Tomkowa 06.05.2015 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 No to zrób bez odpływu, z tradycyjnym najniższym brodzikiem. Czemu kabina nie może być kwadratowa? Jest zdecydowanie lepsza od półokrągłej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 06.05.2015 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 No to zrób bez odpływu, z tradycyjnym najniższym brodzikiem. Czemu kabina nie może być kwadratowa? Jest zdecydowanie lepsza od półokrągłej Ale zrobi się wąsko przy wejściu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 06.05.2015 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 (edytowane) Ale zrobi się wąsko przy wejściu? Przy wejściu będzie tak samo zarówno z zaokrągloną, jak i kwadratową, tyle, że przy tej pierwszej będziesz miała mniej miejsca wewnątrz kabiny Robiąc brodzik kwadratowy i zabudowę wc do samej kabiny ściankę szklaną od strony wc trzeba będzie zrobić na wymiar. Drugą ściankę, którą będziesz wchodzić pod prysznic można zrobić składaną do środka (jestem ich wielką fanką ) i przy wejściu nie będzie optycznej "wąskości". Zabudowy wc nie ciągnęłabym za wannę Edytowane 6 Maja 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.05.2015 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Też jestem za Tomkową, ale trzeba zmniejszyć umywalkę i szafkę pod nią, żeby się nie obijac o kant. Po co Ci taka kobylasta. Pod umywalką i tak zazwyczaj lądują jakieś czystościowe, a to można schować po bokach sedesu. Wąsko, ale warto wykorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 06.05.2015 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Tyle że zabudowa sedesu ma mieć tylko 10 cm - będzie ok? Jaki może być koszt takiej kabiny robionej pod wymiar? Da się zamówić takie szyby z tą powłoką która ma niby ułatwiać czyszczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 06.05.2015 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Też jestem za Tomkową, ale trzeba zmniejszyć umywalkę i szafkę pod nią, żeby się nie obijac o kant. Po co Ci taka kobylasta. Pod umywalką i tak zazwyczaj lądują jakieś czystościowe, a to można schować po bokach sedesu. Wąsko, ale warto wykorzystać. To jest kobylasta szafka? Łoooo matko, jaki wymiar proponujesz? Trzeba tu pamiętać że szerokość tej szafki miała być na max 42 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.05.2015 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 A tych 10 cm nie przewidziałam A szafka? No, przecież ona ma 1/3 długości łazienki, jest dłuższa niż szerokość wanny, a wanna ma pewnie jakieś 75 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 06.05.2015 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Wanna ma 70 cm. NIe za bardzo mogę zrobić szerszy gzyms bo wjadę miską wc w zlew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 06.05.2015 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Szafka duża bo jedyna w całej łazience, zamierzałam w nią gdzieś wmontować mały kosz na pranie m.in Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 06.05.2015 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 (edytowane) Ja bym nie zmniejszała szafki umywalkowej. Kasi pewnie chodziło o szerokość. Przy idealnej symetrii wchodzi tam szafka szerokości 80-90 cm. I to jest wymiar super. Między brzegiem stałej szyby prysznica a rogiem szafki umywalkowej zostaje ok. 60 cm przejścia. To niezbyt dużo. Żeby nie obijać się o szybę można i tę część kabiny zrobić składaną do środka Zabudowa sedesu na 10 cm to trochę wąsko na półki od strony prysznica. Koszt kabiny na wymiar jest zbliżony do gotowych (przy łamanych drzwiach). Powłoka easy-clean to wyłącznie chwyt marketingowy. Mam drzwi Radaway z tym cudem i nie zauważyłam, żeby się różniły czymś od wcześniej posiadanych zwykłych Łazienka Oli jest szersza od Twojej tylko o 16 cm (ma 2 metry) i wcale nie wyszło ciasno Edytowane 6 Maja 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 06.05.2015 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 CZyli przy takim rozwiązaniu niestety nie zyskuję półki w kabinie...To nie lepiej zakończyć postument wc bok w bok z prysznicem? Mniej kombinowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 06.05.2015 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 A koszt : na kabinę z brodzikiem przeznaczyliśmy 2000zł i fajnie by było się zmieścić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 06.05.2015 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 (edytowane) CZyli przy takim rozwiązaniu niestety nie zyskuję półki w kabinie...To nie lepiej zakończyć postument wc bok w bok z prysznicem? Mniej kombinowania Chyba nie ogarniam Właśnie zakończenie postumentu bok w bok z kabiną miało dać możliwość zrobienia wnęki od środka Możesz poszerzyć postument do 15-20 cm i dać kompaktowe wc 48 cm. Jest naprawdę bardzo wygodne w użytkowaniu. Wtedy, przy szafce umywalkowej o gł. 40 cm, masz między wc a umywalką 76 cm. To sporo Wanna 160 cm Wrzucę fotkę Oli (mam nadzieję, że się nie pogniewa), żeby dokładnie pokazać o co chodzi. Na czerwono to jest postument wc. Wyżej są zrobione w nim wnęki na przybory. Edytowane 6 Maja 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.05.2015 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 60 cm to mało, ja bym się bała o biodra. 16 cm w szerokości łazienki, dałoby 76 cm na przejście między prysznicem, a szafką i byłoby dobrze. Czyli szafka pod umywalkę ma 42 x 80. To masz wybór, uciąć szafkę do 60 cm, albo rozbijać się o nią przechodząc, albo namówić męża na opcję ze składanymi drzwiami prysznica i odpływ w podłodze. Spróbuj mu wytłumaczyć, że przeklnie półokrągłą kabinę. Wiem coś o tym Jest po prostu mała nawet dla szczupłej kobiety. Pisałam wcześniej, że rodzice taką mieli. Zawsze obstukiwałam łokcie o szyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 06.05.2015 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Zgadzam się z Pestką, półokrągła kabina 80 cm to maleństwo. Natomiast kwadratowa 80 cm jest już w miarę wygodna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.05.2015 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Ja się obijałam tak w narożnej półokrągłej 90 cm W 80-tce chyba bym cała była posiniaczona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 06.05.2015 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 potwierdzam - w półokrągłej 80 nie da się wykąpać Zresztą - najlepiej podejść do jakiejkolwiek castoramy i wejść do środka - jak tak ostatnio mamę przegoniłam, bo kłóciła się, że 80 półokrągła będzie dobra;) Pomysł z wykorzystaniem zabudowy nadgeberitowej częściowo jako wnęki na szampony prysznicowe super! Kafle łazienkowe piękne - są we wzorek, bielone drewno i gładkie białe? tak widzę na zdjęciu:) Kasiu - Twoje Frozen przepiękne!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 06.05.2015 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Waniliana, kucie pod odpływ liniowy nie jest wcale takie straszne, jak by się mogło wydawać Przekonaj Męża, bo to odmieni diametralnie funkcjonowanie w Waszej łazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 06.05.2015 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Ania ma rację - bardzo fajne rozwiązanie z obustronnie składanymi drzwiami (Kasiu - z Twojej inspiracji - kabina jest, a jakby jej nie było:)) Kiedyś wieszało się zasłonę prysznicową i efekt funkcjonalny był ten sam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 06.05.2015 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Ania, czytasz w moich myślach Od razu też pomyślałam o zasłonie, ale bałam się napisać, bo parę razy za nią oberwałam A to jest bardzo fajne rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts