Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tuluza na finiszu czyli Wanilia ucieka na wieś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam dużo inspiracji dla dwójki w pokoju bo rok temu o tej porze nie planowałam nawet budowy (za to wiedziałam że za chwilę urodzenia chłopca) a mając do dyspozycji jeden pokój chciałam go jakoś urządzić funkcjonalnie. Jeśli małpiszony dadzą mi taka możliwość to Ci podkreślę (albo wieczorem bo jedziemy na weekend do mojej babci to będę miała urlop jupiii ;P )

Wanilia - spokojnie ich ulokujesz:) nie wiem ile mkw ma pokój, ale moi do niedawna mieszkali na własne życzenie w trójkę w jednym 15m pokoju:D A zabawek i książek mają naprawdę dużo;)

Ja sobie nie wyobrazam żeby na tym etapie oni mieli osobny pokój. Teraz chodzi o to zeby bez wielkich nakladów finansowych urzadzić ich ładnie i wygodnie. Z jednej strony pokój ma starczyć na 4-5 lat więc bez sensu iść w koszty, z drugie to jedyna szansa żeby zrobić to tak jak sobie wymarzyłam bo kolejne pokoje to już będą ich decyzje i wybory;)

Przywiozłam sobie na weekend próbniki blatów z firmy która mi meble robi. Mam Juan, Krono i coś jeszcze. Mnóstwo wzorów i żaden nie pasuje. Przyszły 4 próbniki z Formici - WSZYSTKIE pasują. Oby cena mnie nie zwaliła z nóg bo innej opcji nie ma. Zalałam te próbniki ketchupem, sokiem porzeczkowym i tłuszczem, czyściłam po 30 min, ani śladu

Wylej jeszcze wino, ocet i postaw coś okropnie gorącego, a.... i spróbuj zarysować.

:D:cool::p W sumie to dam dzieciom do zabawy, one za mnie testy zrobią :lol2::lol2::lol2:

A tak serio to piękne te laminaty, stonowane, nic się nie błyszczy :p , pasują i już. Bardzo się boję że cena będzie nie do przeskoczenia. Firma wysyła darmowe próbki ups'em :cool:

W razie czego, zawsze możesz zrobić blat na tymczasem, a na Formicę uzbierać i zrobić za jakiś czas.

Duże te próbki są, jest czym się przymierzać?

Ale dzici chyba gorącym nie sprawdzą??? Flamaster, nożyczki, kleje jakieś, ale już walnąć czyś ciężkim dla sprawdzenia czy się dziury robią, musisz sama

Próbniki w formacie A5.

Z dawaniem do testowania dzieciom żartowałam Pestko :}

Tymczasem przeglądam płyty indukcyjne. Te większe. Wklejam żeby nie uciekły te co znalazłam a jeśłi ktoś ma coś do powiedzenia na ten temat to zapraszam :cool:

http://www.ceneo.pl/8458206#tab=spec

http://www.ceneo.pl/3157859#tab=spec

http://www.ceneo.pl/37203206#tab=spec

http://www.ceneo.pl/27425615#tab=spec

A może coś innego? Cena do 2.500zł max. Droższe niestety nie wchodzą w grę, no chyba że będą za mnie myśleć co na obiad ;)

O Amicę odpytaj Andariel. Ona ma którąś z tych 2 i jak ostatnio pisała o niej to w zachwycie.

Ja dzieci potraktowałam poważnie :), bo jak nie zniszczą znaczy, że coś jest pancerne :wiggle:

Spora ta próbka. Jest na czym się powyżywać :)

Sprawdzałaś Samsunga? Ich AGD ma świetne opinie. O najnowszej płycie nie ma co mówić bo cena 4600, ale fakt, że piękna i tyle, że nie przytupuje i nie śpiewa podczas pracy. Oglądałam w ich brandshopie w Arkadii w W-wie.

Sprawdź ceny w Neonet. Zawsze mają najniższe.

http://www.samsung.com/pl/consumer/home-appliances/cooktop

Jak klikniesz na „sprawdź cenę” pokaże okienko z marketami on-line, gdzie model jest dostępny. Klikasz na logo i wyświetla stronę sprzętu w danym sklepie.

podobają mi się funkcje w Samsung cTN464NC01

Ciekawa jestem, co wyjdzie z płytkami :popcorn:

Edytowane przez pestka56

tą amicę pierwszą (z dołkami na palce :D ) ma też chloe - wzięła po zachwytach andariel :) i mówi że jest cudna

ja mam bosch z tymi polami łączonymi (plusami znaczone)... ale model normalny 60cm... poza tym że na wysokich mocach strasznie buczy to ja jestem zadowolona bo grzeje szybko jak głupia :) no i całkiem szybko stygnie by ją umyć - a myję samą wodą :) :)

my wzięliśmy gościa by nam podłogi położył bo mąż nie miał na to czasu

płaciłam 45zł/m2 + 5zł/m2 fugi

Karola zszokowało mnie i rozśmieszyło zarazem rozdzielenie robocizny osobno na płytki i na fudi :lol:

Wanilii jak wycinanie i układanie ?

Karola zszokowało mnie i rozśmieszyło zarazem rozdzielenie robocizny osobno na płytki i na fudi :lol:

...

:D

bo u nas robił to oddzielnie i były inne metraże jednego i drugiego :)

płytki kładł nie wszędzie... po jakimś czasie przyjechał fugować i już wszędzie (bo sami dokleiliśmy resztę) , więc więcej metrów było

Najpierw blaty kontra podłoga. To ciemne na górze to jedyna szarość z zestawu blatów proponowanych przez wykonawcę mebli.

Duże próbniki to formica. Do frontów pasują wszystkie, serio :jawdrop: Sklaniam się ku otter grey w prawym górnym rogu. Te które się tak fajnie komponują z podłogą w rzeczywsitości są bardzo jasne

a296acfbd7b5a9726d740e3be53bd903.jpg

otter (mój faworyt) vs sarum (najciemniejszy z formici) z frontem

13b50706b99beeb887518f4570f0281f.jpg

i jeszcze otter z podłogą

cded63227be75ee13db852b2105c65ca.jpg

na każdym zdj inaczej wygląda :cool:

Edytowane przez waniliana