lukasz69karolina 01.05.2015 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 no to jak bateria na umywalce to spokojnie dasz radę ....po co tak właściwie montuje się dwie umywalki jedną obok drugiej? Chodzi o efekt wizualny? a w sumie nie wiem, dla bajeru? hihihi od początku wiedziałam że umywalki mają być dwie - mam dwie córki, to jest ich łazienka, i jak przyjdzie etap szkolny to będzie im łatwiej z poranną toaletą, bez przepychania no takie moje marzenie po prostu komfortowych i dużych łazienek w małżeńskiej też mamy 2 umywalki-każdy swoją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.05.2015 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 (edytowane) Wani, a może taka umywalka http://allegro.pl/umywalka-nablatowa-kerra-kr-781-8-lat-gwarancji-i5314551077.html Jest tania, ma tylko 34 cm szer., długą warancję. Uważam, że ładna. Kran, który przy niej jest na zdjęciu mam w wersji srebrnej przy mojej umywalce. Jedyna uwagą jaką mam do niego, to że trochę za dużo wody się leje, bo to działa jak wodospad Edytowane 1 Maja 2015 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 01.05.2015 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 Wani, a może [ATTACH=CONFIG]315391[/ATTACH] taka umywalka http://allegro.pl/umywalka-nablatowa-kerra-kr-781-8-lat-gwarancji-i5314551077.html Jest tania, ma tylko 34 cm szer., długą warancję. Uważam, że ładna. Kran, który przy niej jest na zdjęciu mam w wersji srebrnej przy mojej umywalce. Jedyna uwagą jaką mam do niego, to że trochę za dużo wody się leje, bo to działa jak wodospad Bardzo ładna i wymiary fajne ale moje dziecię wyświadczyło mi przysługę i jakieś dwa dni temu po raz pierwszy zostawiło odkręconą wodę w łazience. Gdyby nie odpływ przelewowy.... Tak więc skreśliłam umywalki bez odplywu bo prędzej czy później łazienka by pływała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.05.2015 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 Wani zaglądaj do tego sprzedawcy na allegro. Ma czasem zaskakująco fajne rzeczy w bardzo niskich cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 01.05.2015 22:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 Wani zaglądaj do tego sprzedawcy na allegro. Ma czasem zaskakująco fajne rzeczy w bardzo niskich cenach. DZiękuję, przejrzałam ofertę i teraz akurat nic w interesujących mnie gabarytach nie ma ale będę zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 01.05.2015 22:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 (edytowane) Wracam do tematu mandali. Rozrysowałam sobie dziś płytki na ścianie i : po lewej stronie niestety wychodzi po 8 płytek w dwóch rzędach, zostaje jakieś 15-18 cm, czyli gdyby nie przycianać to powiedzmy około 8 cm z każdej strony do brzegu bez płytki. Ni w pięte ni w oko więc chyba jednak przytniemy te skrajne żeby płytki ułożone były od belki do wnęki Większy problem mam ze ścianą z oknem - tu też planowaliśmy podwójny pas płytek ale zaczynam się zastanawiać czy ma to sens. po lewej stronie okna płytki się nawet fajnie wpasują (wyjdzie 6 sztuk, nic nie trzeba ciąć) ale na te w kącie będą nachodzić półki ( dla poglądu przyłożyłam płytkę) Po prawej stronie wyszłyby 4 płytki, z czego dwie będą w dużej części zakryte szafką - tu ma być jedyna w kuchni witrynka, sięgająca do blatu. I teraz zastanawiam się czy wizualnie to wszystko wyjdzie tak jak trzeba, tzn czy jest sens kłaść te płytki na ścianie z oknem? edit : dodam jeszcze że płytka leży sobie w obecnej kuchni za kuchenką pod ścianą i czym dłużej na nią patrzę tym bardziej ją chcę Udało mi się wytargować w sklepie stacjonarnym cenę 84 zł ( z wyjściowej 99zł) , najtaniej w internecie znalazłam po 77 zł ale po doliczeniu przesyłki wyjdzie znikoma oszczędność. Więc chyba lepiej żeby przyjechała transportem z salonu, razem z ceramiką . O dziwo na wc, wannę i prysznic też dostałam rabat sięgający cen w sklepach internetowych Tak więc dla tych co jeszcze nie zamawiali : warto negocjować ceny Edytowane 1 Maja 2015 przez waniliana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 01.05.2015 23:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 A może zamiast kafli zrobic w oknie roletę rzymską z motywem mandali? http://m.fabrics-hemmers.co.uk/images/product_images/popup_images/image_3169-KP_2.jpg http://m.fabrics-hemmers.co.uk/decofabric-mandala-p-42657.html Aniko : adnotacja tablecloths przy tkaninie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 02.05.2015 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 Wracam do tematu mandali. Rozrysowałam sobie dziś płytki na ścianie i : po lewej stronie niestety wychodzi po 8 płytek w dwóch rzędach, zostaje jakieś 15-18 cm, czyli gdyby nie przycianać to powiedzmy około 8 cm z każdej strony do brzegu bez płytki. Ni w pięte ni w oko więc chyba jednak przytniemy te skrajne żeby płytki ułożone były od belki do wnęki Większy problem mam ze ścianą z oknem - tu też planowaliśmy podwójny pas płytek ale zaczynam się zastanawiać czy ma to sens. po lewej stronie okna płytki się nawet fajnie wpasują (wyjdzie 6 sztuk, nic nie trzeba ciąć) ale na te w kącie będą nachodzić półki ( dla poglądu przyłożyłam płytkę) Po prawej stronie wyszłyby 4 płytki, z czego dwie będą w dużej części zakryte szafką - tu ma być jedyna w kuchni witrynka, sięgająca do blatu. I teraz zastanawiam się czy wizualnie to wszystko wyjdzie tak jak trzeba, tzn czy jest sens kłaść te płytki na ścianie z oknem? Waniliana - osobiście potraktowałabym te płytki bardziej jak obraz niż płytki i zostawiła ich nierówne krawędzie. Czyli licząc od linii blatu (i pewnie jakiejś listwy przyblatowej - chyba, że nie planujesz) dałabym pierwszy pas mandali jakieś 3-5 cm wyżej, żeby zachować ich dolną krawędź. Tak samo p[o bokach - czyli te 8cm przed belką i 8cm przed wnęką. Czyli nad blatem na tle białej ściany powstałby symetrycznie położony poziomy obraz z mandali. Ścianę z oknem bym odpuściła, skoro będzie tam witrynka (tej ścianki po lewej od okna też nie jest za dużo). Zrobiłabym ją białą. Nie wiem też, czy roleta to nie za dużo - raz, że jest w innej kolorystyce, a dwa-niech obraz gra pierwsze skrzypce (pamiętaj jeszcze o czerwonej lodówce i uchwytach). Jak chcesz mogę spróbować zrobić Ci wizualizację tej kuchni - potrzebowałabym raz jeszcze wymiary i opis jakie szafki (białe?) i jakie blaty (drewniane?) i wymiary wybranych szafek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 02.05.2015 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 Ana dzięki za opinię ! Synek ma dzis urodziny więc się wyłączam do wieczora, wtedy podam wymiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 02.05.2015 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 Podobnie jak Ana uważam że materiał to za dużo, zwłaszcza ze dla mnie kolorystycznie się mocno kłóci sam ze sobą, już nie mówiąc o kawałkach.Jak chcesz rolety rzymska to proponuje poszukać materiału w kolorach mandali (kremowy, błękit i ten ciemny brąz/czerwień nie jestem pewna czy mi komórka nie przeklamuje kolorów) albo nawet zamówić taki (jak chcesz mogę ci podesłać link do strony gdzie zamawiasz tkaninę ze swoim wzorem i nie wychodzi to specjalnie drożej jak byś miała zamawiać z allegro. 100 lat dla synka:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.05.2015 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 100 i więcej dla smyka Nie kombinuj z manadlą jako roletą/zasłponą. Jak podasz dokładne wymiary ścian to pokombinujemy z układem, żeby ładnie wyszło. Ana ma rację z wutrynką. trzeba tę mandalę potraktować jak dopowiedzenie, jak obraz. będzie pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 02.05.2015 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 STO latek!)) coś znalazłam na pierwszych stronach i coś tworzę - ale mamy wyprawę rowerową zaraz więc pewnie wrócę tu po nocy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 02.05.2015 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 A może zamiast kafli zrobic w oknie roletę rzymską z motywem mandali? Hej Jestem za tą opcją Kiedyś Ci się znudzi ten motyw i zmienisz roletę na inną i będzie całkiem inna kuchnia. Kafelków pewnie nie będziesz skuwać, no chyba, że będziesz Ale jeśli sama rozwazasz ten pomysł, to jestem za nim, baza neutralna i pasująca do wszystkiego a szaleństwo w dodatkach. Niezbyt kłopotliwa wymiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 02.05.2015 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 ale nie ten materiał. Mandala na kafelkach jest piękna. Ma piękne kolory i odpowiednie rozłożenie. A ten materiał. Kolory koszmarne. gryzą się ze sobą. Sorki ale wieją mocną tandetą. już nie mówiąc że rozstaw grafiki tworzy na tym materiale chaos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 02.05.2015 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 Dziękuję za życzenia dla synka. W sumie dla niego urodziny = to lat to lat = tort Miło spędziliśmy dzień, niestety w większości bez taty który zalewał schody... Co do rolety z mandalą - zgadzam się że tkanina którą wkleiłam niezbyt udana Tak więc bez strachu - nie powieszę jej w oknie Andariel ale ja nie chcę całkiem rezygnować z kafli, chodzi jedynie o to czy kłaść je pod oknem. Zrezygnowałam już z wielu pomysłów na rzecz rozwiązań "bezpiecznych" a w kuchni postanowiłam że ma być tak jak mi się podoba najbardziej. JAk mi się za ileś lat znudzi to się będę martwić Zresztą o dziwo te kafle mimo kolorów są raczej w odbiorze "na żywo" dość stonowane, wcale nie są krzykliwe i póki co nie obawiam się że się nimi zmęczę. Ana czyli mogę uznać że wymiary masz? Układ sprzętów tak jak było ustalone , kolory szafek : barek biały z dębowym blatem, wys 100 cm więc wyższy niż reszta mebli. Szafki dolne dąb olejowany z szarym blatem, wysoka zabudowa biała, czerwona lodówka w rogu, szafki wiszące po lewej białe. Po prawej pod oknem witrynka. Strona lewa to tylko okap obudowany regipsem i wykończony drewnem na dole. We wnęce dwie półki i chyba taki ikeowy wieszak na przydasie kuchenne Mam tylko wątpliwości czy powinnam Cię tak angażować , zakładam że masz co robić....A mi trochę głupio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 02.05.2015 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 Mam tylko wątpliwości czy powinnam Cię tak angażować , zakładam że masz co robić....A mi trochę głupio Powinnaś Wanilia - chyba coś pominęłam w Twoim wątku - zdążyłam zrobić wizualkę, ale zupełnie inną niż mi właśnie opisałaś \Ale nie szkodzi - zaraz zabiorę się za tą prawidłową No i skoro już mam tą - to wkleję, a co tam, najwyżej namieszam;) Postaram się właściwą zrobić jeszcze dziś - jak nie - to jutro:) Rozumiem, że barek wyższy ten +-30cm zachodzący na słup, tak? A podłoga jaka? szara? no i wizja niezgodna z Tobą, ale chociaż mandala jest;) http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/w5_zpsa04bbbjv.jpg http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/w2_zpsckvjgxlv.jpg http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/w4_zpsqbvehb0l.jpg http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/w3_zpsz6w6qzxe.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 02.05.2015 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 Łoł ta mandala będzie piękna ozdobą,jak cudny kolorowy obraz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 02.05.2015 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 Ale ładnie Rzeczywiście coś pominęłaś bo o ostatecznej wersji kuchni pisałam I nic się od tamtego czasu nie zmieniło A blat barku wychodzi poza słup, tzn okala go i wkracza do salonu zabierając nam przestrzeń na stół Jeśli chodzi o szczegóły to za piekarnikiem jest jeszcze wysoka 40 ka, drewniane słupy tworzą ramę wokół całego wejścia. Piękne mi zaprojektowałaś uchwyty, gdzie mogę takie kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 02.05.2015 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 Teraz widzę że lodówka jest w środku wysokiej zabudowy i wygląda fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 02.05.2015 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 (edytowane) Mandela jest piękna tkanina moze mniej ale pewnie znajdziesz ładniejszą. I teraz musisz sobie zadać pytanie: czy ryzykuję i robię piękną płytkę, której nikt nie ma i tak naprawdę nie wiadomo jak wyjdzie ( mała szansa ale może mi się nie spodobać efekt ) czy robię neutralne tło jak pisze Aga i szaleję w dodatkach, które są tańsze i co sezon mogą być inne edit dobra, nie ważne za długo pisałam tego posta Ana zdolna z Ciebie bestyjka Edytowane 2 Maja 2015 przez Juskra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts