waniliana 12.05.2015 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 szafka??? a co ma ona do tego? przykleić płytki na osb i z tego zrobić cokół... osb przykręcić od góry do szafki NO taka moja orientacja w temacie KOlejny raz to samo zdjęcie Cokoliki będą chyba w kolorze wysokiej zabudowy, tj złamana biel. Domyślam się że pewnie napiszecie że na tym zdjęciu coś jest inaczej niż u mnie i dlatego wygląda dobrze Może u mnie taka kombinacja tez nie wyjdzie fatalnie? Nie mam już mocy przerobowych, muszę podjąć decyzję Wysokość kuchni to 2,6m - ciągnięcie zabudowy na taka wysokość nie dość że mnoży koszty to wydaje się bez sensu. Czy 2,2 m z zabudową regipsową byłoby ok? Martwi mnie że na tej ścianie mam wysoką zabudowę plus szafki wiszące więc mają różną głębokość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 12.05.2015 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 Wanilia - może regips pociągnąć nad szafkami na głębokość lodówki i w tej obudowie ukryć oświetlenie blatów? (2,20 jest ok) Nie pamiętam tylko jak to z oknem się zgra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 12.05.2015 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 Wanilia - może regips pociągnąć nad szafkami na głębokość lodówki i w tej obudowie ukryć oświetlenie blatów? (2,20 jest ok) Nie pamiętam tylko jak to z oknem się zgra. Właśnie szukam inspiracji w necie Nie wiem ile tu jest nad oknem.... Żeby było śmieszniej jutro rano powinnam dać znać jaką podjęłam decyzję bo jak kuchnia ma być gotowa na za 6 tyg to musza zacząć działać podobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.05.2015 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 Wanilia, a jak tam płytkowy puzzle, zrobiłaś te wydruki i próbowałaś jak to się ułoży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 12.05.2015 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 Wanilia, a jak tam płytkowy puzzle, zrobiłaś te wydruki i próbowałaś jak to się ułoży? Tak, wydruki zrobione ale nie doszacowałam czasu potrzebnego na powycinanie ich :wiggle: Córka bardzo mi chciała pomagać więc w ciągu dnia nie dałam rady niestety. W niedzielę wyjechałam więc temat odłożony na kolejny weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 12.05.2015 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 Pestka o takich listwach pisałaś? http://www.tokir.pl/galerie/c/ce60-polerowana-stal_1128.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 12.05.2015 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 Kobity wypowiedzcie się : mogą być te cokoliki białe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.05.2015 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 O taki efekt odblasku mi chodziło, nie koniecznie aż tak lustrzany. Cokoliki możesz zrobić jakie Ci się zamarzą nawet czerwone jak Andariel, ale niektóre kolory będą się bardziej brudzić niż inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 13.05.2015 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 W Google jest dużo białych (przyznam się że nie co to jest więc sprawdzałam ;P) więc to nie jest jakiś mało popularny kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 13.05.2015 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Prawie że mi się te cokoliki śniły No nic, decyduję się na białe (brudzą się tak samo jak inne - tylko bardziej widać ) , zwłaszzca że listwy przypodłogowe tez raczej białe będą A jeszcze miałam pisać o listwie przyblatowej - babka od mebli stwierdziła że ściany są TAK PROSTE I RÓWNE ze blat można zamontować bez listwy. I tak pewnie zrobimy Co do wysokości mebli decyzję miałam podjąć dziś i przed południem dać znać.....nie podjęłam, nie wiem. Zabudowa regipsowa na 40 cm i o różnej głębokości musiała by być. Trochę się obawiam efektu wizualnego. NAd oknem jest zaledwie 18-20 cm (tyle co ma nadproże) a od okna do ściany jakieś 75 -80 cm. Jak sprawdzałam dokąd sięgałaby witrynka to wychodziło że do połowy tego kafla bliżej ściany narysowanego. Ciasno, ciasno, ciasno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 13.05.2015 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 (edytowane) Wanilia - zaraz Ci wkleję zabudowę na głębokość lodówki - moim zdaniem fajnie to wygląda;) edit:http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/w19_zpswk9qltik.jpg http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/w20_zpsb87ygdn8.jpg powiększyłam też rant na okapie. Roletę montowałabym przy samym suficie. Moim zdaniem - jeśli by zróżnicować głębokość regipsu - wyjdzie misz-masz i za dużo;) Robiłabym na głębokość lodówki - przy oknie wejdzie, a roleta zamaskuje inne wysokości (regipsu i okna) Edytowane 13 Maja 2015 przez ana289 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.05.2015 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Dobrze jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 13.05.2015 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 (edytowane) Wanilia - zaraz Ci wkleję zabudowę na głębokość lodówki - moim zdaniem fajnie to wygląda;) edit: http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/w19_zpswk9qltik.jpg http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/w20_zpsb87ygdn8.jpg powiększyłam też rant na okapie. Roletę montowałabym przy samym suficie. Moim zdaniem - jeśli by zróżnicować głębokość regipsu - wyjdzie misz-masz i za dużo;) Robiłabym na głębokość lodówki - przy oknie wejdzie, a roleta zamaskuje inne wysokości (regipsu i okna) Dzięki Ana. Na wizce roleta opuszczona, pytanie jak w rzeczywistości bedzie wyglądać zabudowa pod oknem która wyjdzie ponizej poziomu okna o jakieś 20 cm? Tak czy siak jeśli cena mnie nie zabije zamawiam meble podwyższone, nad regipsem będę miała czas żeby się zastanowić Roleta rzeczywiście musi być od sufitu skoro tylko 18 cm tam. Okap wygląda fajnie Podoba mi się Edytowane 13 Maja 2015 przez waniliana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 13.05.2015 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Wiecie co? patrzę, patrzę i podoba mi się ta moja kuchnia. Mam nadzieję że w rzeczywistości też będzie dobrze Ana ......tak nieśmiało.....zapytam....wstawisz mi białe cokoliki? http://c.wrzuta.pl/wi10204/5ffd6e9b002bc55245fd786d/shrek_2_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 13.05.2015 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 och...jak taki kiciuś prosi, to muszę renderuje się - trochę mi się te cokoliki rozjechały, przymknij proszę na to oko;) A myślałam, że roleta rzymska ma być - to ona na stałe powinna przysłaniać górną ramę okna. Ale nawet jeśli zwykła, to dając ją na nadproże i ciut szerszą od ramy okiennej, też powinna od góry przysłaniać okno:) Zatem moim zdaniem powinno wyjść jak na wizce. Kuchnia będzie śliczna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.05.2015 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 (edytowane) Mogłaby jeszcze być opcja pociągnięcia szafek do samego sufitu. Takie kolejne piętro zlicowane do wysokiej zabudowy i do płytkich szafek między wysoką a oknem. Nie musisz tego robić od razu. Regips za jakiś czas możesz usunąć i zrobić szafki. Ja mam np. zawsze kłopot gdzie utknąć kolekcję słoików napo przetworach, Mam stryszek nad kuchnią, ale tam trzeba drabinę przystawić, otworzyć klapę. Wnieść cały bałagan i wejść na stryszek żeby poustawiać. Takie szafki pod sufitem są idealne w sytuacji, gdy nie ma się pod ręką spiżarki. Drzwiczki można do nich zrobić na gładko, żeby nie było za ciężko - prawie ich nie będzie widać. Pomalować na kolor ściany, nawet tą samą farbą. Niskie to miejsce, ale nawet takie warto wykorzystać. Taka biała roleta rzymska wspaniale pasuje. Można dół rolety trochę ozdobić, albo kolorem, albo tak jak Ana zrobiła. Bardzo mi się podoba 18 cm na składanie podciąganej do góry rolety rzymskiej wystarczy. Ale... nie musisz jej podciągać całkowicie. Rolety rzymskie najładniej wyglądają jeśli zwisają trochę i zakrywają górną część okna Edytowane 13 Maja 2015 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 13.05.2015 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Proszę świetnie z białymi cokolikami - wiele lżej:yes: http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/w21_zps9ppxrybc.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 13.05.2015 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Ja też uważam, że świetnie z białymi cokolikami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 13.05.2015 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 DZiewczyny jesteście boskie! Baaardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 13.05.2015 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 No to jeszcze raz, bo mi się światła jakieś zaplątały;)widok od wejścia:http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/w22_zpsqy3haxtz.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts