wiwik 04.11.2016 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 To mi się ta tańsza bardziej podoba:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 04.11.2016 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 Wani, skoro Ci patyna wpadła w oko, to może taka? Candellux Grand, cena TU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 05.11.2016 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2016 Tomkowa dzięki Trochę mnie ten ścięty klosz wstrzymuje ale cena super i mocno się zastanawiam nad tą lampą bo decydując się na nią niewiele muszę dołożyć do wybranych dawno temu lamp bocznych do kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.11.2016 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2016 Tomkowa, ona jest przesliczna A ten skos tylko jej szyku dodaje, delikatności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 05.11.2016 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2016 Tomkowa, Pestka : to ja już się nie zastanawiam tylko biorę lampę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.11.2016 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2016 Bierz i to prędko. I... jeszcze te zlote paseczki na abażurze, takie delikatne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 05.11.2016 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2016 Walczymy z elewacją. Pierwszy klej był w fatalnym kolorze, udało się wymienić na bardziej beżowy niż szary. Zostanie tak do przyszłego roku przynajmniej więc cieszę się że będzie to jakoś wyglądało. Cały czas myślę nad parapetami i stwierdzam (a oglądam teraz parapety we wszystkich mijanych domach) że: Nr 1 to parapety kamienne ale jednak są najdroższe i nie jestem pewna czy stać nas teraz na wydanie 2000zł na parapety Nr 2 to chyba czarna blacha, jest neutralna i tania ale.... mąż jest bardzo na "nie" Nr 3 to cegła Nr4 i w sumie nie biore tej opcji pod uwagę to parapety ceramiczne Mam jeszcze trochę czasu na podjęcie decyzji Póki co będziemy robić zabudowę nad kolumnami. Znalazłam takie zdjęcie z realizacji Tuluzy i podoba mi się. Pytanie jak zrobić taki łuk? A może PŁYTA BUDOWLANA "WIM PLATTE" klik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 05.11.2016 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2016 Doriko dzięki ! To wygląda na fantastycznie łatwe w wykonaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 06.11.2016 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 (edytowane) Pytanie techniczne mam : na głównej ścianie salonowej wyszlifowałam wczoraj gładź bo mi się cierpliwośc do czekania na męża skończyła..... No i teraz nie wiem czy zagruntować i wtedy robić poprawki? Bo poprzednia ściana którą robiłam nie wyszła idealnie ale to widać po pomalowaniu dopiero. Tamtą się nie przejmuję bo przy schodach i tak rozwałka będzie ale tą bym chciała zrobić jak trzeba. Więc jak jest prawidłowa kolejność? Po zagruntowaniu uwidocznią się nierówności? Edit : zamówiłam lampę Tomkowej Edytowane 6 Listopada 2016 przez waniliana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwik 06.11.2016 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 Świetny wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 06.11.2016 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 Z tą lampą to bardzo dobry wybór:yes:Co do gładzi to nie mam pojęcia. Na logikę to szlifowanie przed gruntowaniem. Współczuję pyłu z tej roboty. My przez ostatnie dwa dni robiliśmy remont u siostry męża. Kucie w ścianach ( nawet nieplanowane przebicie się do kuchni ) i wiercenie. Myślałam że się uduszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 06.11.2016 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 (edytowane) Zdecydowanie idelanie byłoby wygładzić ścianę jak trzeba, zagruntować i malować. Oglądam ją i wydaje się że jest ok....Zresztą może nie musi być aż tak idealnie? Przeglądałam tkaniny i znów przepadłam To chyba z nadziei że przyjdzie moment kidy skończymy etap wykończeniowy i zacznę docelowe urządzanie Szukam jeszcze CIEMNEJ farby do pokoju dzieci. Ma sięgać tak jak kiedyś planowałam, do połowy ściany. Miała być szara ale Huberta zacięcie do malowanie po ścianach jest tak wielkie że się poddaję Może na ciemnej mu się odechce jak nie będzie widać efektów... Co ciekawe rysunki powstają zazwyczaj podczas choroby jak dzieci są w domu pod opieką babci. Aga Ty jesteś na bieżąco w ciemnych kolorach chyba? Przypominam że w pokoju jest żółta szafa Znalazłam stare zdjęcie ( po historii z wilgocią dopiero w zeszłym tygodniu powiesiliśmy znów obrazki) Może pójść w kierunku takiego zestawienia? żółta szafa, ciemny granat na dole ściany i łóżeczka w tym szarobeżowym kolorze. Białe się nie sprawdziły, niestety wyszły żółte plamy... Edytowane 6 Listopada 2016 przez waniliana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 06.11.2016 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 Wani wszystkie te kolory są mi bliskie:) Żółty mam salon, granatowy przełamany fioletem przedpokój no i wysokie listwy przypodłogowe w kuchni w kolorze taupe. Pomaluję jeszcze mój ''płotek'' w kuchni na taupe. Jeśli chodzi o pokój dziecka to ciemne granatowe ściany są chyba w całej swej dostojności zbyt poważne. Jeśli chcesz spróbować z ciemniejszymi to może ciemna bordowa lamperia wykończona żółtym wzorkiem takim jak jest na szafie. Coś mi się kojarzy, że sama go robiłaś. Oczywiście wzorek naniesiony na bordową farbę. Połączenie żółtego z bordowym jest piękne. Masz czerwoną ramkę na obrazek, czerwoną lampę. Szkoda, że łóżeczko nie może zostać białe bo biel na tle takich mocnych ścian wygląda bardzo dobrze. Tkanin z żółtym i bordowym też jest pełno. Kocham się w takich pałacowych gobelinowych grubych. Nie mówię, że takie grube tkaniny do pokoju dziecka tylko tak ogólnie że fajne. Widziałam też świetne połączenia bardzo ciemnego różu, takiego wpadającego już w kolor wina porto z żółtym. Wszystko zależy jakie kto lubi kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.11.2016 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 Dla dzieci do żółtego dopasowywałabym w tę stronę, na wesoło: Najchętniej takie bardziej pastelowe A z tego zestawu wywaliłabym ten ciemny granat, albo zostawiłabym go tylko odrobinę np. na rameczkach wokół obrazków i może nóżki krzesełek. Te dwa fajne, ale chyba już trochę zbyt mocne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 06.11.2016 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 Jadą wozy kolorowe...a nie - to kanapa jeździ I wylądowała na środku salonu w związku z czym zwolniła mi się ściana Kombinuję jak by tu zrobić część telewizyjno-kominkową i doszłam do wniosku że bez sensu mam te meble do ścian poprzyklejane.... Póki mi nie przejdzie szukam na szybko biblioteczki co by spełnić marzenie mojego M o bibliotece w salonie. No i znalazłam coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 06.11.2016 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 A za propozycje kolorystyczne dziękuję - to dla mnie trudny temat Słuchajcie jesli wstawienie kanapy na środek salonu i aneksja miejsca dotychczas przez nią zajmowanego przez bibliotekę to pomysł szalony to mnie powstrzymajcie bo mamy w planach jutro jechać po bibliotekę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.11.2016 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 ŚLICZNA jest Muszę na plan zerknąć, bo już nie pamiętam jak tam u Ciebie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 06.11.2016 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 ŚLICZNA jest Muszę na plan zerknąć, bo już nie pamiętam jak tam u Ciebie jest BYm wstawiła zdjęcie ale moi miłośnicy Pippi Pończoszanki bawili się w "niedotykaćpodłogi" i nie mam siły tego sprzątać teraz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 06.11.2016 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 Witrynka zjawiskowa jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.11.2016 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 Na chwilkę. Olej bałagan. Zerknę i usuniesz Bo nie wiem, czy chcesz między kominek a okienną ścianę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts