waniliana 23.10.2017 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2017 Chodziły mi też po głowie takie tapety z motywem idącym od góry ale one są takie ...hmmm....nawiązujące do stylu japońskiego/chińskiego? No i ciężko znaleźć coś ładnego i delikatnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.10.2017 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2017 Wani, a może zrób ramkę z listw jak u Mani (tylko jak najprostszych) na ścianach i wewnątrz tej ramki tę tapetę. Wyjdzie mniej. Może nawet starczy, żeby w innym miejscu powtórzyć. U Nuxe wkleiłam ostatnio link do tapet w nie zabójczych cenach. No, zobacz https://innetapety.pl/tapety-roslinno-kwiatowe Ceny są okey i przynajmniej ja widzę kilka, ktore by ładnie u ciebie pasowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 24.10.2017 05:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Nie za bardzo mam ochotę na tapetę w ramie...a przynajmniej na ścianie tv tego nie widzę. Jeśli chodzi o cenę to ja bym ją przeżyła, raz na jakiś czas trafiam na coś co wywołuje u mnie silną chęć posiadania Potem mogę przejrzeć kolejne 500 rzeczy i nic mi się nie spodoba Tak teraz mam z tymi tapetami, na stronie którą podlinkowałaś jest tego ogrom Przejrzałam z 30 stron dopiero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.11.2017 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Ciekawa jestem co wybrałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 18.11.2017 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2017 NIc nie wybrałam Troszkę się u Agi wytłumaczyłam...Ale kupiłam ramki i tworzę galerię na szybcika . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 10.12.2017 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 Wierzcie mi lub nie ale.....malujemy w końcu salon :lol2: Miało być na święta w zeszłym roku Będą listwy przypodłogowe i nawet osłona karnisza. Kuchnia przy okazji też pod lupą. Konsole kominkowe się robią nawet. Zamarzył mi się okrągły stół... Mam nadzieję że w przyszłym tygodniu będę w stanie wstawić zdjęcia bo teraz to remontowe klimaty na całego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.12.2017 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Wani, ja kompletnie zapomniałam Okropna jestem. Kilka dni temu robiłam remanent na kompie, bo kompletnie zapchałam moje 10 GB na dysku systemowym i znalazłam coś co dla ciebie kiedyś wyszukałam. Mam masę obrazkówzroślinkami. Niektóre bardzo stylowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 11.12.2017 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Pestko to super, prześlesz? :rolleyes: Stół kupiłam.... Jeśli ten nie będzie mi pasował to się chyba poddam bo to trzeci już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.12.2017 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Napisałam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 11.12.2017 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 PoMaloWaNe!!!!!! Jutro listwy I mandal w kuchni wreszcie obrobiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.12.2017 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Pokazuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 11.12.2017 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Pokazuj Pestka póki co to jeden wielki burdel jest Dopiero co pozwijałam zabezpieczenia podłóg. Jutro zrobię zdjęcia za dnia, obiecuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.12.2017 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Okey. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 14.12.2017 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 (edytowane) Sorry, niewyróbka :/ Pokazuję stan na dziś. Cały czas wyłazi pył więc sorry za brud i bałagan Mandala wreszcie obrobiona (choziaż został jeszcze ostatni etap licowania ze ścianą bo nadal nie jest idealnie). Okap obrobiony, zostały jeszcze listewki na dole do montażu Belka obrobiona, nie ma już szczelin które wyglądały nieładnie Listwy zamontowane, tu wykończenie przy kominku. W środku widać zaczątek gipsowych odlewów do przymiarki pilastrów I na koniec stół. Słów krytyki nie przyjmuję bo jestem w nim zakochana Oczywiście wymaga pracy ale myślę że tylko obczyścimy go jeszcze trochę, pouzupełniamy ubytki i zalakierujemy. Tu inne ujęcie, biblioteka nadal nie stoi na swoim miejscu bo ją pomalutku szlifujemy. Strasznie mnie irytował ten połyskujący lakier na niej. Schodzi bez problemu więc za dwa dni powinna być gotowa do dalszego etapu prac. TYlko nie wiem co zrobić z kolorem...A za stołem jakoś mi się klaruje wizja bardzo płytkiego mebla, najlepiej czerwonego, do wysokości pół ściany. Jakieś pomysły? Dodam że między szafą a przestrzenią ze stołem będzie jeszcze kwietnik, tzn dwa, góra trzy większe kwiaty. Szersze ujęcia pokażę po zakończeniu prac i sprzątania. Został do powieszenia karnisz i osłona, chciałabym wymienić zasłony ale to już pewnie w nowym roku Edytowane 14 Grudnia 2017 przez waniliana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.12.2017 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 PIĘKNIE, Wani, po prostu pięknie. Stół pasuje. Teraz przy bibliotece prezentuje się znakomicie. Kolor co najwyżej bym ciut przyciemniła. Jest taka bejca Starwaxa, która nazywa się Antiquaire. Kupisz Leroy Merlin. Ale stołu nie lakieruj. skorzystaj z doświadczenia Dany i zastosuj albo pokost lniany, albo olej lniany. Będzie tanio i dobrze. Ja też przechodzę na lniane i kupiłam olej Vidaronu. Mój kredens doczekał się wreszcie swojego miejsca. Wygląda dumnie i jest obrzydliwie wielki, prawie sufitu sięga. Pomysł z czerwonym wąskim siedziskiem i wysokim oparciem po prostu jakby mój był. Świetny. Już to widzę. Możesz to zrobić tak jak wykonuje się zagłówki do łóżek albo dołożyć jeszcze ponad pikowanym panelem taką półkę Materac osobno i też pikowany a najlepiej takim francuskim wykończeniem brzegu Pod materac można zrobić skrzynię ze schowkiem na poduchy i koce zimowe Podoba mi się to co wymyślasz u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 14.12.2017 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 Pestko bardzo się cieszę że Ci się podobają zmiany i wizje dalszych. Pisząc o czerwonym meblu miałam na myśli raczej jakiś bufet czy cuś ale.... chyba rzeczywiście się zestroiłyśmy bo w międzyczasie wtargałam ławkę tarasową żeby przymierzyć czy siedzisko by mi się tam zmieściło NO i tak : maksymalna głębokość takiego siedziska to 35-40 cm, nie chciałabym żeby oparcie było bardzo wysokie, wychodzi że około 30 cm wyższe niż to teraz. No i ławka musiałaby być szersza niż ta przymierzana teraz. Pytanie ile by kosztowało zrobienie czegoś takiego...Robić od podstaw, przerabiać coś czy zamawiać gotowe? ps. sorry za zabawki na podłodze, to stały element wystroju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 14.12.2017 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 14.12.2017 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 Wpadam pochwalić stół. Piękny! Wspaniale się komponuje z biblioteką Mandala też cudownie wyszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.12.2017 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 Nie musiałoby być takie szerokie jak to na zdjęciu i bez boczków. Popoluj na prostą ławę albo skrzynię z płaską pokrywą. Poduchy na siedzenie zawsze znajdziesz. W ikea są nawet takie z francuskim wykończeniem krawędzi szycia. A panel na ścianę zrobisz sama. Na youtube są filmiki instruktarzowe. To się latwo robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 14.12.2017 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 (edytowane) Iscra dziękuję Pestka właśnie wertuję allegro i wychodzi na to że gotowce są za głębokie. Ale ja bym chciała pójść na łatwiznę : zamówić i mieć MOże coś takiego? Oczywiście w innym kolorze edit : głębokość ok ale za wąska. Ma 116 cm a ja potrzebuję około 130 cm Edytowane 14 Grudnia 2017 przez waniliana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts