waniliana 22.01.2016 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Szuflada, drzwiczki, półki, przednia częśc boków - to da się oczyścić. Myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.01.2016 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Nio i będzie pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 22.01.2016 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Pestka podlinkujesz tą wyciskarkę Botti? MOja mam chce kupić i znalazła jakieś cudo za miliony monet ale chętnie rozważy tańszą sprawdzoną alternatywę Pyta czy ta Botti da sobie radę z marchewką, pomidorami i czarną porzeczką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 22.01.2016 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Gąbkami nie idzie za dobrze, zakup sprzętu średnio wchodzi w grę..... Mała wiertarka? Taka zwykła? Muszę zapytać czy mamy taką mała a taka watą metalową, poszukaj w casto w dziale z papierami ściernymi. Pestka chyba mówiła o mini-szlifierce, czasem tanią wrzucają w lidlu. tu przykładowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 22.01.2016 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Emi bo już się zastanawiałam gdzie Cię wcięło Kto by pomyślał że się kiedyś szlifierką będę podniecać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 22.01.2016 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 sama nie wiem gdzie mnie wcięło mam taką szlifiereczkę, ale nie mam pojęcia gdzie ja wsadziłam, Chyba gdzieś na strychu w starym domu zalega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.01.2016 02:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Botti w jeszcze niższej cenie niż ja kupiłam http://www.nietylkoagd.pl/wyciskarka-slow-juicer-botti-pc150a-wolnoobrotowa.html Wiertareczka dokładnie taka jak Emi pokazała. Są też prostsze, bez tego giętkiego węża. Wióry stalowe też dobre są. W LMie znajdziesz na samym dole półek z bejcami do drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 23.01.2016 02:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 (edytowane) Pestka dzięki a co z tymi pomidorami, porzeczkami i marchewkami? Daje radę chyba? Już sprawdzałam że taka miniszlifierka w LM to niecałe 100 zł. Chyba sobie prezent zrobię Zrobiliśmy atrapę kominka i wychodzi na to że w naszym salonie musi maleństwo stanąć Wersja z większą kozą i z mniejszą Ma stać w takiej półzabudowie To co nas martwi to czy ta mniejsza nie jest trochę za niska....Chcielibyśmy ją podnieść o jakieś 6-8cm na takim kamieniu Edytowane 23 Stycznia 2016 przez waniliana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 23.01.2016 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Wani, piękne inspiracje Mniejsza koza chyba lepsza, ja bym jeszcze sprawdziła jak ma sie w proporcji do całego pomieszczenia, podwyższenie na kamieniu w formie takiego wysuniętego stopnia może przeszkadzać w komunikacji, jeśli takie podniesienie, to wg mnie tylko w obrębie samej wnęki kominkowej czekam na efekty Twojej pracy z kolejnym pięknym mebelkiem, że będzie super, to już wiem, ale jak bardzo super??? na czym stanęło z zabudową wokół kanapy i z malowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 23.01.2016 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 A ja mam pytanko do Was dziewczyny - do takiej kozy wolnostojącej to też musi być doprowadzone powietrze, czy można bez tego zainstalować? A jakie odprowadzenie spalin najbezpieczniejsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 23.01.2016 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Mamik własnie przez to malowanie zagęszczamy ruchy z kozą....bo tu sporo grzebania będzie i szkoda nam malować a potem syf robić...Ale będzie regał w kolorze ściany, jak z inspiracji Catti Boratom co do montażu to ja jeszcze zielona jestem, wczoraj zaczęłam czytać wątki kominkowo-montażowe Liczę na wsparcie fachowców. Pewnie mój mąż miałby więcej do powiedzenia w temacie ale chwilowo go nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 23.01.2016 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Wani jest taki specjalny preparat do usuwania starych powłok z mebli V33. Papierem ściernym to się rzeczywiście zajedziesz. Ten specyfik wyglada jak mleczko, smarujesz nim drewno, czekasz z 10 min i wszystko ładnie schodzi całymi płatami a tam gdzie nie odłazi to pomagasz sobie mechanicznie jakąś szpachelką. Ma jedną wadę - strasznie śmierdzi i nadaje się do użytku tylko na powietrzu. Dobrze jak jeszcze jest lekki wiaterek:) To oczywiście taka przyszłościowa rada bo nikt teraz zakopany w śniegu nie będzie tego robił. Drewno nie chłonie tego zapachu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 23.01.2016 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 (edytowane) Szuflada, drzwiczki, półki, przednia częśc boków - to da się oczyścić. Myślę A nie myślałaś o wzorku na pleckach? Bez szlifowania, malowania, może naklej ładną tapetę? Nawet jak będą segregatory, to ponad nimi będzie widać tył mebla. Na inspiracji wzór geometryczny, ale Ty z pewnością znalazłabyś coś w odpowiadającym Ci klimacie Edytowane 23 Stycznia 2016 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.01.2016 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Wani, a co z pomysłem na wkucie się w komin? Wiem, ze to demolka, ale wtedy miałabyś więcej mięjsca w salonie. No, i nie ukrywam, że koza we wnęce pod kominem wg mnie wygląda znacznie bardziej stylowo. Poza tym jest mniejszy problem z czyszczeniem rury dymowej, bo popiół spada do paleniska.Pomyśl też o modelu węższym, ale wyższym. Może PB podpowie Ci jeszcze jakąś irmę poza Jotulem. Boratom, nie wszystkie wolnostojące piecyki mają w ogóle możliwość doprowadzenia powietrza z zewnątrz. Większość tych bardziej tradycyjnych/stylowych pobiera powietrze wyłącznie z pomieszczenia przez popielnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 23.01.2016 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Mój mąż boi się kuć w kominie... Przyjazd Piotra B to niemały wydatek bo kawał drogi ma do nas... Aga11 nie wiedziałam o istnieniu takiego preparatu a warto wiedzieć, dzięki Ciekawe tylko co to cudo ma w składzie Tomkowa pożyjemy, zobaczymy Myślałam raczej o szablonie niż tapecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 23.01.2016 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Skład ma bardzo ciekawy jeśli brać pod uwagę fakt, że ściąga do pięciu warstw starych powłok a nie rusza struktury drewna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.01.2016 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Może Piotr Wam kogoś z Waszej okolicy poleci. To w końcu nie jest jakaś strasznie skomplikowana robota. Potrzebujecie zwyczajnego uczciwego fachowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 23.01.2016 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 a taka watą metalową, poszukaj w casto w dziale z papierami ściernymi. Pestka chyba mówiła o mini-szlifierce, czasem tanią wrzucają w lidlu. tu przykładowa [ATTACH=CONFIG]344137[/ATTACH] Ja mam z biedronki za niecałą stówkę i jest super. Wycinałam nią między innymi otwory na gniazdka w płytkach. Moje ulubione elektronarzędzie, obok szlifierki oscylacyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 24.01.2016 00:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 o widzisz Doriko, w takim razie muszę ją poszukać na strychu, przyda sie w domu ja ją kupiłam, żeby robić ażurowe pisanki z wydmuszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 24.01.2016 00:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 MOja szlifierka oscylacyjna na dziś zakończyła pracę. Regał mnie rozczarowuje, półki też okleinowane, tylko fronty są doklejane z drewna... Co do miniszlifierki to sprawdziłam na stronie LM i sa takie po niecałe 100zł. Do Wielkanocy niedaleko, będzie jak znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts