mamik 31.01.2016 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Wani, mam pytanie z prehistorii jesli dobrze pamiętam, to u Ciebie było kiedyś o jakimś składzie z fajnymi meblami, w okolicy Oławy to miało być, albo jakoś tak przypominasz sobie? Wiesz gdzie to? będę wdzięczna za jakieś szczegóły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 01.02.2016 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 (edytowane) Aga11 kucia nie będzie a belkę już mam zaklepaną Dostaną ją za darmo Mamik jeden punkt jest w Gaju Oławskim a drugi chyba w Radwanicach? Byłam tam ale nie mogę sobie przypomnieć zy to na pewno ta miejscowość. Jak się jedzie od Oławy to po prawej stronie, jest szyld. Pestka plan jest taki żeby zrobić instalację kominkową na próbę Ktoś wie ile może kosztować taki kamień pod kozę o grubości 6-8 cm? Maksymalne wymiary to metr na 60-70 cm ale raczej mniej wyjdzie. Edytowane 1 Lutego 2016 przez waniliana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 01.02.2016 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Ten drugi punkt jest w Siechnicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.02.2016 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Może być na próbę, tylko otwór w kominie systemowym ustalcie tak, żeby potem nie kuć w innym miejscu Kamień chcesz w jednym kawałku, czy z kilku części? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 02.02.2016 04:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 Może być na próbę, tylko otwór w kominie systemowym ustalcie tak, żeby potem nie kuć w innym miejscu Kamień chcesz w jednym kawałku, czy z kilku części? Myślę że z dwóch będzie najłatwiej, jeden w środku i trochę szerszy wystający lekko poza zabudowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 02.02.2016 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 Wani, mmikka - dziękuję już nawet znalazłam posty z listopada o tym to jest jeden właściciel tego składu w Gaju i Siechnicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.02.2016 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 Pomyślałam troche o tym kamieniu pod piecyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka18 02.02.2016 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 Wani, a może zróbcie kombinację z tych dwóch fotek (wkleiła też w inspiracjach) Podnieść kawałek podłogi pod piecyk i zrobić tam miejsce na drewno. [ATTACH=CONFIG]345337[/ATTACH] A zabudować do sufitu tylko przestrzeń nad belką.[ATTACH=CONFIG]345336[/ATTACH] my na razie mamy tak pierwsze palenie odbyło się w wigilię.,dlatego temat jest dla mnie też ważny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 02.02.2016 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 Wani ja bym zrobiła w jednym kawałku, przecież można kamień wyciąć w dowolny kształt, a po co Ci fugi i łączenia??? jaki chcesz kamień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.02.2016 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 (edytowane) Emi, a cena Takiej grubości jak chce Wani ??? Zadałabym pytanie o ten kamień black slate naturalny Mają go w płytkach i w slabach tyle, że co najwyżej 3 cm grubości. Z grubością 7-8 cm może być problem. Black Slate to płytki z łupku filitowego naturalnie łupane, więc mają piękną powierzchnię. W ogóle wykonałabym tę podstawę pod kominek inaczej. Zrobiłabym podbudowę z bloczków ffundamentowych przyciętych na odpowiednią grubość i na to położyłabym kamień. To ten kamień Edytowane 2 Lutego 2016 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 02.02.2016 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 Mamik, różni właściciele, w Gaju pan Gerald ma dużo drobiazgu, w salce z tyłu jakieś meble. W Siechnicach chłopak wystawia meble w dwóch stodółkach na swojej posesji, czasem są chyba jego rodzice. Ale ponad dwa lata tam nie byłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 03.02.2016 04:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Lenka chyba Cię jeszcze nie przywitałam u siebie? Napisz dlaczego ta koza tak wysoko stoi? Tak ma być docelowo? Co do kamienia to znalazłam jakiegoś kamieniarza u siebie. Robi schody, nagrobki i takie tam. Dziś zadzwonię. Pestka ten ze zdjęcia łądny, może wolałabym bardziej szary niż czarny ale o takiej naturalnej powierzchni właśnie Podmurować chyba pod ten kawałek z tyłu i na tą część cienki kamień a właściwa grubość tylko z przodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 03.02.2016 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Budynek oficjalnie odebrany! Ktoś kiedyś pytał czy już jesteśmy po odbiorach, wolałam pominąć temat bo nigdy nie wiadomo czy jakiś sąsiad nie czyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.02.2016 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Gratulacje :) Jest też szary łupek. Albo może być gnejs szaro-srebrny. Tylko gnejs łupany jest bardziej nierówny. Z przodu po prostu dałabym taki łupnięty kawałek grubości kamiennych cegiełek, które lepi się na ścianie, ale kamieniarz powinien go zrobić długości jak szerokość płyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka18 03.02.2016 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Lenka chyba Cię jeszcze nie przywitałam u siebie? Napisz dlaczego ta koza tak wysoko stoi? Tak ma być docelowo Wani, ja z tych podglądających. Dla kozy postanowiłam się ujawnić, wysokość raczej już taka zostanie bo my z tych wysokich. A ściana z tylu za kozą rodzi się w bólach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 03.02.2016 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Budynek oficjalnie odebrany! :wave: Nie ma to jak mieszkać na legalu To teraz do gminy, żeby naliczyła podatek od nieruchomości I jak tu się urządzać, jak zewsząd kolejne wydatki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 04.02.2016 06:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 (edytowane) Tomkowa nawet nic nie mów o wydatkach...CZasem myślę że już nigdy nie wykończymy tego domu bo ciągle jakieś nieoczekiwane wydatki nas dopadają. Ale małymi kroczkami posuwamy się do przodu. Kończę malować drzwi wewnętrzne i wreszcie znalazłam dębowe listwy na uchwyty do szafy w sypialni i frezera No i bejcuję ramę łóżka więc przenosimy się wkrótce z podłogi na wyrko Kupiliśmy najtańszą ramę w I. po nadaniu jej koloru chcemy troszkę podrasować Tyle że my użyjemy sosnowych desek zabejcowanych pod kolor ramy Edytowane 4 Lutego 2016 przez waniliana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 04.02.2016 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Tomkowa gratulacje czekam na metamorfozę ramy łóżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 04.02.2016 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Tomkowa gratulacje czekam na metamorfozę ramy łóżka Gratulacje należą się Wani, że nadzór budowlany stwierdził, że dom dobrze zbudowany i mieszkać mogą A metamorfozy łóżka i ja się nie mogę doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 04.02.2016 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Mamik, różni właściciele, w Gaju pan Gerald ma dużo drobiazgu, w salce z tyłu jakieś meble. W Siechnicach chłopak wystawia meble w dwóch stodółkach na swojej posesji, czasem są chyba jego rodzice. Ale ponad dwa lata tam nie byłam. No więc dotarłem do Gaju , rzeczywiście głownie porcelana i lampy, niektóre ciekawe, choć na razie nie widzę ich u siebie było też trochę stołów i witryn, niestety też nie do moich pomysłów, ale na pewno będę zaglądać, Tego w Siechnicach nie widziałam, musiałam przegapić jadąc, innym razem Wani - ja też czekam na efekty metamorfozy łóżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts