Catti 05.01.2016 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 aleście przysiedziały w nocy ale jak owocnie! to do mnie przemawia najbardziej, bo godzi wszystkie potrzeby i jest najzwyczajniej ładne cała taka ściana byłaby na pewno świetna, ale nie w pomieszczeniu, które łączy funkcję wypoczynkową i jadalnianą... z otwartą kuchnią ale już kawał takiej półki jak na wizce Wani jest całkiem ok! zrobić po prostu grubą ramę drewnianą, dodać ukośne półki (nie muszą być jakieś specjalnie głębokie, bo wyżej książki mogą przecież wystawać trochę poza obrys)... zmieścisz wtedy oprócz książek i głośniki , a kable nie będą widoczne..... naprawdę świetny pomysł! można dodać wokół ramy od strony ścian niewidoczne taśmy led z ciepłym światłem, a do półek przypniesz kinkiety do czytania w takich miejscach żeby było najwygodniej druga propozycja ze słupkami mi się nie podoba (może i lżejsza, ale wprowadza nieład, choć porządkuje ) wrzucam jeszcze regały z układem, o którym pisałaś na początku http://www.desiretoinspire.net/storage/allpostphotos/MarkLewisc0868ccd860b2609b6ec60cd93c45c83.jpg?__SQUARESPACE_CACHEVERSION=1451486542561 ale tylko dlatego, że półki blisko zasłon, zasłony wzorzyste (choć powiem szczerze, że te które masz teraz świetnie się prezentują i nie wiem czemu chcesz je koniecznie zmienić ), jest też lampa.... no i znalazło się lustro jakoś tak przez przypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.01.2016 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 wrzucam jeszcze regały z układem, o którym pisałaś na początku http://www.desiretoinspire.net/storage/allpostphotos/MarkLewisc0868ccd860b2609b6ec60cd93c45c83.jpg?__SQUARESPACE_CACHEVERSION=1451486542561 ale tylko dlatego, że półki blisko zasłon, zasłony wzorzyste (choć powiem szczerze, że te które masz teraz świetnie się prezentują i nie wiem czemu chcesz je koniecznie zmienić ), jest też lampa.... no i znalazło się lustro jakoś tak przez przypadek JA bym zrobiła tak właśnie wokół kanapy. Może być inna rama do lustra, inne obrazki, ALE CAŁY UKŁAD JEST ZNAKOMITY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 06.01.2016 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 CAtti mnie się też propozycja Tomkowej podoba, a już mojemu M to w 100% i zaczął nawet kombinować jak te skośne półki zrobić. Cały czas zastanwiam się jednak czy nie będzie mi tam zbyt dużo kurzu osiadało i o ile trudniejsze jest odkurzanie tego fikuśnego regału od takiego prostego. Twoja inspiracja na koniec bardzo ładna i do rozważenia, idealnie zwizualizowałaś to o czym pisała Pestka A z wzorzystych zasłon się już wyleczyłam i planuję gładkie. Te co są teraz to coś na szybko w Ikea chwycone żeby mieć czym okno zasłonić. Ale okazuje się ze zasłanianie takiego dużego okna zasłonami to koszmar więc myślę o roletach i lekkiej zasłonce w rogach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 06.01.2016 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Wani, moim zdaniem te skośne półki zdecydowanie łatwiej odkurzać, niż proste Albo zupełnie tak samo Zauważ, że dolny róg jest w całości zakryty przez książki, więc kurz się tam gromadzić nie będzie, głośniki też wstawisz i będą sobie działać na pół leżąco Wykonanie nie wygląda na skomplikowane (w necie wyszukasz "criss cross shelving"), a może Wasz stolarz zechce pomóc? Wrzucam jeszcze kilka pomieszczeń z takimi półkami i chyba sama się już w nich zakochałam Tutaj też fajny pomysł. Te plusy są takie pozytywne I pomieszczenie z krosowymi półkami, które jest moim marzeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 06.01.2016 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 buuuuuu nie widzę tego zdjęcia Zniknęło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 06.01.2016 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Tomkowa pierwsze zdjęcie ekstra I nie wiem, nie wiem....Nie da się ukryć ze te półki są naprawdę ciekawe. Jak mam malować salon w styczniu to muszę podjąć decyzję i działać Póki co mąż wiesza okap, kupiony w sierpniu jakoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 06.01.2016 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 (edytowane) zrobiłam półki z tych, które Ci się podobały. Drewniane na metalowym czarnym stelażu. Jedna jest nieregularna - tzn w 2 kawałkach z dziurą pomiędzy - wprowadzi trochę dynamiki a w przestrzeni możesz wstawić obraz czy coś większego. Półki zaczynają się ponad głowami żeby było wygodnie. Kanapę odsunęłam od ściany. Lampa czerwona - oczywiście wybrałam jakąkolwiek Nie wiem jakie lubisz Ale pasowała mi do ludycznych ozdobień na białych poduchach Bananowca wsadziłam w zwykłą bardzo dużą donicę a potem doczytałam, ze chcecie zrobić taką na drewnianym stelażu więc przed kolorowaniem przerobiłam . Drugi kwiatek zamakulkis - czy jak on się tam nazywa ale w każdym razie dobry wgłąb pomieszczenia, bo nie potrzebuje tyle światła. Postawiłam go na stołeczku - wiem, powinnam coś bardziej wyrafinowanego postawić Nad stołem posiłkowo- jadalnianym powiesiłam lustro. W pionie lepiej wygląda. Możesz tam powiesic obraz czy zegar ale zegary mi się takie mało prawktyczne wydają a jakoś nie znajduję ich jako ozdoby salonu Stolik przy kanapie... z premedytacją wybrałam owalny żeby przełamać te wszystkie kąty proste. Ale zrobiłam ukłon w stronę Twojego ulubionego i posklejańca z różnych rodzajów drewna z niego uczyniłam Położyłam dywan - nie wiem czy lubisz dywany wiec go nie wypełniałam wzorem by nie narzucać stylu. Może to być zwykły chodnik też. Niewiele dodałam http://ta2.com.pl/fm/wani1.jpg i pokolorowane - słabo mi idzie z kolorowaniem http://ta2.com.pl/fm/wani2.jpg Nawet jeśli Ci się nie podoba zawsze to jakieś inne spojrzenie Edytowane 6 Stycznia 2016 przez andariel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 06.01.2016 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 CAtti mnie się też propozycja Tomkowej podoba, a już mojemu M to w 100% i zaczął nawet kombinować jak te skośne półki zrobić. Cały czas zastanwiam się jednak czy nie będzie mi tam zbyt dużo kurzu osiadało i o ile trudniejsze jest odkurzanie tego fikuśnego regału od takiego prostego. Wani, kurzu będzie tyle samo co na jakichkolwiek innych otwartych regałach albo mniej (Tomkowa słusznie zauważyła) poza tym... jak dasz półki w ciemnym albo białym kolorze, to widać, a jak zrobisz w jasnym drewnie to nie widać (mówi ci to do bólu praktyczna moja osoba ) skoro ściana i tak idzie do malowania, to spróbuj to naszkicować nad kanapą jeszcze wpadł mi do głowy pomysł, żeby półki zrobić w wymiarze tych kwadratowych, kolorowych drzwiczek z Ikei... http://www.coloray.pl/media/ph/visuals/l_658.png (są też do kupienia naklejki na te jednokolorowe drzwiczki) i po czasie można część pozamykać gdyby ten domniemamy kurz jednak nie dawał ci spokoju po nocach albo powkładać tam te koszyki na wymiar czy inne wkłady lub kartonowe pudełka.... możliwości faktycznie sporo zostawiam też jeszcze kilka zdjęć znalezionych w temacie http://bi.gazeta.pl/im/ab/e5/ff/z16770475Q,Ciekawa-kompozycja-ukosnych-polek-wypelnia-wneke-w.jpg http://static.e-mieszkanie.pl/articles/9082f_mieszkanie-zdjecia_1_jpg_nowoczesna-mebloscianka-3_main.jpg?2 http://bi.gazeta.pl/im/09/e3/ff/z16769801Q,Cala-sciane-zajmuje-przepiekna-kompozycja---nawiaz.jpg gdybyś chciała iść na łatwiznę, to można kupić gotowe półki i przywieszać ciasno obok siebie, ale przypuszczam, że to wyjdzie jednak drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 06.01.2016 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Jej Catti, ależ Ty jesteś skarbnicą inspiracji . Bardzo ładne skośne półki. Szczególnie te z inspiracji z ceglaną ścianą. Dają możliwość postawienia jeszcze czegoś innego prócz książek. Nie to, że mam coś przeciwko książkom - wprost przeciwnie . Podoba mi się też ta inspiracja z klasycznym regałem i lustrem A tak w ogóle, to nie pamiętam czy ja się u Ciebie witałam Waniliano - nadrabiam na wszelki wypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 06.01.2016 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Och, to fajowe! Tylko wymagają porządnego ogarnięcia, bo mam wrażenie, że się poskładają jak harmonijka zwłaszcza przy książkach, które swoje ważą http://bi.gazeta.pl/im/ab/e5/ff/z16770475Q,Ciekawa-kompozycja-ukosnych-polek-wypelnia-wneke-w.jpg takie śrubki pewnie byłyby ok http://www.dacter.pl/zlacza/titus5.jpg a do tego jeszcze dla bezpieczeństwa do ściany bym przytwierdziła. To kiedy robicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 06.01.2016 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Wani, witam się w Nowym Roku, widzę, że salon wzywa , kanapa świetna, ja będę potrzebować narożną i z tej serii są w rozmiarze, jaki mi pasuje, więc chyba też się skuszę (za jakiś czas) do mnie wizki salonu/jadalni jakoś nie przemawiają, czy półki ukośne miałyby być do samej podłogi? Kanapa odsunięta tak, żeby był do nich dostęp, czy dosunięta do półek? A może jeszcze jakoś inaczej? chodzi mi pogłowie układ taki, żeby z tych ukosnych zrobic jeden szerszy słupek pomiędzy kanapą a stołem (taki jak na inspiracji z winami), może w kącie za zasłonką też ukośne, ale węższe, na jedną kolumnę, a pod sufitem pomiędzy słupkami półki zwykłe, proste, wówczas nad kanapą mogłaby być tkanina w mandale. Wydaje mi się, że na wizce mandale z kuchni (piękne:-)) i mandale nad stołem byłyby zbyt blisko siebie, ale to oczywiście takie moje subiektywne odczucie. A czy rozważałaś na ścianę przy stole np. pionowy pas innego koloru farba, albo tapeta, coś co z jednej strony zabezpieczy ścianę, da możliwość odmalowania fragmentarycznie (na wypadek "pomidorowej" ), ale też "zrobi" kącik jadalniany, może to być też coś w kształcie i wielkości lustra (rysunek andariel), musiałoby sie dobrze komponować z lampą nad stołem, bo to będzie pierwszy widok przy wejściu do części dziennej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.01.2016 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 (edytowane) Catti, błysnęłaś tymi ukośnymi. Prześliczne są. Optuję za tymi białymi z cegiełką (3 fotka od kónca, ta powtórzona przez Agę). Wspaniałe są tez te heksagonalne, a właściwie plaster miodu Tu masz jak je wykonać http://www.abeautifulmess.com/2012/06/diy-honeycomb-shelves.html Edytowane 6 Stycznia 2016 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 06.01.2016 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Ta z cegiełkami idealnie pasowałaby do szafy w sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 06.01.2016 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 cieszę się, że wam się podoba czasami w tych ogromnych czeluściach internetu uda się znaleźć coś fajnego a tu na forum tyle zdolnych ludzi.... naprawdę podziwiam te wszystkie samodzielnie wykonane rzeczy na wzór jakiegoś pomysłu ze zdjęcia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 06.01.2016 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Ta z cegiełkami idealnie pasowałaby do szafy w sypialni Dokładnie to samo pomyślałam! Catti, ta inspiracja jest przepiękna we wszystkich szczegółach Ja chcę takie stoliki!! (zwróciłaś uwagę na ich wysokość ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 06.01.2016 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Ja chcę takie stoliki!! (zwróciłaś uwagę na ich wysokość ) jak nie, jak tak!!!! muszę tylko małża urobić , bo próbowałam go dziś przekonać, że kanapy powinny stać w większej odległości, że muszą mieć oddech, że..... no! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 06.01.2016 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 kanapy powinny stać w większej odległości, że muszą mieć oddech, że..... no! Ja nie chciałam Ci nic mówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.01.2016 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Poszperałam troche w necie i dopadłam studio, które zaprojektowało te biblioteki, ktore mi się najbardziej podobały. SŁUCHAJCIE, S Ł U C H A J C I E kopalnia świetnych, prostych, nowoczesnych projektów http://mikolajskastudio.pl/projekty-i-realizacje/A tu na Pintereście lepiej chodzi i wygodniej oglądać https://www.pinterest.com/mikolajska/ Nic tylko się inspirować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 06.01.2016 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 (edytowane) Pestko, nie mów, że nie znałaś studia Mikołajskiej Wiesz, że ona ma wśród projektów jeden z łączeniem płytek heksagonalnych z drewnem, o którym chyba kiedyś pisałaś u Juskry? TU (fotka kuchni). To prawda, ta pracownia to wielkie źródło inspiracji Edytowane 6 Stycznia 2016 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 06.01.2016 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Ja nie chciałam Ci nic mówić ja to wiem, a on się dowie czasu trochę trzeba.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts