Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tuluza na finiszu czyli Wanilia ucieka na wieś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aga11 kucia nie będzie a belkę już mam zaklepaną :) Dostaną ją za darmo :wiggle:

Mamik jeden punkt jest w Gaju Oławskim a drugi chyba w Radwanicach? Byłam tam ale nie mogę sobie przypomnieć zy to na pewno ta miejscowość. Jak się jedzie od Oławy to po prawej stronie, jest szyld.

Pestka plan jest taki żeby zrobić instalację kominkową na próbę ;)

Ktoś wie ile może kosztować taki kamień pod kozę o grubości 6-8 cm? Maksymalne wymiary to metr na 60-70 cm ale raczej mniej wyjdzie.

Edytowane przez waniliana

Wani, a może zróbcie kombinację z tych dwóch fotek (wkleiła też w inspiracjach)

Podnieść kawałek podłogi pod piecyk i zrobić tam miejsce na drewno. [ATTACH=CONFIG]345337[/ATTACH]

A zabudować do sufitu tylko przestrzeń nad belką.[ATTACH=CONFIG]345336[/ATTACH]

my na razie mamy tak pierwsze palenie odbyło się w wigilię.,dlatego temat jest dla mnie też ważny IMAG0631[1].jpg

Emi, a cena :( Takiej grubości jak chce Wani ???

Zadałabym pytanie o ten kamień black slate naturalny Mają go w płytkach i w slabach tyle, że co najwyżej 3 cm grubości.

Z grubością 7-8 cm może być problem. Black Slate to płytki z łupku filitowego naturalnie łupane, więc mają piękną powierzchnię.

W ogóle wykonałabym tę podstawę pod kominek inaczej. Zrobiłabym podbudowę z bloczków ffundamentowych przyciętych na odpowiednią grubość i na to położyłabym kamień.

To ten kamień

black-slate-13.jpg

Edytowane przez pestka56

Lenka chyba Cię jeszcze nie przywitałam u siebie? :bye: Napisz dlaczego ta koza tak wysoko stoi? Tak ma być docelowo?

Co do kamienia to znalazłam jakiegoś kamieniarza u siebie. Robi schody, nagrobki :p i takie tam. Dziś zadzwonię.

Pestka ten ze zdjęcia łądny, może wolałabym bardziej szary niż czarny ale o takiej naturalnej powierzchni właśnie

Podmurować chyba pod ten kawałek z tyłu i na tą część cienki kamień a właściwa grubość tylko z przodu?

Gratulacje :) :) :)

Jest też szary łupek. Albo może być gnejs szaro-srebrny. Tylko gnejs łupany jest bardziej nierówny.

Z przodu po prostu dałabym taki łupnięty kawałek grubości kamiennych cegiełek, które lepi się na ścianie, ale kamieniarz powinien go zrobić długości jak szerokość płyty.

Tomkowa nawet nic nie mów o wydatkach...CZasem myślę że już nigdy nie wykończymy tego domu bo ciągle jakieś nieoczekiwane wydatki nas dopadają.

Ale małymi kroczkami posuwamy się do przodu. Kończę malować drzwi wewnętrzne i wreszcie znalazłam dębowe listwy na uchwyty do szafy w sypialni i frezera :) No i bejcuję ramę łóżka więc przenosimy się wkrótce z podłogi na wyrko ;)

Kupiliśmy najtańszą ramę w I. po nadaniu jej koloru chcemy troszkę podrasować

c32e5dfe90273cfe339538560df0f241.jpg

Tyle że my użyjemy sosnowych desek zabejcowanych pod kolor ramy

Edytowane przez waniliana

Mamik, różni właściciele, w Gaju pan Gerald ma dużo drobiazgu, w salce z tyłu jakieś meble. W Siechnicach chłopak wystawia meble w dwóch stodółkach na swojej posesji, czasem są chyba jego rodzice. Ale ponad dwa lata tam nie byłam.

No więc dotarłem do Gaju :-), rzeczywiście głownie porcelana i lampy, niektóre ciekawe, choć na razie nie widzę ich u siebie

było też trochę stołów i witryn, niestety też nie do moich pomysłów, ale na pewno będę zaglądać,

Tego w Siechnicach nie widziałam, musiałam przegapić jadąc, innym razem :-)

Wani - ja też czekam na efekty metamorfozy łóżka :-)