waniliana 24.01.2017 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 (edytowane) Kupiłam stół Pomysły: ciemny dół i drewniany blat drewniane nogi i kamienny blat Pestka Jak macie jakieś inspiracje z podobnymi stołami to poproszę Edytowane 24 Stycznia 2017 przez waniliana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.01.2017 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Tu znajdzie duzo mebli dwukolorowychhttps://pl.pinterest.com/search/pins/?rs=ac&len=2&q=two%20tone%20table&eq=two%20tone%20table&etslf=10201&term_meta[]=two%7Cautocomplete%7C0&term_meta[]=tone%7Cautocomplete%7C0&term_meta[]=table%7Cautocomplete%7C0 Ale nie wiem czy z kamiennym blatem Może tu jakieś będąhttps://pl.pinterest.com/search/pins/?rs=ac&len=2&q=table%20with%20stone%20top&eq=table%20with%20stone&etslf=19691&term_meta[]=table%20with%20stone%20top%7Cautocomplete%7C0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 24.01.2017 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Oglądam i myślę..Miał być stół na czarnej, prostej podstawie z szarym blatem....Trafiłam przypadkiem na ten za grosze i koncepcja się zmieniła ale może zamysł kolorystyczny powinien zostać? Dół na czarno plus szary blat z kamienia? Nawiązywałby do blatu w kuchni i nie wprowadzałabym kolejnego drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.01.2017 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Jestem za. Mocno lakierowane na czarno, błyszczące nogi i podblacie + szary blat Front szuflady, korci mnie, żeby doradzić też szary w kolorze blatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 24.01.2017 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Ja nawet pomyślałam o żółtym froncie szuflady ale błyszczące nogi średnio mnie przekonują....nie lubię błyszczących rzeczy za specjalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 24.01.2017 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 (edytowane) Wani, wróciłam do kiedyś pokazanych zdjęć kuchni, stołu i ostatnich zdjęć salonu. I ja czarnych nóg u Ciebie nie widzę Zupełnie mi do Twoich wnętrz nie pasują. U Ciebie jest delikatnie, zwiewnie, kolorowo, ale z zamysłem. Czarne nogi, mam wrażenie, będą za agresywne. Czy nie planowałaś kiedyś takiego zestawienia w przypadku stolika kawowego? Czy ta komoda przy kominku zostanie? Czy krzesła, którym tapicerowałaś siedzenia zostają? Bo jeżeli komoda będzie tam docelowo, to ja bym zrobiła blat stołu w kolorze tej komody, a dół szary jak blaty kuchenne lub nawiązujący do koloru stolika kawowego. Nie pamiętam jakiego koloru ma być belka nad kozą. Albo szary blat, ale dół jasny, nawiązujący do stolika kawowego lub ciemniejszy w kolorze komody (tu są ciemne nogi ławki i dwóch krzeseł i też dobrze ): Edytowane 24 Stycznia 2017 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 25.01.2017 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Jeszcze całkiem niedawno myślałam nad takim stołem i w sumie to byłam przekonana że właśnie taki będzie Tutaj czarna podstawa nie jest dominująca, w przypadku mojego stołu rzeczywiście czarne nogi mogą być zbyt mocne....Ale chyba nie chciałabym żeby wyszło "prowansalsko" Komoda nie jest docelowa, wciąż nie mamy ostatecznej koncepcji ściany przy kominku. Belka kominkowa jednak dębowa, po ostatniej przymiarce decyzja podjęta. Stolik kawowy być może zamienimy na okrągły, jesli pojawi się ten wymarzony Coraz częściej myślę też o zmianie koloru biblioteki. Ale to dopiero jak już wszystko inne będzie dopracowane. Pestka pokazałaś uchwyty za zarahome i wpadły mi w oko te : http://static.zarahome.net/8/photos3/2016/I/4/1/p/6145/555/802/6145555802_2_2_1.jpg?t=1474391977480 Nie wiem czy lepsze od tych co wybrałam wcześniej. Ale podobają mi się, cena też nie ukrywam atrakcyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.01.2017 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Ceny rzeczywiście w Zarze bardzo atrakcyjne. Styl inny, ale to sprawa podobania i czy pasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 30.01.2017 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 No i znów meblami jeździłam Zapadła decyzja o zamknięciu drzwiami wiatrołapu i co by się nie odmyślić pojechaliśmy wczoraj zamówić drzwi i ościeżnice. Termin realizacji : 6 tygodni Kolorystyka salonu będzie odwrotnością kolorystyki w części z drzwaimi do pokoi : tj. drzwi pale oak BM, ściany simply white. Część kominkowa obecnie wygląda tak i zdecydowanie muszę coś zrobić z szafką. Kolejny pomysł mi zaczyna kiełkować, tzn zabudowa na wysokość kolumn w stylu hmmmm, boazerii angielskiej? Kolor jak na drzwiach, delikatny szarobeżowy. Nad tym jeden duży obraz ? No i fotel na przeciwko kozy koniecznie. Przeszperałam swojego pinteresta, najwięcej mam zapisanych takich foteli : Szukam czegoś do kupienia podobnego i nie mogę znaleźć Wszędzie uszaki i lata 60te.... Nie podjęłam decyzji co do stołu. Postarzane drewno na spodzie plus szary blat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.01.2017 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Zrób dodatkowe zdjęcie uzupełniające górną część tego co widać na fotce z kominkiem Coś Ci zaproponuję, ale muszę widzieć całość od podłogi do sufitu w tym kącie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 30.01.2017 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Zrób dodatkowe zdjęcie uzupełniające górną część tego co widać na fotce z kominkiem Coś Ci zaproponuję, ale muszę widzieć całość od podłogi do sufitu w tym kącie. O tej porze dnia tylko takie zdjęcie Dzieci po nocnych wymiotach w domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.01.2017 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Wystarczy. Jak to dobrze, że ja już nie miewam takich nocek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 30.01.2017 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Wystarczy. Jak to dobrze, że ja już nie miewam takich nocek Dobrze że nie tylko ja wstawałam I że dziś w domu jestem... Nawet nie wiesz jaka jestem ciekawa Twojej propozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 30.01.2017 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 (edytowane) Grafiki zawieszone. Może nie jest idealnie ale.....bardzo mnie cieszą Zielonej ściany nie będzie. Przypięłam próbnik i jakoś mi nie leży....Będzie więc ciepła śmietankowa biel. Blat na biurko przycięty, może dziś mąż przeszlifuje brzegi to zabiorę się za malowanie Szukam lampek. W przyzwoitej cenie Edytowane 30 Stycznia 2017 przez waniliana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 31.01.2017 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Lampa z salonu wyląduje chyba w sypialni. Nie potrafię zgrać tych wszystkich wiszących lamp a światłą wciąz mało. Znalazłam taki plafon na 6 żarówek To powinno załatwić sprawę. http://static2.redcart.pl/templates/images/thumb/647/432/600/pl/0/templates/images/products/647/1ad6ace40d9e3f52d5cd84d92ec3a02d.jpg Póki co nie mam kasy na lampy ale wklejam ku pamięci. Znalazłąm też taki fotel ale coś nie mogę zdjęcia skopiować http://www.wobeline.pl/produkt/stylowy-fotel-bristol Co do lamp stołowych to chyba w przyzwoitej cenie się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 31.01.2017 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Mają blokadę. Zrób zrzut ekranowy.Ta cena okey? Bo w tej cenie w BlackRed... jest fajny fotel. Nawet 2 są :http://www.brw.com.pl/fotele/13549,fotel-pirjo-es.htmlhttp://www.brw.com.pl/fotele/12042,fotel-cupido-es.html na tym siedziałam i był okeyJest jeszcze jeden, ale mnie się nie podoba, kanciaty ciut – Starwiński. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 31.01.2017 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 (edytowane) Coś mi nie pasują te z BRW i chyba wiem dlaczego : dla mnie istotna jest chyba szeroka poducha, taka wychodząca na podłokietniki. Bristol http://e1.meble.pl/gfx/_zdjecia_e1/sklep_oferta/1/686/1686351/fotel_bristol___index_1686351_7506816750.jpg Zanim się oddam trwającym pół roku poszukiwaniom fotela muszę sobie zakodować że połowa sukcesu to aranżacja. Dla przykładu fotel Tomkowej nie podobał mi się jakoś wybitnie kiedy go pokazała a w salonie wygląda rewelacyjnie. Może i mój skromny fotelik ( bo 2.500zł za fotel to jednak dla mnie za dużo) jakoś się wkomponuje? Będzie stał przy kominku i nie ma z nim konkurować... Taki Bristol za 1000 zł byłby pewnie osiągalny w najbliższym czasie. Droższe opcje raczej nie... Edytowane 31 Stycznia 2017 przez waniliana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 31.01.2017 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Wani grafiki nad łóżkiem bardzo ładnie wpisały się w plan aranżacji całej sypialni. Wyboru fotela nie zazdroszczę. Jak już można na danym modelu usiąść w salonie meblowym ( a jest to bardzo rzadkie zjawisko ) i człowiek stwierdzi, że wygodny to nie ma ładnej tkaniny w ofercie albo z taką co nam się podoba kosztuje 2x tyle co model ekspozycyjny. Zazwyczaj te najwygodniejsze są też brzydsze;) Dużo łatwiej kupić coś ładnie wyglądającego i zrezygnować z komfortu siedzenia, ot tak żeby stał i cieszył oko. Siedziałam na wielu fotelach w sobotę, również na takich które pokazujesz i one moim zdaniem mają niestety tylko ładnie wyglądać. Te z mocno wysuniętym siedziskiem w szczególności. Są głębsze i albo w nie wpadasz żeby się oprzeć oglądając przy okazji sufit i trzymając nogi w powietrzu albo się nie opierasz i siedzisz na skraju siedziska wyprostowana jak tyczka gotowa na podanie popołudniowej angielskiej herbatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 31.01.2017 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Kurcze to mnie Aga dobiłaś Chciałabym jednak fotel w którym da się usiąść wygodnie Brałam pod uwagę nawet ikeowy bo podobno wygodne sa ikeowe fotele ale wybór tkanin moooocno ograniczony i żadna mi nie pasuje... http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/stocksund-fotel-czerwony__0286587_PE423174_S4.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 31.01.2017 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Dla mnie też ta poducha buduje fotel, ale ona jest typowa dla uszaków i to takich uszastych. Wybierałam pół na pół, bardziej oparcie w sumie. A rozglądałaś się w fotelach na wątku PIU? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts