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Wani, a na czym stanęło, jeżeli chodzi o ścianę telewizyjną? Pamiętam, że też planowałaś lekko zabudowaną, a potem było o komodzie Jeżeli ściana z tv i kominkiem miałaby mieć półki, to jestem za kwiatem przy sofie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 04.01.2016 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Aniko książek mamy duuużo, wszystko jeszcze w kartonach. Planujemy po wykończeniu góry przenieść tam dzieci a z ich obecnego pokoju zrobić biblioteko-gabinet. Mimo wszystko wizja książek w salonie jest dla mnie jak najbardziej ok:) Martwie się tylko czy ten wąski a wysoki słupek będzie dobrze wyglądał. Jeśli się zdecydujemy to raczej zamówimy kute pręty a półeczki mąż sam zrobi. Co dogalerii grafik to chyba nie chcę w salonie żadnych galerii. Patrzę na to co pozapisywałam na pintereście i wychodzi na to że batdziej mi się podobają duże obrazy czy zdjęcia w mniejszej ilości. Tomkowa komoda Tamo jest jak najbradziej aktualna, musi jednak poczekac aż będzie koza, dopiero wtedy będzie wiadomo ile tak naprawdę zostało mi ściany. Co do kwiata to od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie taki kwietnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.01.2016 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Cokolwiek użyjesz jako półki na książki, pamiętaj, że jeśli nie będzie boków, to po prostu nie postawisz żadnych książek na tej wąskiej wysokiej. Pospadają i koniec. To będzie tylko miejsce na durnostoje Wykorzystaj do tej kompozycji półki-regału coś takiego jak ikeowski Billy, ten wąski. Może wisieć poziomo także, a jeśli pomalujesz go na kolor ściany albo zostawisz biały, będzie lekko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.01.2016 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Wani jak Cię znaleźć na pintereście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 04.01.2016 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Wani, przynoszę jeszcze inną propozycję półek niby takie jak planujesz, ale obudowane ramą.... http://cdn9.urzadzamy.smcloud.net/s/photos/t/48565/polki-z-ksiazkami-w-salonie_1623061.jpg może zrobić je nad kanapą, a duży obraz, plakat czy oprawioną tkaninę dać nad stołem? całkiem odkryte, wąskie półki jakie planujesz jakoś mi się nie widzą.... mam wrażenie, ze spowodują ci tam bałagan...znaczy nieład artystyczny a te ramy mogłyby nawiązywać do drewnianej belki... no bo jakoś to wszystko trzeba połączyć ze sobą... zrób może szersze kadry z każdego kąta i napisz, co gdzie planujesz donice rewelacja!! brać!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 04.01.2016 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Wani te półki na twoich inspiracjach to jak ściągnięte ze ścian w pokojach w moim byłym akademiku:) Kojarzą mi się z czymś tymczasowym i Pestka ma rację, że są na wszystko łącznie ze szczoteczką do zębów tylko nie na duże ilości książek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 04.01.2016 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Donice rewelacja!! Zachęcona przez Catti :hug:przeglądam promocje Tchibo i jest tam stolik kawowy, na który mogłabyś zerknąć http://www.tchibo.pl/stolik-kawowy-p400078686.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 04.01.2016 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Catti dziękuję za inspirację ale niespecjalnie do mnie przemawia Trochę przekombinowane te obrazo-półki No nic, półek z akademika nie będzie, przekonałyscie mnie Zastanowię się może czy nie zrobić jednej długiej pod sufitem, na całą ścianę Tomkowa stolik fajny ale nie jestem przekonana do koloru drewna...jesion, jesion.....jak to wygląda na żywo? Może bym nawet zaryzykowała ale 700zł to w sumie żadna okazja, chyba wolę jednak doożyć i kupić ten Pestka już się kiedyś dziwiłaś że mam tablice na pintereście poukrywane Tak naprawdę to moje zasoby są skromne i niewielki z nich pożytek dla innych Aaaa, a kwietniki nie wiem gdzie i czy można kupić - my planujemy zrobić bo nie wygląda to na skomplikowane przedsięwzięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 04.01.2016 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Zastanowię się może czy nie zrobić jednej długiej pod sufitem, na całą ścianę Na książki pod sufitem?? To chyba tylko na jakieś białe kruki, po które nie wolno sięgać A ze stolikiem masz rację Z jesionu są nogi, a blat fornirowany wiązem Z wiązu ma schody Aniko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 04.01.2016 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Catti dziękuję za inspirację ale niespecjalnie do mnie przemawia Trochę przekombinowane te obrazo-półki nie ma sprawy to był tylko przykład na odwrócenie uwagi od pomysłu, że nad kanapą musi wisieć obraz.... czasami człowiek się na coś nakręci (jak ja na wysokość stolika ) i potem kredki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 04.01.2016 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Tomkowa przeniosłam do siebie Okej, będziesz kupować farby BM do drewna? Z czego są drzwi i listwy? Moim zdaniem biel listew i drzwi pięknie podbija kolor pale oak Tak, jeśli zdecyduję się na taką opcję to będę malować drzwi BM do drewna, w półmacie. O połączenie z pale oak nie boję się wcale, część z drzwiami będzie wyglądała fajnie Bardziej mnie zastanawia czy listwy malowane w kolorze ścian ( tak by było w salonie) będą dobrze wyglądać? Nie zleje mi się to za bardzo? Czy któraś z Was kobitki spotkała się z listwami przypodłogowymi w kolorze ścian? Szukam na pintereście ale nie mogę znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts