Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tuluza na finiszu czyli Wanilia ucieka na wieś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale boho dorobisz sobie kolorem, fakturami i wzorami tkanin. Kształt mebli może być dowolny, barok albo minimalistyczne :)

Zajrzyj dziś na Westwing - są bardzo ładne boho.

Też lubię boho, choć może mniej strojne, bez dużej ilości dodatków.

Boho na zagranicznych stronach wnętrzarskich jest tak samo lubiany jak inne style i to od kilku lat. Nasza kocha PL jest opóźniona ;)

Edytowane przez pestka56

akurat jakoś tak "nowe" boho do mnie nie przemawia ;) jak już się bawić jakimś stylem to robić go "prawdziwy" a ten styl zakłada jednak prawdziwe stare meble, ewentualnie prawdziwie orientalne lub diy a nie stylizowane :p

Wiem że obejmuje różne rodzaje mebli. W sumie to zakłada lekki chaos w stylistyce mebli ;) w końcu to ma być "zbieranina wszystkiego co kochasz, co jest piękne i masz z tym miłe wspomnienia" czyli regał zabytkowy po babci, lampę przywiezioną z podróży oraz stolik od przyjaciół (co rzecz jasna nie może się w żaden sposób sobą łączyć), łączą to tkaniny, dodatki, kolory itp Ale właśnie najbardziej podobają mi się boho w wersji mebli z lat 60tych.

Jak podobają mi się te bardzo "zagracone" inspirację to też u siebie je ograniczę. Nie dlatego że bym się w tym chaosie źle czuła bo bym się czuła bardzo dobrze - do pierwszego odkurzania :p

Edytowane przez AnikoPL

google pod hasłem "modern scandi" pokazało takie zdjęcie:

http://my-sweet-house.com/wp-content/uploads/modern_Scandinavian.jpg

http://my-sweet-house.com/wp-content/uploads/design_style_mummy_sofa.jpg

http://my-sweet-house.com/wp-content/uploads/inspiring_Scandinavian_design_style_interior.jpg

http://my-sweet-house.com/wp-content/uploads/Scandinavian_design_style.jpg

No normalnie jakby pod salon Wanili ;)

Edytowane przez AnikoPL

Aniko ale serio że te zdjęcia do mojego salonu pasują? Ja myslalam ze u mnie teraz styl industrialny, gołe kable, tynk na ścianach :p

Tomkowa mnie sie scandi podoba ale nie jako dominujący styl. Nie wiem w jakim stylu ma byc mój dom.....Pewnie nigdy nie usłyszę ze jest urządzony konsekwentnie :D

Mam kamień, tzn próbki. Black slate piękny

Wani, kuchnia urocza :yes:

Waniliiano, kuchnia przeurocza!

Dziękuję :)

Dojdzie jeszcze jedna półka po lewej stronie okapu chyba, mam nadzieję że przed końcem roku będzie na tip top :p

Wiedziałam od początku, że ten czarny łupek Ci się spodoba :yes:

Mógłby być jaśniejszy jak dla mnie ale faktura kamienia jest super i inne próbki mimo że bardzej mi pasują kolorystycznie to się chowają

Słuchajcie, taką sprawę mam. Muszę zdemontować tymczasowe lampy w domu : przenoszą się do mieszkania.

No i albo zostanę z żarówkami albo muszę coś kupić.

Nad stołem i w części "sypialnianej" zawisną chyba takie zwykłe ze sklepu na I

050938a4d8d1ece4b626c2839001d56b.jpg

Zostaje salon i kuchnia. Do kuchni wiem co chcę ale nie mogę znaleźć dużej, szklanej lampy : większość ma średnicę 30 cm a ja bym chciała przynajmniej 40...

Ma być mniej więcej taka, tyle że biała lub przezroczysta

033f629b038444b8bc289b395103ece5.jpg

Co do salonu to na WW dziś coś takiego i zastanawiam się czy do salonu będzie ok, w sumie można uznać że mało zobowiązująca ta lampa...Jak myślicie?

PL-NA050WWAXQ4UPL-1.jpg