vesila 16.06.2015 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Ja kupowałam sosnowe skrzydła drzwi wewnetrznych w castoramie, bezbarwne, teoretycznie powinny być dobrze wysuszone. Stolarz je malował na biało i dorabiał ościeżnice, po roku zaczęły wychodzić żółte plamy:bash:, wygląda obrzydliwie, ale malować sie mi nie chce wszystkiego na nowo to udaje że nie widzę. Dlatego młoda ma teraz biurko bukowe, a reszta mdf i wygląda ok. W łazience górnej fronty kazałam zrobić z olszyny, i teraz będzie robiona zabudowa w pokoju młodego, musi byc z drewna i również będzie to olszyna. Bierz regał używany, lekko tylko przetrzyj papierem dla lepszej przyczepności, jak masz więcej czasu i środków to daj podkład, ale bez podkładu sie tez powinno byc ok, nawet jeśli pojawia się po jakimś czasie plamy to środek i tak będzie wypełniony, a pomalować za pare lat kolejny raz boki regału to nie problem.Ale, ale... jeszcze sobie przekalkuluj: regał + papier ścierny+farba (której wejdzie ze 2l jak nie wiecej)+ ewentualny podkład + czas, czy nie taniej wyjdzie kupić juz pomalowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 16.06.2015 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Tu mam gotowy malowany na biało. Też chyba nie ma gwarancji że nic sie nie będzie działo a ta płyta z tyłu jednak trochę straszy.... http://img17.allegroimg.pl/photos/oryginal/53/58/50/31/5358503116 Cena 700zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 16.06.2015 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 (edytowane) A nie myślałaś o "zhakowaniu" ikeowskiej Billy? TU szczegóły Edytowane 16 Czerwca 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 16.06.2015 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 A nie myślałaś o "zhakowaniu" ikeowskiej Billy? [ATTACH=CONFIG]320998[/ATTACH] TU szczegóły "How hard can it be right? It wasn’t necessarily hard but it wasn’t a breeze. I spent a lot of time planning and many trips to Lowe’s to get this project completed." Ja się zastanawiam czy malowaniu sprostam a to już wyższa liga Niemniej jednak piękna przemiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 17.06.2015 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Malowanie to pikuś skoro mi się udało pomalować kuchenkę córki to tobie się też uda wszystko pomalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 17.06.2015 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Malowanie to pikuś skoro mi się udało pomalować kuchenkę córki to tobie się też uda wszystko pomalować Szukam właśnie jakiegoś starego rupiela do przerobienia na plenerową kuchenkę do zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 17.06.2015 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Wanilia a dlaczego tak sie przejmujesz pleckami regałów, przeciez to nie problem. Możesz kupić kilka deseczek do podbitki i przybić z tyłu - na biało pomalować. albo sklejkę jakaś, albo płyte cienką - okleić ja tapetą jakaś fajną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 17.06.2015 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Wanilia a dlaczego tak sie przejmujesz pleckami regałów, przeciez to nie problem. Możesz kupić kilka deseczek do podbitki i przybić z tyłu - na biało pomalować. albo sklejkę jakaś, albo płyte cienką - okleić ja tapetą jakaś fajną. Chodzi mi raczej o to że jak mam kupić nowy regał to chciałabym żeby był taki jak trzeba. Jak mam przerabiać to wezmę używany za pół ceny. Chociaż może masz rację z tymi plecami z podbitki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 17.06.2015 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Dostałam kosztorsy kraty na dzrwi o wymiarach 40x 40 cm, takiej prostej : Ponad 400zł, czy tylko mi wydaje się że to sporo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 17.06.2015 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Bardzo dużo, jeśli choćby porównasz z metrem bieżącym balkonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 17.06.2015 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 moje ogrodzenie kosztowało 300 zł metr bierzący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 17.06.2015 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Bardzo dużo, jeśli choćby porównasz z metrem bieżącym balkonu. NO właśnie tak sobie pomyślałam, ludzie robią całe ogrodzenia i raczej nie byłoby stać zbyt wielu na takie gdyby cena za metr była proporcjonalna do ceny kratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 17.06.2015 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 W takim razie szukam innego wykonawcy, rozsądna cena to pewnie koło 200zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.06.2015 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 http://www.umakow.pl/ Kiedyś mieli przedstawicielstwo w PL. Nie wiem jak teraz. Może znajdziesz u nich kratę na drzwi, albo elementy do jej zmontowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 19.06.2015 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 Pestko wreszcie miałam czas spojrzeć na spokojnie i znów okazałaś się niezastąpiona Rozetki po 30-50 zł naprawdę fajne Wysłałam zapytanie do jeszcze jednego kowala, razem z linkiem do gotowej rozetki, musiałby tylko to połączyć z tralkami i czymś na końcu do mocowania. jeśli cena znów będzie kosmiczna to zamówię wszystko sama i dam znajomemu do pospawania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 19.06.2015 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 teraz widzisz jak kosmiczna była wycena którą dostałaś na kratkę ten facet tez by kupił gotowca i w 20 min pospawałby wszystko do kupy. Myślę, że znajomy nie będzie miał z tym problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 22.06.2015 06:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 (edytowane) Posłużę się wizualizacja którą kiedyś zrobiła Ana : http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/2_zpswoibzh87.jpg Tak mniej więcej będzie wyglądał salon. W chwili obecnej mam problem z grzejnikami, miały być pionowe : jeden przy oknie po stronie kanapy, drugi zaraz za barkiem. No i problem jest z tym drugim bo wypadnie w miejscu stołu Jest podłogówka ija najchętniej zrezygnowałabym z przynajmniej jednego grzejnika ale mąż nie chce. Co robić? Dodam że stół musi być dosunięty bardziej do ściany żeby swobodne przejście do kuchni było Edytowane 22 Czerwca 2015 przez waniliana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 22.06.2015 06:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 W miarę logicznym miejscem na pionowy grzejnik wydake się być ściana zasłaniająca lodówkę ale nie ma tam wyprowadzenia zrobionego więc zakłądam że to problem może być....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 22.06.2015 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 A po co podlogowka i grzejniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 22.06.2015 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 podlogówka spokojnie daje radę sama - u mnie nie ma ani jednego grzejnika, zimą ponad 24 stopnie były, pompa ciepła włączała się raz na kilka dni. jak już tak strasznie chcesz taka ozdobę zbierającą kurz to zastaw go stołem i wsio. po co masz mieć go na widoku??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts