pestka56 18.01.2016 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Priv poszedłNajlepiej obejrzeć samej, ale to chyba nie możliwe. Poproś o więcej zdjęć ze środka paleniska - ściany, dno, góra, jak wygląda uszczelka na drzwiczkach.Dlaczego sprzedaje, jak funkcjonował, ile palili w nim. Ile ma lat?Ta koza chyba nie ma doprowadzenia powietrza z zewnątrz. Przy szczelnym domu to jest większe niebezpieczeństwo zadymiania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 18.01.2016 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 DZięki, napisałam do sprzedającego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.01.2016 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 to czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 18.01.2016 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Kurde chyba muszę jechać do Otrębusów pod Warszawą. Macie tam jakieś agro lub inny fajny nocleg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 18.01.2016 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Pestka zawaliłam Ci skrzynkę zdjęciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.01.2016 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Żadne się nie otwiera jak kopiuję linki, każde mi się logować i potem stop O noclegach wOtrębusach wiem tyle co nic, ale może skorzystaj z informacji na Booking.com http://www.booking.com/searchresults.pl.html?aid=373424;label=otrebusy-TizXFgFpzNiKJLtcxqsE6gS28362570762%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aap1t1%3Aneg%3Afi%3Atiaud-146342136550%3Akwd-53400555841%3Alp1031042%3Ali%3Adec%3Adm;sid=48d8a32b786ed247b6ff3fbca7eb9f4b;dcid=4;city=-520726;hyb_red=1;redirected=1;redirected_from_city=1;source=city;src=city&gclid=CjwKEAiAt_K0BRCzjtv92_HGoR0SJAA9QNn_2neUe2ek_sm2apvSQ8VbHseyqWj8MKFVwdMIOvUNeRoCX_bw_wcB& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 18.01.2016 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 (edytowane) Kurde....wstawię tutaj może?..... Edytowane 18 Stycznia 2016 przez waniliana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.01.2016 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 18.01.2016 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 (edytowane) Edytowałam post wyżej Wiem że pisałam że gładkie zasłonki ale dla tych zmieniłabym zdanie Edytowane 18 Stycznia 2016 przez waniliana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.01.2016 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Wygląda na trochę brudny od palenia, ale tym bym się nie przejmowała. Fajnie, że daje się tak rozbierać. Na drugim zdjęciu widać możliwość zainstalowania rury dymowej z tyłu. To zmusza do większego odsunięcia Jotula od ściany, ale równocześnie zyskuje się płytę, na której można nawet dodatkowo posuszyć kawałki drewna, albo postawić żeliwny czajniczek z pyszną herbatą Z zewnątrz jak będziesz uważała, że warto, możesz odnowić specjalnymi farbami, bo są takie. Palenisko wygląda na tzw. bezrusztowe, ale wydaje mi się, że (zdjęcie z otwartymi drzwiczkami) pod dnem paleniska widzę szufladę na popiół. Ponieważ nie widzę rusztu w dnie paleniska, ale są szczeliny wzdłuż ścianek, to popiół chyba tamtędy zsypuje się do szuflady. Zapytałabym jeszcze o to: Którędy jest doprowadzane powietrze do komory paleniska i czy jest tam może na tym doprowadzeniu regulacja (ręczna), albo nawet szyber? Byłoby to korzystne, bo regulacja ilości doprowadzanego powietrza, pozwala ekonomiczniej palić. Czy na rurze odprowadzającej dym z paleniska jest szyber. Jak nie ma to powinniście go zainstalować. Przydatna byłaby informacja o średnicy wylotu dymowego, średnicy tej pionowej rury. Czy śruby przytrzymujące szybę (zdjęcie 6) nie są zapieczone? Czy można je odkręcić, żeby dobrze wyczyścić szybę i móc wymienić uszczelkę? Uszczelki (szurki na drzwiczkach) wyglądają albo na niedawno wymieniane, albo świadczą o faktycznie niezbyt intensywnym używaniu piecyka. Wydaje mi się, że to całkiem niezły sprzęt i jeszcze sporo popracuje Dla pewności jednak, bo ja przecież amatorka zapytaj może Piotra B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 18.01.2016 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Pestka piecyk jest firmy którą Piotr B polecał, dlatego takiego szukam. My nie chcemy fanfarów i wodotrysków, ot piecyk do przepalenia w jesienne i zimowe wieczory A ta dziwna częśc która wygląda na podziurawioną to co to? Jak kupimy to oczywiście czyszczenie i malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.01.2016 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Wiem, Wani stąd propozycja, żeby mu pokazać zdjęcia. Tak na wszelki wypadek. Poza tym pewnie powie Ci kto to najlepiej oczyści, bo lepiej, żeby zajął się tym fachowiec. Sami nigdy nie zrobicie tego dokładnie i przy pomocy właściwych środków, a lepiej, żeby piecyk zaczynał nowe życie wpełni sprawny. Chodzi Ci o to na ostatnim zdjęciu? Przypuszczam, że jest to pokrywa komory spalania. Podziurawiona raczej nie jest. To co widać to wg mnie efekt działania ognia – centralnie jest zawsze najwyższy i najmocniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 18.01.2016 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Pestka zaraz napiszę do PIotra B, poproszę też o wycenę renowacji u Niego. Niestety my już z bieżących środków lecimy, kredyt zamknięty, drugiej transzy nie wzięliśmy chociaż kusiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 18.01.2016 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Kurde chyba muszę jechać do Otrębusów pod Warszawą. Macie tam jakieś agro lub inny fajny nocleg? Waniliano, zaglądam, podczytuje, ale się nie odzywam. Aż tu dzisiaj nie mogę milczeć. Mamy tu nocleg przyjeżdzaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 18.01.2016 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Waniliano, zaglądam, podczytuje, ale się nie odzywam. Aż tu dzisiaj nie mogę milczeć. Mamy tu nocleg przyjeżdzaj ??? Ty w O mieszkasz? Nieee, ja się z pewnością nikomu do domu wpraszać nie będę ale z chęcią przyjmę namiar na jakiś nocleg w pobliżu Aga znasz może DENTART? MOja córcia ma ubytek w czwórce, dotychczasowe próby leczenia się nie powiodły a ktoś mi polecił właśnie ten ośrodek. Rozmawiałam z dentystką i to co zaproponowała wydaje się sensowne i daje nadzieję że się uda zęba wyleczyć. Normalnie sen z powiek mi ta dziura spędza.... Jak się uda że nie będziemy jechali jak po ogień to kawa koniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 18.01.2016 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 ??? Ty w O mieszkasz? Nieee, ja się z pewnością nikomu do domu wpraszać nie będę ale z chęcią przyjmę namiar na jakiś nocleg w pobliżu Aga znasz może DENTART? MOja córcia ma ubytek w czwórce, dotychczasowe próby leczenia się nie powiodły a ktoś mi polecił właśnie ten ośrodek. Rozmawiałam z dentystką i to co zaproponowała wydaje się sensowne i daje nadzieję że się uda zęba wyleczyć. Normalnie sen z powiek mi ta dziura spędza.... Jak się uda że nie będziemy jechali jak po ogień to kawa koniecznie NIe do końca, ale prawie NIestety mieszkamy od niedawna i nie nie znam tego ośrodka. Na kawę zapraszam KONIECZNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.01.2016 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 (edytowane) Wani, czyli sprawa Jotula idzie do przodu Na stronie Booking.com możesz zobaczyć i zarezerwować, albo tylko zobaczyć i sprawdzić ceny noclegów w Otrębusach i najbliższej okolicy. Pewnie to nie są wszystkie obiekty, ale na pewno te, gdzie jest czysto. booking.com Już ci to wyżej podawałam, ale pewnie nie zauważyłaś Np. Hotel i Karczma Staropolska Mazowsze w Otrębusach na Świerkowej 2 ma podaną cenę, za 2 osobowy pokój z łazienką, 144 zł (ze śniadaniem wliczonym w cenę – 180). http://www.booking.com/hotel/pl/hotel-i-karczma-mazowsze.pl.html?aid=373424;label=otrebusy-TizXFgFpzNiKJLtcxqsE6gS28362570762%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aap1t1%3Aneg%3Afi%3Atiaud-146342136550%3Akwd-53400555841%3Alp1031042%3Ali%3Adec%3Adm;sid=48d8a32b786ed247b6ff3fbca7eb9f4b;dcid=4;dist=0;room1=A%2CA;sb_price_type=total;srfid=9e54bd6eedeae45cf8299259e3df99b9fc653562X2;type=total;ucfs=1& Edytowane 18 Stycznia 2016 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 18.01.2016 22:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Pestka rzeczywiście przegapiłam, dzięki. Nie chodziło mi o jakikolwiek nocleg, raczej pytałam czy znacie coś fajnego i godnego polecenia Mam mieszane uczucia co do tego wyjazdu, tyle km do dentysty??? Ale tylko tam znalazłam podtlenek azotu i dentystkę tak miłą że poświęciłą czas żeby do mnie oddzwonić i wysłuchać z czym mamy problem i co można z tym ewentualnie zrobić. Zdjęcia wysłałam na @ PiotraB, mam nadzieję że przejrzy. Idę regał poszlifować, muszę zrobić coś z wymiernym efektem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 18.01.2016 23:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Jest i łóżko dla mnie na WW, a ja nie mam kasy na nie http://static.westwing.pl/i/PL-KA967WWAUMBTPL-1-newproduct.jpg Wydaje się być proste w wykonaniu.....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 19.01.2016 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Słuchajcie mam pytanie : moja dębowa częśc kuchni strasznie łapie brud i kurz, ciężko się ją czyści. Myślicie że olejowanie by pomogło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts