pestka56 15.05.2015 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 A gdzie schody? ??? O tym nie możesz myśleć dopiero za 4-5 lat. Wykonanie tak, ale miejsce musisz przewidzieć teraz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 15.05.2015 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 ... Jako że czas ucieka a powierzchni do wykaflowania mamy od groma zaczynamy się zastanawiać nad skorzystaniem z usług kafelkarza. Orientujecie się w cenach? my wzięliśmy gościa by nam podłogi położył bo mąż nie miał na to czasu płaciłam 45zł/m2 + 5zł/m2 fugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 15.05.2015 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 Mam dużo inspiracji dla dwójki w pokoju bo rok temu o tej porze nie planowałam nawet budowy (za to wiedziałam że za chwilę urodzenia chłopca) a mając do dyspozycji jeden pokój chciałam go jakoś urządzić funkcjonalnie. Jeśli małpiszony dadzą mi taka możliwość to Ci podkreślę (albo wieczorem bo jedziemy na weekend do mojej babci to będę miała urlop jupiii ;P ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 15.05.2015 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 Pestka schody zaplanowane, wyliczone, rozrysowane. Sa w miejscu wc na projekcie. Na górze zrobilismy tynki i wylewki, sciany tez raczej staną od razu zeby potem syfu nie robic Aniko to czekam A kafle 50 zl za metr wychodzi...tak sie spodziewalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 15.05.2015 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 Wanilia - spokojnie ich ulokujesz:) nie wiem ile mkw ma pokój, ale moi do niedawna mieszkali na własne życzenie w trójkę w jednym 15m pokoju:D A zabawek i książek mają naprawdę dużo;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 15.05.2015 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 Wanilia - spokojnie ich ulokujesz:) nie wiem ile mkw ma pokój, ale moi do niedawna mieszkali na własne życzenie w trójkę w jednym 15m pokoju:D A zabawek i książek mają naprawdę dużo;) Ja sobie nie wyobrazam żeby na tym etapie oni mieli osobny pokój. Teraz chodzi o to zeby bez wielkich nakladów finansowych urzadzić ich ładnie i wygodnie. Z jednej strony pokój ma starczyć na 4-5 lat więc bez sensu iść w koszty, z drugie to jedyna szansa żeby zrobić to tak jak sobie wymarzyłam bo kolejne pokoje to już będą ich decyzje i wybory;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 15.05.2015 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 pokój ma prawie 14 mkw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 16.05.2015 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 Przywiozłam sobie na weekend próbniki blatów z firmy która mi meble robi. Mam Juan, Krono i coś jeszcze. Mnóstwo wzorów i żaden nie pasuje. Przyszły 4 próbniki z Formici - WSZYSTKIE pasują. Oby cena mnie nie zwaliła z nóg bo innej opcji nie ma. Zalałam te próbniki ketchupem, sokiem porzeczkowym i tłuszczem, czyściłam po 30 min, ani śladu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.05.2015 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 Wylej jeszcze wino, ocet i postaw coś okropnie gorącego, a.... i spróbuj zarysować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 16.05.2015 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 Wylej jeszcze wino, ocet i postaw coś okropnie gorącego, a.... i spróbuj zarysować. :cool: W sumie to dam dzieciom do zabawy, one za mnie testy zrobią :lol2: A tak serio to piękne te laminaty, stonowane, nic się nie błyszczy , pasują i już. Bardzo się boję że cena będzie nie do przeskoczenia. Firma wysyła darmowe próbki ups'em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.05.2015 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 W razie czego, zawsze możesz zrobić blat na tymczasem, a na Formicę uzbierać i zrobić za jakiś czas. Duże te próbki są, jest czym się przymierzać? Ale dzici chyba gorącym nie sprawdzą??? Flamaster, nożyczki, kleje jakieś, ale już walnąć czyś ciężkim dla sprawdzenia czy się dziury robią, musisz sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 16.05.2015 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 Próbniki w formacie A5. Z dawaniem do testowania dzieciom żartowałam Pestko :} Tymczasem przeglądam płyty indukcyjne. Te większe. Wklejam żeby nie uciekły te co znalazłam a jeśłi ktoś ma coś do powiedzenia na ten temat to zapraszam http://www.ceneo.pl/8458206#tab=spec http://www.ceneo.pl/3157859#tab=spec http://www.ceneo.pl/37203206#tab=spec http://www.ceneo.pl/27425615#tab=spec A może coś innego? Cena do 2.500zł max. Droższe niestety nie wchodzą w grę, no chyba że będą za mnie myśleć co na obiad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.05.2015 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 O Amicę odpytaj Andariel. Ona ma którąś z tych 2 i jak ostatnio pisała o niej to w zachwycie. Ja dzieci potraktowałam poważnie , bo jak nie zniszczą znaczy, że coś jest pancerne Spora ta próbka. Jest na czym się powyżywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 16.05.2015 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 Dzięki, popytam Andariel. JA jakoś nie stawiam Amici wysoko w rankingach ale cena jest do przeżycia Jutro w świetle dziennym zrobię zdjęcia blatów z frontami I właśnie wycinam płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.05.2015 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 (edytowane) Sprawdzałaś Samsunga? Ich AGD ma świetne opinie. O najnowszej płycie nie ma co mówić bo cena 4600, ale fakt, że piękna i tyle, że nie przytupuje i nie śpiewa podczas pracy. Oglądałam w ich brandshopie w Arkadii w W-wie. Sprawdź ceny w Neonet. Zawsze mają najniższe. http://www.samsung.com/pl/consumer/home-appliances/cooktop Jak klikniesz na „sprawdź cenę” pokaże okienko z marketami on-line, gdzie model jest dostępny. Klikasz na logo i wyświetla stronę sprzętu w danym sklepie. podobają mi się funkcje w Samsung cTN464NC01 Ciekawa jestem, co wyjdzie z płytkami Edytowane 16 Maja 2015 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 17.05.2015 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 tą amicę pierwszą (z dołkami na palce ) ma też chloe - wzięła po zachwytach andariel i mówi że jest cudna ja mam bosch z tymi polami łączonymi (plusami znaczone)... ale model normalny 60cm... poza tym że na wysokich mocach strasznie buczy to ja jestem zadowolona bo grzeje szybko jak głupia no i całkiem szybko stygnie by ją umyć - a myję samą wodą :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 17.05.2015 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 my wzięliśmy gościa by nam podłogi położył bo mąż nie miał na to czasu płaciłam 45zł/m2 + 5zł/m2 fugi Karola zszokowało mnie i rozśmieszyło zarazem rozdzielenie robocizny osobno na płytki i na fudi Wanilii jak wycinanie i układanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 17.05.2015 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Karola [/b Wanilii jak wycinanie i układanie ? Muszę zdjęcia zgrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 17.05.2015 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Karola zszokowało mnie i rozśmieszyło zarazem rozdzielenie robocizny osobno na płytki i na fudi ... bo u nas robił to oddzielnie i były inne metraże jednego i drugiego płytki kładł nie wszędzie... po jakimś czasie przyjechał fugować i już wszędzie (bo sami dokleiliśmy resztę) , więc więcej metrów było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 17.05.2015 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 (edytowane) Najpierw blaty kontra podłoga. To ciemne na górze to jedyna szarość z zestawu blatów proponowanych przez wykonawcę mebli. Duże próbniki to formica. Do frontów pasują wszystkie, serio Sklaniam się ku otter grey w prawym górnym rogu. Te które się tak fajnie komponują z podłogą w rzeczywsitości są bardzo jasne otter (mój faworyt) vs sarum (najciemniejszy z formici) z frontem i jeszcze otter z podłogą na każdym zdj inaczej wygląda Edytowane 17 Maja 2015 przez waniliana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts