pestka56 21.01.2017 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Nic nie podkładałam Wykańczałam brzeg wąską szpachelką. Przypominało to ostrożne rzeźbienie. Próbowałam z masą do robienia form silikonowych. Ulepiłam wałeczek i wciskałam, ale nie trzymało się dobrze. Szpachla gipcowa to wypychał, wciskała się. Wzięłam sprawę na delikatność i cierpliwość. Tak wyszło po pierwszej warstwie. Zdjęć z cyzelowania nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 22.01.2017 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 (edytowane) DZięki Pestka, mój M stworzył całą konstrukcję. Cegłę zabezpieczył taśmą malarską, mam nadzieję że ją teraz bez problemu usunie NO i ciekawe co się ukaże naszym oczom po zdjęciu szalunku Wybrałam chyba ostatecznie gałki do sypialni Będą delikatne jak cała sypialnia. Trudno mi się odcićc od kolorów, no ale takie zupełnie nie pasują Moja Tarva zmierza w tym kierunku, tyle że bejcowana jest na dąb. Może zrezygnować z gałęk i dać muszelki lub dłuższe uchwyty? Edytowane 22 Stycznia 2017 przez waniliana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.01.2017 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Najwyżej, weźmiesz nożyk i szczoteczkę docyzelujesz Wygląda mponująco i widać, że świetnie wyjdzie. Gałeczka cudna. Będą takie świetnie pasować. A myślałąś czy by blaciku nie zrobić jak nóżki, na bało : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 23.01.2017 06:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Tak Pestko, blat będzie biały. Tyle że mam problem ze znalezieniem ładnego, białego blatu (ale też szukałam póki co tylko po marketach). Pewnie najprościej byłoby kupić drewniany i malować ale 300-400 zł za blat do biurka robionego po kosztach? Cieszę się że gałki się pdobają, ostatecznie zrezygnowałam z zamiaru kupowania "po taniości" - pewnie zostałyby na zawsze. Mam na oku jescze takie do szafek nocnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alewe 23.01.2017 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 A co to za mebelek na ostatnim zdjęciu? Ma obłędne szuflady- dokładnie takie szukam do kuchni. DZięki Pestka, mój M stworzył całą konstrukcję. Cegłę zabezpieczył taśmą malarską, mam nadzieję że ją teraz bez problemu usunie NO i ciekawe co się ukaże naszym oczom po zdjęciu szalunku Wybrałam chyba ostatecznie gałki do sypialni Będą delikatne jak cała sypialnia. Trudno mi się odcićc od kolorów, no ale takie zupełnie nie pasują Moja Tarva zmierza w tym kierunku, tyle że bejcowana jest na dąb. Może zrezygnować z gałęk i dać muszelki lub dłuższe uchwyty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 23.01.2017 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Alewe to komoda z Ikea tarva. Bejcowana starwaxem i woskowana Tak więc jak chcesz dokładnie takie to sosnowe dechy powinny załatwić sprawę Powiem Ci że na żywo wygląda to jeszcze lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alewe 23.01.2017 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 :jawdrop: serio?????? Tylko sosnowe dechy chyba za miękkie na fronty kuchenne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.01.2017 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Alewe, nie za miękkie. Sosna jest okey, tylko trzeba ją ładnie, tak jak to zrobiła Wani, wyprawić. Lepiej woskiem bo twardszy. My robimy fronty do kuchni IKEA z desek sosnowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alewe 23.01.2017 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Pestka-pokazujesz gdzieś może swoją kuchnię? Pytam, bo miałam dokładnie taki sam pomysł- kuchnia z Ikea ale fronty własne, tylko jakoś nie umiałam ogarnąć tematu frontów. Robi je Wam stolarz czy sami? (waniliana-sory ,że Ci się w temat wciskam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 23.01.2017 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Alewe nie krępuj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.01.2017 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Fronty w proszku. Deski tylko przygotowane. Czekają na posklejanie. Potem szlif, bejca, wosk i dopiero będzie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 23.01.2017 16:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Oddałam do druku grafiki Na tle zielonej ściany wyglądać to będzie mniej więcej tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.01.2017 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Ładne roślinki A czemu rysunki nie mają oddechu-marginesu tylko dotykają krawędzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 23.01.2017 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 (edytowane) Pestka nie mają bo to zestawienie robione w picasa, tak mi je program poprzycinał przy robieniu kolażu. W drukarni będzie jak trzeba wydrukowane strasznie mi było trudno wybrać trzy grafiki pasujące jakoś do siebie. Jak jest ich więcej to całośc się róznicuje i jest łatwiej, trzy powinny moim zdaniem być w miarę spójne. Koszt wydruku to 11zł, jak będzie źle będę szukać dalej Edytowane 23 Stycznia 2017 przez waniliana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.01.2017 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 A skąd je brałaś? Daj linka, pokombinuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 23.01.2017 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 https://digitalcollections.nypl.org/ Ale nie muszą być stąd. Przeglądałam wszystkie strony które wklejałyście, podobało mi się dużo grafik ale serio nie potrafię stworzyć z nich tryptyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 23.01.2017 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 A wiesz, wiedziałam że nie jest idealnie Ale już mi się znudziły puste ramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.01.2017 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Nie widzę tych obrazków na stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.01.2017 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Wani, ściągnęłąm trochę obrazków. Jakieś 30 sztuk. Jeszcze nie wiem, czy wszystkie są wystarczająco duże. Jutro zobaczę co się da z tego skomponować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 24.01.2017 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Piękne gałki. Też mam porcelanowe przy szafie w sypialni. Szafa zwykła sosnowa - udająca dąb z Ikea. Uchwyty dodały jej jednak "tego czegoś". Będzie Pani zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts