Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tuluza na finiszu czyli Wanilia ucieka na wieś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Myślałam że bejcowanie to bułka z masłem i znów się zdziwiłam :p W próbniku fluggera ładny dębowy kolor, na sosnowych deskach wpada w taki czerwonawy odcień...W dodatku mimo że bardzo się staram bejca nie jest nałożona idealnie równo, widać to na zdjęciu zrobionym z lampą ( na żywo zdecydowanie mniej)

Myślicie że mogę kupić ciemniejszą bejcę i nałożyć na tą co już mam czy muszę przeszlifować? Tu na zdjęciu akurat świeżo nałożona pierwsza warstwa ale boki łózka mają dwie warstwy i efekt taki sobie..

6c929b1bfbf7165571908aa1f9a87fe2.jpg

Edytowane przez waniliana

Wpadłaś w ten problem, ktory ja mam z sufitem w salonie. Za pozno sie zorientowałam i mamy za czerwony.

Zeszlifuj, albo...

Kup zieloną bejcę i cieniutko pomaluj po tej co juz jest. Złamie tę czerwoność. oczywiście najpierw spróbuj na kawałku.

Mam ochotę na tą lampę do korytarza w części sypialnianej

http://static.westwing.pl/i/PL-BO579WWAWKMJPL-1-newproduct.jpg

co sądzicie?

No i szukam klamek, fajnie gdybym znalazła coś fajnego do białych drzwi, z szyldem ale trochę tańszego niż rustica barcza. Bo za 4 klamki wyjdzie mi prawie 500 zł

http://pl.barcz.pl/wp-content/uploads/2012/01/rustica-d%C5%82ugi-szyld-czarna-400x544.jpg

A ta za 200 zł :D

http://klamkiexpert.pl/environment/cache/images/0_0_productGfx_ea182588805f70872f9136ea5af4917b.jpg

Edytowane przez waniliana

wani ślicznie wyszło łożko :wiggle:

mmikka - jeżeli nie polakierowane to pomaluj mocno rozwodnionym pigmentem.

jeżeli polakierowane lakierem wodnym to do lakieru daj kropelkę pigmentu i polakieruj jeszcze raz

jezeli polakierowanel lakierem śmierdziuchem mogę dać namiary na odpowiednią lakierobejce o zielonkawym odcieniu, którą ratowałam moje pomarańczowe drzwi

Emi, na razie tylko ta bejca, chyba 3 warstwy. Mąż nie chciał białych a te drzwi były jako jedyne dokupione nowe.

Reszta to odzyskane stare, dawno temu polakierowane, ale juź "spomarańczowiły" się teź. Tych drzwi mąż broni jak niepodległości, ale mam nadzieję, że w tej dziesieciolatce jeszcze go urobię:rolleyes:

Macie może pomysł czym pomalować panele na płot, chcę kupić tanie 180 x 180 i chciałabym żeby kilka sezonów przetrwały.