ana289 13.04.2015 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 haha, najważniejsze, że się dzieje - ziemia się nasypie;) no to czekamy na zdjęcia wszelkich połączeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 13.04.2015 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 Zamówiłam jedną płytkę, tzn mandalę, popatrzę na nią z miesiąc i zobaczę czy mi się nie znudzi o ile kółka nie odprysną przy próbnym cięciu A teraz pytanie łązienkowe : warto jeździć po salonach po kabiny i resztę czy lepiej szukać w necie? Jakie macie doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 13.04.2015 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 Moim zdaniem warto:) pomacać, zobaczyć, położyć się w wannie i usiąść na toalecie;)A potem może zamówić w necie taniej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 13.04.2015 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 [ATTACH=CONFIG]312609[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]312610[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]312611[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]312612[/ATTACH] Te próbki to w ramach pytania, które zestawienie najlepsze? Bo jeśli tak, to ja wybieram ostatnie Zamówiłam jedną płytkę, tzn mandalę, popatrzę na nią z miesiąc i zobaczę czy mi się nie znudzi o ile kółka nie odprysną przy próbnym cięciu Pokaż koniecznie, gdy już przyjdzie! Wg mnie będzie świetna i nie znudzi Ci się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 13.04.2015 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 Zamówiłam jedną płytkę, tzn mandalę, popatrzę na nią z miesiąc i zobaczę czy mi się nie znudzi o ile kółka nie odprysną przy próbnym cięciu A teraz pytanie łązienkowe : warto jeździć po salonach po kabiny i resztę czy lepiej szukać w necie? Jakie macie doświadczenia? nie wyobrażam sobie kupować bez zobaczenia w realu a taką płytkę też bym sobie sprezentowała jako ozdobę do kuchni bo taka śliczna jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 14.04.2015 06:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Te zestawienia to trochę dla siebie zrobiłam, żeby zobaczyć jak to wygląda w poszczególnych wariantach. Wrzuciłam tu a że pora była późna to na komentarz i pytanie do Was sił zabrakło Wydaje mi się że dąb olejowany w połączeniu z białymi cokolikami też byłby ok. Bo rzeczywiście zestawienie płytek z bielą jest bezkonkurencyjne... Szczerze mówiąc zupełnie zapomniałam że po pomiarach firma ma mi zrobić wizualizację kuchni i tu poproszę o dwa warianty, tj kuchnia cała biała i dwukolorowa, z dębem. Co do blatów to ustaliliśmy z mężem że próbniki są tak niemiarodajne, tj. małe, że wybiezemy ze trzy ktore wydadzą nam się najlepsze i poprosimy o półmetrowe próbki. Majątku za to nie zapłacimy chyba a ogląd sytuacji będzie Płytka ma być 20go do odbioru. Postawię ją za kuchenką i zobaczę jak się będzie sprawować, tj czyścić np Póki co nadal szukam alternatywy w razie W. Jakiś rok temu, może nawet dalej, znalazłam sklep z płytkami cementowymi. Mieli tam ogromny wybór i symulator ułożenia tych płytek. Teraz nie mogę tego odnaleźć, znajdują mi się tylko Kolory Maroka.... Juskra jedną płytkę chcesz sobie sprezentować? MOże się okazać że ja też z tą jedną zostanę A do salonu pojedziemy jednak, mimo że czasu brak a wyprawa zadaniowa z dziećmi zazwyczaj skazana jest na porażkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 14.04.2015 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Tak sobie kombinuję i szukam...i....piękne, co? http://kaflowicza.pl/4314-atmn_large/dekor-batside-20x20.jpg http://kaflowicza.pl/plytki-mainzu-cementine/719-mainzu-ceramica-dekor-batside-20x20.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 14.04.2015 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Dla szukających rozwiązań w rozsądnej cenie : 59 zł m2 http://kaflowicza.pl/5197-atmn_large/riviera-pearl-447x447.jpghttp://kaflowicza.pl/riviera/877-import-kaflowicza-riviera-pearl-447x447.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 14.04.2015 23:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Oki, poproszę o pomoc zanim podejmę jakąś decyzję z której już nie będę mogłą się wycofać Byłam u stolarza w sprawie drzwi wejściowych, pomału muszę zamawiać skoro w czerwcu chcemy się przenosić. Marzą mi się drzwi kolorowe : zielone, czerwone, pomarańczowe? Do tego miały być okiennice ale z różnych względów wycofujemy się z tego pomysłu. W każdym razie zanim zamówię drzwi, zwłaszcza takie charakterne, muszę wiedzieć co z resztą zewnętrza. Nawaliłam już z oknami i dałam się namówić M na drewnopodobne....Sama sobie tyłek skopię że nie wzięliśmy białych....No ale teraz już za późno i trzeba zrobić coś z tym co mamy. A wygląda to tak: Kolor nadbitki to impregnat i oczywiście będzie zamalowany najszybciej jak się da. szczerze mówiąc to nie mogę na niego patrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 14.04.2015 23:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 (edytowane) To co mi chodzi po głowie : Belki miałyby być w kolorze jasnego drewna ( coś ala dąb?), tak samo drzwi do garażu. A cegła elewacyjna może w ten deseń? Do tego drzwi lub Edytowane 14 Kwietnia 2015 przez waniliana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 14.04.2015 23:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 (edytowane) Tu rzut elewacji z projektu, jak widać między oknami jest ciasno... Dodam że okno kuchenne, to po prawej jest nieco powiększone Może bez sensu kombinuję z pruskim murem i zostawić tylko kostkę na szerokość schodów wokół drzwi i na dole wokół budynku? Doradzicie coś? Edytowane 14 Kwietnia 2015 przez waniliana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.04.2015 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 1. Drewno belek musi być w kolorze okien, bo inaczej razem z kolorowymi drzwiami zrobi się ni pies ni Wydra. 2. Słupy ganku powinnaś obudować na kwadratowo płytkami ceglanymi (cegły za grube). Cegłę trzeba też użyć do wyłożenia podmurówki, ganku i schodów. 3. Belki trzeba wprowadzić także w trójkąt nad gankiem;4. Cokolwiek zrobisz, żeby pasowało do stylu muru pruskiego, musi być kanciaste. Żadnych łuków i okrągłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 15.04.2015 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 (edytowane) Ale generalnie to dobry pomysł czy lepiej pójść w inną stronę? Bardzo mi się podoba ta struktura ściany, okiennice i łuki nad oknami też Ach te nasze okna brązowe Edytowane 15 Kwietnia 2015 przez waniliana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 15.04.2015 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Okiennice kosztują niejednokrotnie tyle co okna, a nie wiem czy u Ciebie właśnie jest na tyle miejsca między oknami, żeby skórka warta była wyprawki. Tak przy okazji czy podnosiliście ściankę kolankową bez wydłużania połaci dachu? Bo patrząc na projekt i realizację tak mi się nasuwa. Pytanie czy nie bedzie "łyso" nad oknami, jak dodasz okiennice. (efekt mojego lekkiego skrzywienia w stronę różnych symetrii, specjalnie się tym nie przejmuj). Dorzucam linka do pinteresta, tam mam u siebie trochę kolorowych drzwi https://www.pinterest.com/doreks/doors/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 15.04.2015 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Ścianka podniesiona o niecały bloczek a dach wydłużony. Myślę że proporcje zostały zachowane. Na okiennice rzeczywiście ciasno - mierzyłam juz kiedyś i wyszło na styk. Mam brązowe okna, czarny dach i wielką ochotę na czerwone drzwi. Macam po omacku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.04.2015 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Pomysł znakomity Przez jakiś czas rozważałam czy nie zrobić tak mojej elewacji. Zobaczymy, bo mam jeszcze drugi pomysł. Wszystko kwestia ile co będzie kosztowało. Tynk na fotce, kto wie czy to nie jest jakiś zupełnie naturalny na bazie gliny i kładziony dłońmi. Potem oczywiście bielony. Bardzo jestem ciekawa eksperymentu z użyciem na zewnątrz tego cudu z wapna, wody i pokostu, o którym pisze Emilia. Jeśli u niej to będzie z sukcesem, to ja tak zrobię u siebie. Zrobię na pintereście tablicę z elewacjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 15.04.2015 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 (edytowane) Nie pomogę niestety w kwestii elewacji, ale wstawię Wam drzwi ze sprzedawanego w naszych stronach domu - klimat zupełnie nie mój, ale zauroczyły mnie na maksa:D Zresztą, cały dom jest nieprawdopodobny i odjazdowy - takie drzwi mają wewnątrz - prowadzą do wszystkich pomieszczeń w tym domu. Nie mój klimat, ale i tak je kocham: http://img-dom.grtech.pl/kadry/upload/ni/6080/ogl/da/71/2069878567.jpg i okiennice wewnątrz domu:D http://img-dom.grtech.pl/kadry/upload/ni/6080/ogl/da/71/2069882477.jpg Edytowane 15 Kwietnia 2015 przez ana289 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 15.04.2015 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 W takim otoczeniu można by dzieciom Baśnie z 1001 nocy czytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 15.04.2015 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 albo jakiś harem ulokować ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 15.04.2015 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 1. Drewno belek musi być w kolorze okien, bo inaczej razem z kolorowymi drzwiami zrobi się ni pies ni Wydra. 2. Słupy ganku powinnaś obudować na kwadratowo płytkami ceglanymi (cegły za grube). Cegłę trzeba też użyć do wyłożenia podmurówki, ganku i schodów. 3. Belki trzeba wprowadzić także w trójkąt nad gankiem; 4. Cokolwiek zrobisz, żeby pasowało do stylu muru pruskiego, musi być kanciaste. Żadnych łuków i okrągłości. Oki, teraz na spokojnie bo już przemyślałam propozycje a nawet z meżem obgadałam ad1. pewnie masz rację ale trudno mi się pogodzić z tym że przez te okna muszę dalej brnąć w ciemne drewno...Widziałaś obramowania okien u ZOJAart? Są jasne do ciemnych okien i wygląda piękne - może i dla mnie jest nadzieja? ad 2. plan był żeby po słupach puścić bluszcz...takie kwasratowe słupy wydają mi się masywne.....nie wiem, myślę i przetrawiam ad 3 tu nie będzie problemu ad 4. patrz pkt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts