Aga111719511846 10.02.2017 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Wani sama będę wymieniać bo to wystarczy wykręcić i wkręcić nowe. Jeszcze nie kupiłam ale miejscówkę mam tam gdzie kupowałam nóżki do otomana. Jak tylko namierzę sklep w mojej skrzynce pocztowej to dam znać. Wani ale to jest cena max bo oni tkaniny Aquaclean mają w najwyższej grupie cenowej. Jak wybierzesz jakąś inną to cena będzie lecieć w dół Najtańsza wersja tego uszaka to chyba 1800 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 10.02.2017 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Będę wdzięczna za namiar U mnie tylko Aquaclean wchodzi w grę - dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.02.2017 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Wani, a ile ta wnęka przykominkowa ma głębokości? Emi ma rację z tym zatopieniem w ścianę. Dolna szafka powinna mieć tylko taką głębokość, żeby kolumny i cała reszta sprzętów się zmieściły. Natomiast część biblioteczna nie powinna mieć więcej niż 30 cm głębokości. Ja tę wizkę zrobiłam w bardzo uproszczony sposób. Nie brałam pod uwagę głebokości. Tzn. tak, brałam, ale tylko trochę. To nawet jest widoczne przy kominku, bo zadziałała perspektywa i widać tylko kawałek kolumny To tylko pomysł na wykorzystanie przestrzeni, upchnięcie kolumn i całej reszty. Możeny próbować dalej z kolorem. Ten Benjamin Pale Oak jest bardzo ładny. Można dół zrobić nawiązujący do biblioteki, a górę malowaną. Zamykanie drzwiczkami dolnej części ma to uzasadnienie, że tuner i co tam jeszcze ma stać będzie chronione trochę przed kurzem. Jeśli chodzi o zgranie kolorów drewna, to nie ma co się tym bardzo przejmować. Dekoratorzy przechodzą nad tę kwestią równym krokiem Pamiętaj, że gdy sprzęty drewniane nie stoją koło siebie, to ciężko ocenić czy mają identyczne kolory, jeśli są one zbliżone. Tak działa oko człowieka – inny kąt padania światła i kolor wydaje się inny Cieszę się, że się podobają rysuneczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.02.2017 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Jakie obrazy lubisz ? A może jakąś fajną tkaninę powiesimy na tej ścianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 10.02.2017 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Przecież nawet na jednym mebli może być kilka odcieni, drewno to naturalne tworzywo nie na dwóch identycznych kawałków, inne uslojenie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 10.02.2017 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Kolumny i reszta sprzętu po 27 cm, wnęka od strony okna ma raptem dwa centymetry więcej - 29 cm. Co bym chciała na ścianę? Coś końskiego najchętniej ale bez zadęcia...Żadne galopy i rozwiane grzywy, raczej abstrakcja w tym klimacie : Zakładając że zabudowa miałaby być drewniana musiałabym pewnie ograniczyć ją do wersji dół plus półki. Pełna zabudowa drewniana może się okazać nie do udźwignięcia finansowo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.02.2017 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.02.2017 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Ładne To płytko tam jest. Ale podaj jeszcze ile jest od strony kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 10.02.2017 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Ładne To płytko tam jest. Ale podaj jeszcze ile jest od strony kominka Ano płytko... Od strony kominka 54 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.02.2017 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 (edytowane) To pomysł mam taki, żeby szafkę na szpeja audio/video zrobić lekko wysuniętą przed kolumny. Po obrysie byłoby mniej więcej tak: po bokach, tam gdzie kolumny szafka na max 27 cm głębokości. Kolumny mogą ciut, z centymetr, wystawać poza swoje półki.pośrodku, pod tv, szafka powiedzmy 35 cm głębokości. I chyba najlepiej byłoby, gdyby od strony okna postawić pionowy panel w odległości od okiennej ściany, żeby szyna zasłonowa weszła. Wtedy zasłona nie będzie zasłaniać kolumny Edytowane 10 Lutego 2017 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 10.02.2017 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Właśnie się zastanawiałam jak rozwiązać sprawę z zasłoną. Teraz kolumna dosunięta do ściany i zasłona ją w połowie zasłania. Przy braku górnej zabudowy wygląda to kiepsko bo w kącie goła ściana. Przy półkach już lepiej by było. Musze przeanalizować pomysł z wysunięciem środkowej częsci szafki, generalnie miałam taki zamysł żeby całość była tak płytka jak to możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.02.2017 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Narysuję, to zobaczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 12.02.2017 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Pali się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.02.2017 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 WOW Rozpalaliście „do gory nogami” ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 12.02.2017 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 WOW Rozpalaliście „do gory nogami” ? Taaak, do góry nogami Mój tata był i udzielił instruktażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.02.2017 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Fajna fotka U nas ostatnio całymi dniami w kominku buzuje, a około 1-2 w nocy dokładamy super grubaśne polano i rano (nasze rano, czyli 9 ) żar jeszcze utrzymuje się taki, że można położyć nowe drewno, zamknąć drzwiczki, szyber powietrzny otworzyć i rozpala się samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 19.02.2017 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Do pośmiania się...Zegar przyszedł, miał mieć 61 cm śr a ma 29 Zadzwoniłam zapytać o co chodzi i okazało się że błąd na stronie był, podali zły wymiar.... Mam do wyboru odesłać lub zostawić przy czym B..i proponuje rekompensatę. Jaką - nie wiem. Chyba odeślę, kosztował jakieś 250 zł, za duży zegar fajna cena, za mały i średnio potrzebny mniej.... Tu zdjęcie, sorry za kurz i kable ale znów "brudne" prace u nas W ramach pocieszenia kupiłam lustro dziś. Ma mieć 60 cm, trzymajcie kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.02.2017 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 No nieźle Odeślij. To za dużo kasy za takiego malca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 01.03.2017 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Hej Wani, nadrabiam i koniecznie chcę napisać, że zadanie "koza" wyszło rewelacyjnie , całość super, pomysł na cegłę, sposób położenia i wykończenia tynku, belka "nad", kamień "pod" - rewelacja no i lustro wynalazlaś śliczne kupiłaś? Ładne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 05.03.2017 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Dzięki Mamik, cieszę się że nie tylko nam się podoba Lustro kupiłam wtedy bo się zdenerwowałam o ten zegar Jeszcze nie dotarło, plan jest taki żeby zmienić trochę kolor drewna w nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts