Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tuluza na finiszu czyli Wanilia ucieka na wieś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczyny mam pomysł szalony....

Mój M mnie znienawidzi jeśli tak wymyślę :p

Może...

dać w kuchni te kwadraciki piętnastki, z patchworkiem łazienkowym i podłogą wyjechać do pomieszczenia gospodarczego ( gdzie miały być zwykłe TANIE płytki), w lazience zostawić tą białą aztecę 30 x 60, obudowę wanny zrobić w mandali plus pojedyńczy pas pod lustrem?

Podrzucam Ci http://www.cadface.com/Category/CADFACEBathrooms

Może znajdziesz tam jakieś rozwiązania fragmentów łazienki, które pomogą Ci zorganizować przestrzeń.

Ta łazienka jest szersza od Twojej, ale ma podobny układ. Wklejam ze względu na podziały ścian przy pomocy kafelków.

BeigeDeluxeBathroom05.jpg BeigeDeluxeBathroom02.jpg BeigeDeluxeBathroom01.jpg BeigeDeluxeBathroom04.jpg BeigeDeluxeBathroom03.jpg

Zobacz też, gdzie umieszczono kaloryfer, jak gra oświetlenie. to ledy, ale w malej łazience bardzo pomagają ożywić przestrzeń.

Nie wstawiałabym tu żadnych wzorzystych płytek, bo w tak małym pomieszczeniu Mandale się uduszą. Drewnopodobne i białe są świetne.

No chyba, że te http://www.dune.es/en/product/product:187138/setting:264 wkleję w następnym poście

Edytowane przez pestka56

Wani, a może pomyśl o prysznicu jak tu. W małej łazience, szczególnie, że przy drzwiach może być lepszym rozwiązaniem niż kabina, szczególnie, że te półokrąglę są dość ciasne. Była taka 90x90 u moich rodziców. Dla mnie za ciasna :(

Linnestaden-Apartment-Interior-29-1-Kindesign.jpg

Wani, a może pomyśl o prysznicu jak tu. W małej łazience, szczególnie, że przy drzwiach może być lepszym rozwiązaniem niż kabina, szczególnie, że te półokrąglę są dość ciasne. Była taka 90x90 u moich rodziców. Dla mnie za ciasna :(

[ATTACH=CONFIG]316058[/ATTACH]

Była o tym mowa na wątku łazienkowym : niestety nie mam odpływu liniowego - już chyba za późno?

A o samych kaflach co myślicie? Nijak się mają do wizualizacji, prawda?

i moja :)

Pestko tak sobie wyobrażam wannę z tej pierwszej wersji inspiracji, kaloryfer nad głową i baterie w środku wanny :D i zabudowana wanna ładnie wygląda :jawdrop:

Mnie się tu szczególnie podobają przesuwne drzwi prysznic-toaleta. Świetny pomysł, oszczędność miejsca, są a jakby ich nie było. :)

Pędzi twój wątek niesamowicie ;) pytanie zadałem bo w łazience na górze też mam podział na wannę i prysznic a jako ktoś kto całe życie mieszka w bloku nigdy nie miałam problemu na szybki prysznic w wannie i tak nie wiem czy poświęcać pieniądze i miejsce na prysznic.

Te kafelki by mi pasowały jako dopełnienie do jednokolorowych.

A może połączyć te kafelki z białymi. Jakoś mi się ciasno wydaje w tej łazience...... Chwila, bo czegoś nie rozumiem :( tu mają być kafelki a'la szare cementowe marokańskie i do tego co? Płytki drewnopodobne w kolorze drewna, czy też to co widać na fotkach, jak rozbielone drewno?

Łazienkowo się zrobiło w wątkach sąsiednich więc i ja pozwolę sobie na złapanie oddechu (kolejny raz) z kuchnią i zajęcie się łazienką. Trochę się boję....wiem że daleko tej mojej klitce łazienkowej do ideału ale większość decyzji została już podjęta i nad rozlanym mlekiem nie ma co płakać. Pytanie co mogę poprawić?

Wymiary : Sciana pod oknem 184 cm, boczne ściany 246 cm, drzwi 88 cm, na lewo od drzwi zostaje 85 cm a na prawo 10 cm

wizualizacja

http://img3.poczta10.o2.pl/?cmd=getpart&link=4GaugkkXyVlUnF01tSAtPzbaPDMVbzNob2OtLTPwMTNVeDNAhWaZjSMef3OxPTPVcjMwNDMJ8zcabjNsNzNZhmYjPTP2cTOsfDNJ8jNZjTMJ8DbadiNs8CMskgARkDAofmLFMwZk

http://img3.poczta10.o2.pl/?cmd=getpart&link=4GaugkkXyVlUnF01tSAtPzbacjN2dzMwhmYijjNRdDORd2OBATPoKTNJPzcacTNwbzN6hnYwjjNVPDNZO2OtLzcaeTOZNDOZhjYRaTPohmYMjzNR8jIk8AAsqAAkNSNfGGc2k

Wizualizacja zupełnie nie oddaje kolorów kafli bo podłoga jest bardzo jasna, płytka podstawowa też prawie biała a dekor duuuużo jaśniejszy

Wannę zdecydowałam się jednak zamienić na 170kę ;)

Chodzi mi po głowie żeby postument wc pociągnąć na wysokość lustra po przeciwnej stronie i kaflować na lewej ścianie tylko ten postument, nad wanną też zdjąć część kafli i zostawić na tą wysokość (propozycja i wizka moniss)

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=309791&d=1427137295

A tu wiz Tomkowej

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=310644&d=1427663522

Nie wiem jak rozwiązać sprawę z szafkami bo mam tylko tą jedną pod umywalką. Gdzie ręczniki? Pod prysznicem pusto, nawet głupiego żelu nie ma gdzie postawić :/ Trochę mnie ta łazienka przeraża

Te moje maziaje powyżej były na szybko i pamiętam, żeś bardzo uparta :lol2:

Układ Twojej łazienki jest identyczny z łazienką Oli. Cieszę się, że posłuchała moich rad, bo łazienka wyszła świetnie (czekam na efekt końcowy).

TU projekt i dalsza dyskusja, a TU i TU realizacja :)

Też możesz pociągnąć zabudowę wc do szyby prysznica i od wewnątrz kabiny zrobić w tej zabudowie wnęki na przybory. Nad wc zrobić szafkę :) No i hurra, że wanna będzie duża :D Odpływ liniowy można zrobić skuwając istniejącą wylewkę, ale zależy na jakiej głębokości masz położoną rurę kanalizacyjną

A może połączyć te kafelki z białymi. Jakoś mi się ciasno wydaje w tej łazience...... Chwila, bo czegoś nie rozumiem :( tu mają być kafelki a'la szare cementowe marokańskie i do tego co? Płytki drewnopodobne w kolorze drewna, czy też to co widać na fotkach, jak rozbielone drewno?

To co widać na zdj, czyli azteca snow, novabell my space rice, i vivesy