pestka56 26.01.2016 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Podeprzeć trzeba i na pewno się da, problem w tym ile to pracy będzie. No i nie fachowcowi coś może się nie udać ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 27.01.2016 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 O temat kominków Ukradnę sobie te zdjęcie z robienia tej wnęki bo podobna mi się marzy Podepnę się do tematu i spytam się o kominki Nordflam. Prawie nic na ich temat nie znalazłam, a podobają mi się bardzo. Chodzi mi o ten model: http://www.nordflam.pl/product.php?id=517 pewnie dałam ten post na pożarcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.01.2016 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?220655-Opinie-na-temat-kominka-Nord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 29.01.2016 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 To jest temat o wykładach kominkowych a nie kozach, sprzed kilku lat, o dgp, nie ma tam nic merytorycznego a jedyną osobą która to ma mówi że jest ok. Też trafiłam na ten link wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.01.2016 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 Zadaj pytanie na kominkowym, ale bądź gotowa na odpowiedzi z serii każda pliszka swój ogonek chwali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 30.01.2016 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 zrządzenie losu,że tu trafiłam mam dokładnie ten sam problem z kozą, ale z drugiej strony cieszę się,bo jesteście przede mną więc może coś wymyślicie bo póki co jestem sama z tematem siedzę na pintereście od miesiąca i żaden kominek nie podobał mi się tak jak koza we wnęce ale tak samo jak u Ciebie- komin systemowy Schiedla, a domurowanie ścianek z wnęką zabierze bardzo dużo miejsca z salonu dodatkowo chcemy wąską wysoką wnękę na drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.01.2016 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 Zapraszam do inspiracji kominkowych. Mama nadzieję na kilka zduńskich wizyt w wątku i wypowiedzi w sprawie piecyka i komina systemowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 31.01.2016 04:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 :bye: Trochę mnie wcięło za sprawą gości w domu Wesoło i dzieciowo u nas było przez tydzień Generalnie to był szalony tydzień i odczuwam większe niż zwykle deficyty snu. Koleżanka przywiozła mi "Magię sprzątania" i pokazała sposób na składanie ubrań w pionie : w efekcie przeorganizowałam wszystkie szafy. wiosnę poczułam Żeby nie było że nic się nie działo wykończeniowo to jotul F100 przytargany spod Warszawy Okazało się że setka występuje z dwoma wysokościami nóżek i to jest ta wyższa. Przymierzyliśmy ją wstępnie i wygląda fajnie Jest płytki i nie wjeżdża mocno w salon, pokażę potem zdj - teraz biegnę drzwi do pomieszczenia gosp gruntować bo mam wreszcie farby i chcę je skończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 31.01.2016 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 no bardzo jestem ciekawa tej kózki a magię sprzątania też przeczytałam, poza rozdziałem o odpoczywaniu skarpetek podobała mi się przed przeprowadzką zamierzam zrobić podobną rewolucję z pozbyciem się wszystkich klamotów,które zabierają oddech, przestrzeń i powodują bałągan w obecnym mieszkaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 31.01.2016 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Koleżanka przywiozła mi "Magię sprzątania" i pokazała sposób na składanie ubrań w pionie : w efekcie przeorganizowałam wszystkie szafy. wiosnę poczułam Żeby nie było że nic się nie działo wykończeniowo to jotul F100 przytargany spod Warszawy Okazało się że setka występuje z dwoma wysokościami nóżek i to jest ta wyższa. Przymierzyliśmy ją wstępnie i wygląda fajnie Jest koza!! Możesz nagrać filmik z tego układania w pionie? Kiedyś próbowałam sposobu na składanie koszulek jednym ruchem A ostatnio nauczyłam się składania w kostkę prześcieradła z gumką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 31.01.2016 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Wani, zerknij na to A TU więcej fotek na stronie projektanta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 31.01.2016 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Wani, zerknij na to [ATTACH=CONFIG]345266[/ATTACH] A TU więcej fotek na stronie projektanta Ale ładne Składanie w pionie jest bardzo proste...jak ktoś pokaże A co do książki to jak dla mnie fajna ale bez efektu WOW, może dlatego że ja nie lubię fanatyzmu w żadnym kierunku a autorka wydaje się fanatyczką porządku Odpoczynek skarpetek też mnie rozwalił Ja generalnie nie jestem typem chomika ale po tej lekturze z szafy wyjechały kolejne ciuchy i jest tam...prawie pusto MOja przyjaciółka była pod wrażeniem i skomentowała że czas na zakupy. Taki jest efekt 3 lat budowania połączonego z małymi dziećmi w domu. Nie miałam czasu na zakupy, o .... Teraz przeglądam książki i ze zdziwieniem stwierdzam że dużej części pozbędę się bez żalu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 31.01.2016 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Ja generalnie nie jestem typem chomika ale po tej lekturze z szafy wyjechały kolejne ciuchy i jest tam...prawie pusto MOja przyjaciółka była pod wrażeniem i skomentowała że czas na zakupy. . Na takie sprzątanie to ja się zgadzam Wszystko wywalić i kupić nowe Już lubię tę książkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 31.01.2016 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 To nie do końca tak wyjechały ciuchy które były zużyte i te których nie lubiłam ale trzymałam bo bałam się widoku pustych półek zostaly te które zakładam z przyjemnością. Szczerze to ja NIE LUBIĘ ZAKUPÓW, zwłaszcza w galeriach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 31.01.2016 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Dostałam tę ksiązkę przy ostatniej wizycie w Muzie (coś tam dla nich robię ), ale jeszcze nie zabrałam się za czytanie. Tak szczerze to nie lubię książek, gdzie ktoś mi wpiera, że ma lekarstwo na wszystkie problemy np. Siedem zasad szczęśliwej rodziny po prostu oddam sąsiadce nie przeczytawszy do konca ani jednej strony. Ale skoro Wy tutaj reklamujecie dziełko Marie Kondo, to kładę obok łokcia i będę czytać. Może naprawdę ida mi się poradzić coś na sposób bałaganienia, który uwielbia moje domowe szczęście osobiste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 31.01.2016 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Pestka dziełko Marie Kondo do połknięcia w jeden wieczór więc można tyle czasu zainwestować Ja też nie czytam poradników i tak jak pisałam i ten mnie nie powalił na kolana ale... zdecydowanie coś tam dla siebie wyciągnęłam. Chyba kupię siostrze która magazynuje swoje rzeczy u rodziców Wracając do kominka : wygląda na to że w kwestii kucia nie warta skórka wyprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 31.01.2016 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Książkę kupiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 31.01.2016 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Wani, a może zróbcie kombinację z tych dwóch fotek (wkleiła też w inspiracjach) Podnieść kawałek podłogi pod piecyk i zrobić tam miejsce na drewno. A zabudować do sufitu tylko przestrzeń nad belką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 31.01.2016 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Wani pomysł na instalację kozy rewelacyjny. Też miałam przebłysk, żeby tak zrobić ale po pierwsze znalazłam swój piec, który mi się bardziej spodobał a po drugie nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, że zdobycie pięknej grubej drewnianej belki to nie taka prosta sprawa. Ja zrezygnowałam z kozy ale belkę mieć musiałam więc wstawiłam ją w przejściu z salonu do przedpokoju. Jest klejona z dwóch kawałków. Jezdziłam po okolicznych tartakach i tylko w jednym znalazłam coś co ewentualnie nadawało się do obróbki. Niestety facet powalił mnie ceną za ten kawałek drewna i odpuściłam. Po tej wizycie wiedziałam natomiast, że jeżeli będę jezdzila na targi staroci, giełdy ( tam gdzie człowiek może się targować bo cena nie jest sztywna ) to będę zakładała najgorsze ciuchy i wyglądała jak siedem nieszczęść No może nie do końca ale prawie:lol2: Powodzenia z realizacją bo prawdę mówiąc to słabo widzę to kucie komina ale w sumie to nie znam się na tym więc może i da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 31.01.2016 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 u nas też pomysł kucia już porzucilismy, za duża rozpierducha narysowałam sobie na kartce nasz salon, zabudowanie kozy na powierzchni 150x70cm nie będzie aż takie strasznie, dużo miejsca na środku salonu wciaż zostaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts