ana289 04.05.2015 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Wanilia - czyli mandala przycięta na równo z listwą na 10cm? A listwa jaka? szara jak blat?Zrobię Tobie wieczorem, bo zaraz uciekam na przedstawienie do przedszkola:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 04.05.2015 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Wanilii pomimo miłości do mandali stawiałabym na mniej problematyczne w przycięciu, ułożeniu kwadraty 15x15 Drzwi jestem ciekawa, na kiedy bedziesz miała projekt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 04.05.2015 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Ale nawet jeśli układanie jest problematyczne, to nawet w najczarniejszym scenariuszu układać je będziesz tydzień, ale w porównaniu z latami przez które będą cieszyć oko to nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 05.05.2015 05:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Ale nawet jeśli układanie jest problematyczne, to nawet w najczarniejszym scenariuszu układać je będziesz tydzień, ale w porównaniu z latami przez które będą cieszyć oko to nic. HAha, nie ja je będę układać a mój mąż A ja dobra żona jestem i nie chcę zeby mi posiwiał na finiszu budowlanym Jak sytuacja u Ciebie, dzieci lepiej się czują? Kjuta nie wiem kiedy będzie projekt ale obiecuję że pokażę. Wciąż zastanawiam się nad kolorem tych drzwi. Nie wypowiedziałyście się Im więcej patrzeę na ten nasz mały domek tym bardziej wydaje mi się że powinnam zrezygnować z udziwnionej elewacjii na rzecz prostej białej obramówki wokół okien i drzwi wejciowych, ceglanych cokołów wokół domu i elewacji w delikatnym kolorze lub bieli. Pisząc delikatny kolor mam na myśli np. taki szaroniebieski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 05.05.2015 05:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 (edytowane) Wanilia - czyli mandala przycięta na równo z listwą na 10cm? A listwa jaka? szara jak blat? Zrobię Tobie wieczorem, bo zaraz uciekam na przedstawienie do przedszkola:D Właśnie chodzi o to zeby z dołu tej płytki nie przycinać a schować brzeg pod listwą wysoką na jakieś 10 cm http://image.ceneo.pl/data/products/33404385/i-technistone-promocja-kamienne-konglomerat-kwarcowy-30.jpg?=3c806 Edit. Mój M twierdzi że mu się takie rozwiązanie nie podoba... Edytowane 5 Maja 2015 przez waniliana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 05.05.2015 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 dobry ) wanilii a jak Twój mąż reaguje na kolory ? do tego błękitu niebieski ładnie się wkomponuje, ale to będzie w sumie 4 kolor lub nawet 5 na elewacji, dach masz czarny, okna brązowe, cegła, błękit elewacji, jeśli chcesz iść w bezpieczne kolory to chyba postawiłabym na bezpieczny brąz, aby jakąś spójność zachować w tym przypadku z oknami miłego dnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 05.05.2015 06:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 dobry ) wanilii a jak Twój mąż reaguje na kolory ? do tego błękitu niebieski ładnie się wkomponuje, ale to będzie w sumie 4 kolor lub nawet 5 na elewacji, dach masz czarny, okna brązowe, cegła, błękit elewacji, jeśli chcesz iść w bezpieczne kolory to chyba postawiłabym na bezpieczny brąz, aby jakąś spójność zachować w tym przypadku z oknami miłego dnia! Za intensywnym niebieskim ja niestety nie przepadam...A mąż? Mówi że chciałam od dawna czerwone drzwi, mam zrobić czerwone drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 05.05.2015 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 nie wahałabym się poważnie, skoro podobały Ci się, masz zielone światło i akceptację od męża, śmiało realizuj swoje marzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 05.05.2015 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Wanilia - ma rację Twój mąż, że mu się nie podoba to chowanie mandali;)Jak wtedy wykończyłabyś górę? Była by na okrągło, czy też przycięta? Co do drzwi i elewacji - zrobiłabym jasny tynk (czy bladoszary, czy bladobeżowy, czy biały to już od Was zależy), ale jeśli dach czarny, okna brąz to dałabym biel tynku i czerwone drzwi (bez pruskiego muru, okiennic i innych). Delikatne obramowania z cegły i znów (jak w kuchni) niech drzwi grają pierwszoplanową rolę, bo z pewnością będą wyjątkowe:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 05.05.2015 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Wanilia - ma rację Twój mąż, że mu się nie podoba to chowanie mandali;) Jak wtedy wykończyłabyś górę? Była by na okrągło, czy też przycięta? : Jeśli w linii prostej to i góra i dół w ten sposób. A może zobić jednak 3 rzędy i zacząć pod linią blatu tak jak ze zwykłymi kaflami? A górę przyciąć? Co do elewacji : taka prosta opcja wydaje się być najlepsza. ładnie, tanio, szybko A resztę zrobi się kwiatami wokół domu DZięki dziewczyny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.05.2015 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Macie próbkę tej mandali. Czemu nie sprawdźcie jak się tnie ???????? Mnie się też nie podoba chowanie płytek za listwą . Wyjdzie tandetnie Elewację zawsze można zmienić za kilka lat. Przygotować się finansowo i nawet zaszaleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 05.05.2015 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Macie próbkę tej mandali. Czemu nie sprawdźcie jak się tnie ???????? Mnie się też nie podoba chowanie płytek za listwą . Wyjdzie tandetnie Elewację zawsze można zmienić za kilka lat. Przygotować się finansowo i nawet zaszaleć CZemu nie sprawdzimy? Bo M zajęty m.in schodami - dla Niego w tym momencie płytki w kuchni to abstrakcja i strata czasu Musiałabym go mocno przycisnąć żeby wygrzebał sprzęt i przyciął płytkę. A skoro była opcja że nie trzeba przycinać to tego nie robiłam. Ja wciąż patrzę na te krawędzie i się zastanawiam czy jest sens ciąć. Tak więc odpowiedź na pytanie czemu brzmi chyba : bo nie jestem wystarczająco zdeterminowana żeby próbę przeprowadzić CZyli z elwacją myślisz Pestko że takie proste rozwiązanie będzie ok? Rzeczywiście dałoby nam to czas na zastanawianie się czy i jak chcemy to zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 05.05.2015 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Pestka a jak być przycięła płytki? Ściąć to nierówne z góry i z dołu na krawędziech czy ciąć na pół i dołożyć do środkowego pasa " góra- dół" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 05.05.2015 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Zmierzyłam. Trzy rzędy mandali dałyby 78 cm płytki. W tym środkowa kładziona w całości a skrajne przycięte na wysokości nierówności. CZy tak byłoby ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.05.2015 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Wykonaj sobie model z kartonu. Kilka płytek i poprzymierzaj te puzzle. Ja bym cięła wszystko na równo, bo te zaokrąglenia szybko przestaną Cię bawić. Poza tym jej uroda to dywanowość, elegancja, którą nie wiem jakim cudem osiągnięto przy takiej paćkaninie kolorów i wzorów Moja elewacja czekała do tej pory. Tu nie chodzi o wygląd, tylko czas i pieniądze, a także dobry pomysł. Ten ostatni może Ci się urodzić jak napatrzysz się na dom, jak wygląda w otoczeniu. Ja dotąd poza dziurą finansową nie miałam też pomysłu. Teraz rozważam drewno w górnej części i kamień tzw polny, albo cegłę na podmórówce. Zastanawiałam się też na belkami w typie muru pruskiego, ale odpadło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 05.05.2015 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 NO więc tak, znalazłam drukarnię która mi zeskanuje płytkę (!) i wydrukuje w rzeczywistym formacie. Jutro tam podjadę i w weekend wykafluję ścianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 05.05.2015 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 . Teraz rozważam drewno w górnej części i kamień tzw polny, albo cegłę na podmórówce. Zastanawiałam się też na belkami w typie muru pruskiego, ale odpadło. Haha, po tym jak upadł pomysł z murem pruskim ( m.in przez te nieszczęsne kolumny okrągłe) też wymyśliłam deskowanie górnej części - M już nawet przeliczał ile tego drewna by trzeba kupić A na dole chciałabym cegłę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 05.05.2015 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Była gdzieś ostatnio dyskusja na temat myjek do okien i nie pamiętam u kogo....Padły jakieś konkretne modele godne uwagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 05.05.2015 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 NO więc tak, znalazłam drukarnię która mi zeskanuje płytkę (!) i wydrukuje w rzeczywistym formacie. Jutro tam podjadę i w weekend wykafluję ścianę Świetny pomysł gratuluję -decyzja będzie podjęta na podstawie prawie realnego wykończenia wizualnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.05.2015 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Świetny pomysł z tapetowaniem ściany Jeszcze nie policzyłam ile tego drewna będę potrzebować na elewację. Obawiam się, że sporo. Myjkę omawiałyśmy tylko jedną Karchera http://www.karcher.pl/pl/Produkty/Home__Garden/Myjki_do_okien/Wybierz_model.htm chyba to było u Chloe, albo Karoliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts