pestka56 30.01.2018 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 Kasia, pytania o kominek, kozę/piecyk i komin najlepiej zadawaj w wątku kominkowymhttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?166279-KOMINKI-Pomoge-i-doradze-we-wszystkim-co-dotyczy-komink%C3%B3w&p=7604376#post7604376Tam odpowiedzą ci fachowcy i to naprawdę dobrzy.Ja wiem dużo o kominkach i ich funkcjonowaniu, ale fachowcem nie jestem. Zawsze jest tak, że podpowiadam co wiem i mogę, ale o rzetelną odpowiedź też zgłaszam się do Piotra Batury, Zduna Darka, Wojtka_796, Foresta Natury.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 04.02.2018 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2018 Ruszamy z tematem schodów. Nic nie mam upatrzone, wymyślone...Za miesiąc chcielibyśmy ruszać. W międzyczasie zaczynamy robić poddasze bo dzieci dopominają się o swoje pokoje Mają być dwa pokoje i duża przestrzeń wypoczynkowa. Pufy, leżanka, huśtawka/hamak. Na podłodze koniecznie dechy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.02.2018 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2018 Pokazuj jak wyglądają schody. Coś wymyślimy Dziecinne też dawaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 21.03.2018 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2018 Długo oj długo rozmyślałam nad ścianą nad stołem. A dziś kupiłam obraz na który przypadkiem trafiłam w jednej z galerii w poszukiwaniu twórczości M. de Brade na którą mnie w tym momencie nie stać Cieszę się jak dziecko Dziś dotarły też nowe krzesła. Może nie wymarzone bo tu też zdecydowały względy ekonomiczne ale i tak jestem zadowolona. Chociaż przyznam że bym je maźnęła na inny kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.03.2018 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2018 Bajkowy A ta de Brade fajne obrazki z konikami maluje Nie chcesz kopii na canvasie? Wyglądają całkiem przyzwoicie. Pokaż krzesełka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 21.03.2018 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2018 Te obrazki z konikami niestety przekraczają mój budżet O jakich kopiach piszesz? Można kupić coś legalnie? Krzesełka jutro, za dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 21.03.2018 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2018 Przy okazji : szukam ławeczki do wiatrołapu. Znalazłąm coś takiego i w sumie mi pasuje ale cena jakby trochę wygórowana za parę desek..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.03.2018 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2018 Nie masz w okolicy stolarza, żeby zrobił wzorując się? Przypuszczam, że z autorką można by porozmawiać na ten temat. Ma wystawymalarskie, ale zdaje się, że jest też ilustratorką. Może zgodziłaby się za rozsądne pieniądze nawykonanie drukowanej kopii obrazu.https://www.facebook.com/pg/malwina.debrade/photos/?tab=album&album_id=966409523381094 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 22.03.2018 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2018 (edytowane) Mój M jak słyszy o stolarzach to zielenieje Tak wyglądają krzesła. Chyba je przemaluję na trochę mniej biały kolor bo kontrast bieli ze stołem jest duży...A może się czepiam? Drewniane nie wchodziły w grę bo za dużo tego drewna by było. Przy bibliotece mają być kwiaty ale kwietnika wciąż brak ... No i obraz nad stołem.Kończę tworzyć bazę, teraz potrzebuję wprowadzić trochę koloru bo jakoś tak nudno się zrobiło. Co do wydruku to muszę pomyśleć. Może za dwa, trzy lata jak się w końcu "powykańczamy" kupimy sobie oryginał? Chciałam jechać w niedzielę na festiwal sztuki jeździeckiej do Warszawy ale chyba mi się nie uda Pooglądałabym sobie te obrazy na żywo. Edytowane 22 Marca 2018 przez waniliana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.03.2018 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2018 Krzesełka są super. Co myślisz... jakby im tak dolną część nóżek obedrzeć z farby i zostawić drewniane pod kolor stołu? A resztę krzesełek ja bym przemalowała na szary taki ciemniejszy, albo nawet na granatowy = navy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 22.03.2018 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2018 No musiałam się odezwać stół jest piękny, może ci się kiedyś znudzi Krzesełka też świetne, gdyby były u mnie byłyby czarne, ale u Ciebie białe wyglądają dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 22.03.2018 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2018 Krzesełka są super. Co myślisz... jakby im tak dolną część nóżek obedrzeć z farby i zostawić drewniane pod kolor stołu? A resztę krzesełek ja bym przemalowała na szary taki ciemniejszy, albo nawet na granatowy = navy. Ojjj, trudna opcja, nie wiem czy dam radę Granatowy mówisz? W sumie to mógłby nieźle wyglądać. Jak szary to jasny, coś się nie mogę polubić z ciemnym wydaniem szarości Joana no właśnie nie wyglądają tak dobrze jak bym chciała Ale kupiłam je w niezłej cenie i do wyboru były tylko dwa kolory. A stół mam nadzieję zostanie z nami na dłużej - to nasz trzeci Kupiłam łąweczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 22.03.2018 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2018 Na obrazie masz plamkę, w kolorze morskiej zieleni czy granatu, może podbić ten kolor kolorem krzesełek? Jasny szary, ale poszukałabym w tym obrazie inspiracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 22.03.2018 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2018 Joana też się właśnie przyglądam obrazowi Tak wygląda ta część salonu z szerszej perspektywy. Wciąż nie mam tu koncepcji więc jest pusto i tak smutno... Koniecznie muszę opracować koncepcję kącika kwiatowego. Chciałam przy bibliotece wieszać kolorowy kilim, taki podłużny i na jego tle kwiaty. Ale coś nie mogę się zdecydować czy tak ma być Edit : przyglądam się temu zdjęciu i mam wrażenie że zrobiło się trochę....prowansalsko z tymi krzesłami? Muszę uciekać z tego stylu, nabrałam pewności że krzesła trzeba pomalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 22.03.2018 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2018 Przyznam się Wam przy okazji do czegoś : chodzi mi po głowie pomalować którąś ścianę na jakiś ciepły, zdecydowany kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 22.03.2018 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2018 To jeszcze pokażę mój nowy nabytek kuchenny : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 22.03.2018 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2018 Propozycja Pestki - navy, doda elegancji. Każdy jasny zbliży cię do prowansji, ja tak to widzę. Ja bym wszystko malowała na ciemny chłodny granat, prawda Pestka? Więc moja opinia jest bardzo subiektywna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.03.2018 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2018 Też jestem zakochana w granatowych kolorach Ale, Joana, ten pomysł z poszukaniem na obrazie koloru jest super. Może ten koło skrzydełka. To jest jakiś nieprzesadnie ciemny granatowy. Byłby dobry. Ja wolałabym żeby nie był szary. Podoba mi się pomysł z koralową ścianą, a na tym tle tkanina, ale spokojna. Piękna byłaby czarno biała. Na białostoczyźnie tkają tzw. kilimy dwuwątkowe. Pokazywała Iscra. Super byłby taki Dlaczego boisz się nóżki krzesełek oskrobać? Nawet w bardzo nowoczesnych wnętrzach robi się takie nóżki w meblach. Piękny chlebaczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 22.03.2018 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2018 Oglądam wnętrza z granatem i niestety to nie jest mój kolor A może powtórzyć kolor szafki rtv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.03.2018 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2018 To jeszcze lepiej. Powtarzanie koloru we wnętrzu zawsze dobrze wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts