pestka56 13.05.2015 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Wanilia, kuchnia jest boska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 13.05.2015 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 No to jeszcze raz, bo mi się światła jakieś zaplątały;) widok od wejścia: http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/w22_zpsqy3haxtz.jpg Haha, barek zupełnie inny zaplanowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 13.05.2015 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Wanilia, kuchnia jest boska Też mi się baaaardzo podoba. jeszcze muszę mandalę dopracować i będzie tak jak sobie wymarzyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 13.05.2015 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 To teraz jakim pomieszczeniem się zajmujemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 13.05.2015 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Haha, barek zupełnie inny zaplanowany haha, zupełnie nie mówiłaś jaki ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 14.05.2015 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 haha, zupełnie nie mówiłaś jaki ma być Cos tam było ale bez złożenia w calość wizji Barek ma byc podwyższony względem reszty mebli, blat w całości o szerokości 60 cm, dębowy. Plecy na stronę pokoju białe. Nie zdecydowałam do końca co zrobić z bokiem i frontem. W związku z tym że dzieci małe wolałabym uniknąc wiszącego w powietrzu narożnika i chyba zdecyduję się na blat przechodzący w bok. Fronty od strony kuchni chciałam białe ale babka od kuchni mówi że dziwnie taka biała plama będzie wyglądać i żeby się trzymać w niskiej zabudowie dębu. Tyle że wtedy blat dębowy, front dębowy a plecy białe...? Ustawienie barku miało być takie (względem belki) Ostatecznie zdecydowałam ze plecy szafki "barkowej" bedą się kończyły w miejscu w którym zaczyna się belka. W ten sposób zyskam 15 cm w salonie a wizualnie powinno być ok. no i nie trzeba wycinać pleców szafki co mogłoby się wiązać z maskowaniem szczeliny itd. Bo belka idealnie równa nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 14.05.2015 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 A może wykończyć bok w ten sposób? U nas belka z drugiej strony, półki byłyby na całą szerokość boku edit ; przecież nie da rady na całość więc w wersji z półkami bedę miała wiszący narożnik na który mi się będą dzieci nabijać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 14.05.2015 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 To teraz jakim pomieszczeniem się zajmujemy? Pokój dzieci. Muszę się baaardzo dobrze zastanowić nad wykorzystaniem przestrzeni i organizacją zabawek. Niby nie ma tego duzo bo bardzo pilnuję zeby w zabawkach nie utonąć a jednak.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 14.05.2015 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 Mogłaby jeszcze być opcja pociągnięcia szafek do samego sufitu. Takie kolejne piętro zlicowane do wysokiej zabudowy i do płytkich szafek między wysoką a oknem. Nie musisz tego robić od razu. Regips za jakiś czas możesz usunąć i zrobić szafki. Ja mam np. zawsze kłopot gdzie utknąć kolekcję słoików napo przetworach, Mam stryszek nad kuchnią, ale tam trzeba drabinę przystawić, otworzyć klapę. Wnieść cały bałagan i wejść na stryszek żeby poustawiać. Takie szafki pod sufitem są idealne w sytuacji, gdy nie ma się pod ręką spiżarki. Drzwiczki można do nich zrobić na gładko, żeby nie było za ciężko - prawie ich nie będzie widać. Pomalować na kolor ściany, nawet tą samą farbą. Niskie to miejsce, ale nawet takie warto wykorzystać. Taka biała roleta rzymska wspaniale pasuje. Można dół rolety trochę ozdobić, albo kolorem, albo tak jak Ana zrobiła. Bardzo mi się podoba 18 cm na składanie podciąganej do góry rolety rzymskiej wystarczy. Ale... nie musisz jej podciągać całkowicie. Rolety rzymskie najładniej wyglądają jeśli zwisają trochę i zakrywają górną część okna Póki co czekam na wycenę z wysoką zabudową - babka mówi że cena nie zmieni się jakoś drastycznie bo nie ma tych szafek dużo. Mąż nadal twierdzi że bez sensu ale kuchnia to moje królestwo i mam zamiar zrobić po swojemu Nie wiem czty będę robić dodatkowe szafki na górze bo mam pomieszczenie gospodarcze i ziemiankę w planach Co do rolety może byc opuszczona, byle się dało ją podnieśc czasem na tyle żeby okno otworzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 14.05.2015 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 Ustawienie barku miało być takie (względem belki) No to chyba tak narysowałam..... - no prawie - bo belka u mnie w wyższej części, a u Ciebie w niższej. I barek miał być wyżej, niż blat w kuchni, a nie, jak na Twojej inspiracji, gdzie jest na jednej wysokości, dobrze pamiętam? http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/w22_zpsqy3haxtz.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 14.05.2015 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 Ana cała ta szafka jest jednej wysokości, tak jak na zdjęciu które wkleiłam. Ta przerywana linia na rysunku to plecy szafki. Na taki dwupoziomowy za mało miejsca u nas - ten blacik do jedzenia miałby wtedy 30 cm, już widze jak by mi sfruwały talerzyki z niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.05.2015 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 Ziemianka Super My już mamy nawet dół pod nią wykopany od dawna. Tylko lata ostatnie były bardzo mokre. W tym roku robimy, tym bardziej, że znalazłam coś takiego http://www.ztrapid.pl/index.php/2013-06-20-09-24-12/piwnice-ogrodowe http://www.nor-kam.pl/index.html#kontakt Moim zdaniem ten pomysł ze zdjęcia jest bardzo dobry. Od strony kuchni szafki płytkie 30-40 cm głębokości. Z boku wąska (płytka) biblioteczka na książki kucharskie i zarazem ochraniacz głów dziecięcych, żeby nie rozbijały się o blat. Standardowy blat kuchenny ma 62 cm. Ja bym zrobiła szerszy w stronę pokoju o 10-20 cm. Potrzebowałabyś tylko nieco wyższe krzesła do tego blatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 14.05.2015 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 Blat na barek będzie robiony osobno przez stolarza już po montażu kuchni więc jest czas żeby się zastanowić nad szerokością blatu. Nie bardzo wiem w jaki sposob zrobić półkę na całości ścianki : skrócić szafkę o szerokość półek? U nas ziemianka bedzie murowana, mąż już postawił jedną u moich rodziców i działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 14.05.2015 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 Pokój dzieci. Muszę się baaardzo dobrze zastanowić nad wykorzystaniem przestrzeni i organizacją zabawek. Niby nie ma tego duzo bo bardzo pilnuję zeby w zabawkach nie utonąć a jednak.... To będę miała w końcu o czym pisać bo w tym pomieszczeniu pozostaje tradycjonalistka jednak chętnie pooglądać twoje pomysły Ziemianke też nam wyrysowana w planie bo ponoć trzeba mieć na nią pozwolenie. Jedno z moich marzeń które jednak musiałam zrealizować tylko teraz myślę czy nie za mała ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 14.05.2015 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 Aniko tak, na ziemiankę trzeba mieć pozwolenie Co z kolorem frontów na barku? Od strony kuchni? Myślicie że białe rzecywiście będą wyglądać nie halo? A z kolei dębowe fronty z dębowym blatem....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 14.05.2015 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 pięknie się zapowiada!! ana jesteś mistrzynią wizek ... Co z kolorem frontów na barku? Od strony kuchni? Myślicie że białe rzecywiście będą wyglądać nie halo? A z kolei dębowe fronty z dębowym blatem....? zostawiłabym szafki drewniane - kolorowa lodówka, kolorowe płytki - to już niech szafki trzymają jeden kolor te szafki będziesz widziała tylko Ty od strony kuchni - nie będzie ich 3m... tylko kawałek - drewno z drewnem będzie okej przykłady: http://www.wnetrzaplus.pl/wp-content/uploads/1111.jpg http://www.wnetrzaplus.pl/art618-drewniany-blat-kuchenny.html http://www.ikeafamily.eu/CMSPages/GetFile.aspx?guid=d784a560-8170-43da-8abb-395fc655728c http://www.ikeafamily.eu/Inspiracje/Inspiracja.aspx?konkurs=15&id=402 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 14.05.2015 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 W takim razie nie kombinuję już i zostaje szafka dębowa. Ana jeszcze raz dziękuję za wizualizacje !!! Oby realizacja była równie udana Jako że czas ucieka a powierzchni do wykaflowania mamy od groma zaczynamy się zastanawiać nad skorzystaniem z usług kafelkarza. Orientujecie się w cenach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 14.05.2015 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 (edytowane) Pokój dziecięcy...to co mi się podoba czyli parę inspiracji. Kolor mebli i klimat ogólny Półki na książki obrócone frontami i na odpowiedniej wysokości Łóżka już kupione, chyba identyko jak na zdjęciu, tylko trzeba je pomalować Miejsce do siedzenia na parapecie TIPI Oczywiscie musi się zmieścić przede wszystkim duża szafa na ubrania, biurko/stolik, regał na książki które kupuję dzieciom nałogowo i pewnie regał na zabawki, pudła z klockami lego itd A TERAZ CHWILA PRAWDY http://projekty.lipinscy-projekty.pl/www_data/lmb031d/rzuty/lmb031d_r1.gif?ver=20150407093933 Mówimy o pomieszczeniu 1.9 Edytowane 14 Maja 2015 przez waniliana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.05.2015 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 (edytowane) Ile Ty sztuk musisz w tym pokoju zmieścić ??? EDIT: już wiem – panna ma 3,5, a braciszek 2. Kłopot podwójny, bo będziesz musiała ich za jakiś czas odseparować. Żeby chociaż dało się robić bardziej intymną przestrzeń do spania A co masz nad sufitem? Jest jakaś przestrzeń? Edytowane 14 Maja 2015 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 15.05.2015 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 Nad sufitem docelowe pokoje dzieci i lazienka dla nich ten 1.9 zostanie pokojem do pracy dla męża. Póki co chce miec dzieci blisko, przez scianę. O przeniesieniu na górę myslec będę za 4-5 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts