Emila3000 13.06.2015 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 dobra mam fotkę szuflady 80 cm masz może projekt kuchni rozrysowany, może można pokombinować z tą szerokością szuflad? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 13.06.2015 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 Emila bardzo ładna kuchnia i podłoga Uchwyty wyglądają zupełnie normalnie, w życiu bym nie zwróciła uwagi że coś nie tak z proporcjami więc proporcje nie mają tu chyba znaczenia. Dzięki wielkie, zamawiam wybrane uchwyty Rysunek gdzieś mam, musiałabym poszukać wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 13.06.2015 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 wanilii jak drzwi ? dlaczego się wahasz użycia koloru ? Emi świetna kuchnia, duża i jasna i fajnie wkomponowana kuchenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 13.06.2015 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 wanilii jak drzwi ? dlaczego się wahasz użycia koloru ? ) NO wahałam się....ale już zamówione wszystko :wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 13.06.2015 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 Było gdzieś kiedyś o farbach elewacyjnych, ktoś polecał jakieś droższe ale warte ceny. Moi rodzice chcą zaraz ruszać z elewacją i chciałabym im coś podpowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 13.06.2015 23:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 (edytowane) Temat kuchni póki co zamknięty, drzwi wejściowe zamówione, salon może poczekać, do sypialni wstawi się materac i będzie ok na początek tak więc....pokój dzieci na tapetę Coś tam mi świta, coś chodzi po głowie ale jakoś tego wpasować w przestrzeń nie mogę Za jakość przepraszam, rozrysowuję sobie ręcznie bo już za późno dla mnie żeby się programów uczyć (chyba że podpowiecie coś intuicyjnego dla laika?) Ściana z oknem wydaje się być rozplanowana i nawet mi to gra. Zabudowa wokół okna, u mnie bez skosów a zamiast siedziska biurko Ta przestrzeń o wymiarach 50x70 cm za łózkami to miały by być skrzynie na rzadko używane rzeczy. Okno jest zadaje się na wysokości ok 90 cm ( bo tyle mają meble z blatem w kuchni a są na tej samej wys) , biurko powinno mieć jakieś 65-70 cm. Nie wiem jeszcze czy mi to zagra z grzejnikiem który trzeba wcisnąć pod okno....? Ale i tak większy problem mam z drugą częścią pokoju. Musi mi tu wejść szafa, regał i marzy mi się tipi. Szafa którą wstępnie wybrałam ma 115 cm szer i 50 gł, nie wiem czy w tym ukłądzie co narysowałam nie jest zbyt blisko drzwi? Nijak nie mogę wkomponować regału więc rozważam taką opcję w rogu http://m.architektura.info/var/architektura/storage/images/architektura/wasze_realizacje/wnetrza/scianka_telewizyjna_stolik_pod_telewizor_meble_rtv_meble_do_salonu/1942703-1-pol-PL/scianka_telewizyjna_stolik_pod_telewizor_meble_rtv_meble_do_salonu.jpg Przy jakiś 30-32 cm bez problemu kupię pudła w których miały by być przechowywane klocki itp. Ale może zrobić dolne półki szersze, dajmy na to na 40 cm? Mogłyby dzieci spokojnie na dolnej zabudowie stanąć żeby sięgnąć do górnych półek W tym układzie zostałoby mi miejsce na tipi między tą półką narożną a łóżkiem. No nic nie poradzę, moje dzieci uwielbiają namioty i gdzieś muszę go wcisnąć Przy drugim łóżku 115 cm przestrzeni do drzwi wolnej - jestem przekonana że szybko zostanie zagospodarowana Co o tym sądzicie? Może jakiś lepszy pomysł? Edytowane 13 Czerwca 2015 przez waniliana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 14.06.2015 00:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 A może bez ensu się upieram przy tym mało ustawnym tipi? Może coś w rogu? Wtedy na jednej ścianie stała by szafa a na drugiej regał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 14.06.2015 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 A może takie? http://s10.ifotos.pl/img/Screensho_wsshser.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 15.06.2015 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 wiesz ja do tipi nie przywiązywałabym uwagi, stawiałabym na funkcjonalność, ale jeśli to dla Ciebie ważny element dekoracyjny, to pomyślałabym nawet o ustawieniu go na środku pokoju, a dlaczego nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 15.06.2015 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Jak miałam ikeowy namiot to też był na środku pokoju, młoda (wtedy jeszcze jedynaczka bardzo lubiła taki układ bo mogła bawić się w bieganie wokół i ukrywanie sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 15.06.2015 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 wiesz ja do tipi nie przywiązywałabym uwagi, stawiałabym na funkcjonalność, ale jeśli to dla Ciebie ważny element dekoracyjny, to pomyślałabym nawet o ustawieniu go na środku pokoju, a dlaczego nie ? Element dekoracyjny to raz, jakas godzina świętego spokoju dziennie to dwa Pokazałam stolarzowi projekt zabudowy okna i ma mi zrobić wycenę. Co do reszty to zecydowłam się kupić regał i szafę drewnianą i potem będę myśleć jak to ustawić i gdzie wcisnąć ewentualną resztę Co ciekawe taki regał można kupić za 300zł, chyba nie powinno być problemu z malowaniem? Bo po akcji z łóżkami już nie jestem taka pełna opymizmu http://img14.allegroimg.pl/photos/oryginal/53/75/67/68/5375676879 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 15.06.2015 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Powiedzieliśmy głośno to co już w sumie wiemy od jakiegoś czasu - przeprowadzka w czerwcu jest niemożliwa, nawet zakłądając że wyjechałabym z dziećmi na 2 tyg do rodziców... Smutno mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 15.06.2015 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Waniliana te 300zl to za nowy czy używany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 15.06.2015 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Waniliana te 300zl to za nowy czy używany? Tamten używany ale tu niewiele droższe nowe. http://allegro.pl/witryna-regal-sosnowy-z-drewna-sosny-100-i5423907482.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.06.2015 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Wani, nic na siłę, tzn za bardzo na siłę. Świetny regał upolowałaś ten używany. Ten nowy nie jest ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 15.06.2015 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Układ pokoju dzieci jest ok, moi maja podobnie, tzn młoda wyniosła sie ze spaniem na góre, ale ubrania i podreczniki nadal w starym. Mam pytanie jedno, czy oni bedą mieli tylko ta szafę na ubrania? bo moi maja oprócz szafy jeszcze dwie komody i ledwo im sie ubrania mieszczą, rzuc okiem jesli masz ochote, okno ma 150 a łózka sa 90x200 KLIK KLIK KLIK KLIK KLIK Regał bardzo ładny wypatrzyłaś, jednak łatwiej z malowaniem nie będzie, spytaj lw - Lui, no i jeśli to sosna to bez dobrego podkładu, wychodzą żółte plamy na białym kolorze od sęków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 16.06.2015 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 (edytowane) No i znów zagwozdka z tym regałem, żółte plamy to nie jest to co bym chciała widzieć na swoich meblach Generalnie trudno jest upolować regał z czegoś innego niż sosna. Są oczywiście białe gotowe ale jeśli drewniane to bardzo drogie a mdfu nie chcę. widziałam Veslila ten co ma Twoja córka i jest śliczny, niestety nie drewniany. Boję się że skoro łóżka będą drewniane, szafa też i zabudowa to ten regał rzucałby się w oczy. Są też na allegro białe sosnowe regały ale plecy z płyty klejonej na środku i zupełnie mnie to nie przekonuje....Nie wiem...muszę poczytać jak to z tym malowaniem sosny http://allegro.pl/regal-sosnowy-bialy-toledo-180cm-meble-10004-i5416270911.html?utm_source=criteo&utm_medium=cpc&utm_campaign=alluserscro Co do szafy to tak, ma być tylko jedna. Moje dzieci małe to i ubrania objętościowo nie zajmują dużo miejsca. Teraz mam dla nich komodę i wąski słupek, jest ciasno ale daje radę. szafa jednak większa Edytowane 16 Czerwca 2015 przez waniliana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.06.2015 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Plamy mogą pojawić się na świeżej sośninie, nie wysuszonej. Taka potrafi zmieniać kolor nawet ciemnej bejcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 16.06.2015 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Plamy mogą pojawić się na świeżej sośninie, nie wysuszonej. Taka potrafi zmieniać kolor nawet ciemnej bejcy. CZyli brać tą używkę? mogę coś zrobić żeby wyeliminować ryzyko pojawienia się plam? Jakiś podkład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 16.06.2015 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Do tematu klamki wracam bo nie tylko ja mam problem. Firma z allegro do której wstawiałam link odpowiedziała że klamka do drzwi zewnętrznych się nada. Problemem okazał się rozstaw ; do furtek standardowo 90 cm, do drzwi na zamek listwowy 72 cm. Ostatecznie wykonają klamkę z rozstawem 72 cm za 63 zł Powinnam ją mieć najpóźniej na początku przyszłego tygodnia. Dam znać jak wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts