pestka56 25.06.2015 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Wani ostatnio sporo pościeli z mandalami się pojawiło poszukaj na Vivre i w Bonami. Gdzieś tam widziałam. Tapety – chyba linak Ci wklejałam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 25.06.2015 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Pestka aż tak ambitna nie jestem Z linka Emilii można wybrać fajne szablony, niektóre po 10-15 zł i ta opcja mi bardziej odpowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 25.06.2015 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 jeszcze jest fajny producent szablonów - fabryka fantazji. Robią chyba szablony na zamówienie. mam od nich sporo szablonów. http://www.fabrykafantazji.pl/ taśmą malarską nie polecam zabawy już lepiej samemu wyciąć taki szablon - robiłam kilka takich,kiedy kilka lat temu nie było takiego wyboru szablonów i masek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 25.06.2015 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Wani ostatnio sporo pościeli z mandalami się pojawiło poszukaj na Vivre i w Bonami. Gdzieś tam widziałam. Tapety – chyba linak Ci wklejałam? Wklejalaś, nawet się śmiałam że chyba będę musiała miejsce w kuchni wygospodarować Pościeli na razie kupować nie będę bo sypialnia jeszcze bez koncepcji Emi jak zapytam dzieci którą chcą roletę to muszę się liczyć z tym że każde z nich będzie miało inne zdanie. Nie mam ochoty na negocjacje, zwłaszcza że samej bardziej podobają mi się słoneczka Wczoraj Młodzieniec wybrał sobie żarówiastożółtą biegówkę, sama bym na nią nawet nie spojrzała Ale rower jest Jego więc mógł wybierać, o wspólnych rzeczach serio wolę decydować ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 26.06.2015 22:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 (edytowane) Słoneczka które wstawiłam dostępne są w ilości niewystarczającej na uszycie rolety Znalazłam je na ebayu ale cena za metr już trochę zniechęca... Dwa nowe typy http://allegro.mcolors.pl/img/bawelna/31.jpg http://allegro.mcolors.pl/img/bawelna/35.jpg Biorąc pod uwagę zamysł ogólny na pokój bardziej odpowiednie wydają mi się liski, patchwork z kolei bardziej pasuje mi do rolety http://www.przedszkole1.swierklany.pl/przedszkole/userfiles/image/emotikon%20mysli.jpg http://img08.allegroimg.pl/photos/oryginal/54/71/74/77/5471747729 Edytowane 27 Czerwca 2015 przez waniliana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 27.06.2015 04:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Te łuski i drzewa są ekstremalnie super. Mogłabyś podesłać namiary do nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 27.06.2015 04:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Te łuski i drzewa są ekstremalnie super. Mogłabyś podesłać namiary do nich? zaraz linkuje na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 27.06.2015 05:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Podbijam pytanie o farbę elewacyjną - jest jakas bezsprzecznie dobra i warta polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 27.06.2015 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Poczytaj TU Ja po lekturze wiem, że nic nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 27.06.2015 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 a czemu farba?są jakieś specjalne korzyści z tego tytułu? pytam, bo u nas to temat jeszcze nie klepnięty, ale Ł mówi coś o strukturze ciągle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.06.2015 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Caparol sporo forumowiczów stosuje. Ja bym się tak nie zastanawiała nad firmą. Te wiodące raczej wszystkie dobre. Raczej myśl czego oczekujesz po farbie - ma oddychać, nie brudzić się, dawać się myć, ... może ma być z nanotechnologią z tego powodu. Przed wczoraj zainwestowaliśmy w pistolet Wagnera - ma dwa komplety dysz, do gęstych i do rzadkich powłok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 27.06.2015 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 My mamy najtanszą ze wszystkich możliwych, polecił nam ją facet który robił elewacje. Miała być jak najbardziej prosta, matowa i brudząca rok już jest i sprawuje sie bardzo dobrze liski i drzewka przecudniaste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 27.06.2015 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Na temat farb się nie wypowiem bo to jeszcze daleko przede mną i nie mam zielonego pojęcia na ten temat, ale muszę napisać, że dla mnie najpiękniejsza wersja jest z drzewkami, podoba mi się bardziej niż słoneczka:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 29.06.2015 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 (edytowane) W kwestii farb dziękuję za wypowiedzi Wracam do planów roletowych dla dzieci bo pojawił się problem z szerokością : okno ma 175 cm szer a tkanina 110 Szukam sposobów dla zamaskowania łączenia lub alternatywy dla rolety. Zdecydowałam się na drzewka i tak łątwo się nie poddam Rozwiązanie nr 1 : lamówki, u mnie mogłyby być dość szerokie żeby zamaskować że wzór nie zagra. Rozwiązanie nr 2 Zwykła roleta w oknie i zasłonki ozdobne z drzewek Rozwiązanie nr 3 Podwójna roleta. ta opcja chyba najmniej mnie przekonuje, jest też pewnie najdroższa bo potzrebne są dwa mechanizmy Edytowane 29 Czerwca 2015 przez waniliana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 30.06.2015 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Pomalowałam podwójną warstwą CHALK paint pierwsze łóżeczko i nie jestem zadowolona bo widać mocno ślady pędzla. Oglądam filmiki i tam szast prast i pomalowane, ja jakoś tak nie potrafię. Pędzel mam do farb akrylowych ale może nie taki? Nie wiem też czy na koniec zawoskować czy polakierować żeby dzieci tego nie zajechały od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 30.06.2015 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 W kwestii farb dziękuję za wypowiedzi Wracam do planów roletowych dla dzieci bo pojawił się problem z szerokością : okno ma 175 cm szer a tkanina 110 Szukam sposobów dla zamaskowania łączenia lub alternatywy dla rolety. Zdecydowałam się na drzewka i tak łątwo się nie poddam Najprościej będzie uszyć ją z dwóch kawałków z przeszyciem na środku, albo z trzech (trzeba rozliczyć zużycie tkaniny), też łączonych symetrycznie z równych części. Tkanina jest wzorzysta i można tak ją spasować, że niemal nie będzie tego łączenia widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 30.06.2015 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Też mi sie wydaje że wzór musi się jej powtarzać troche częściej niz raz a jak nie to moze jeszcze 4 opcja z obszyciem boków które brakują inną, pasującą tkaniną tak by tworzyła roleta coś na styl obrazu w ramie? Taka szybka myśl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 01.07.2015 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Ja myslę o 3 kawałkach z jednej tkaniny oczywiście : środek w całości i symetrycznie po 40 cm po bokach oddzielonych taśmą.Okazało się że słoneczka dostępne są jednak w pl w dostatecznej ilości, drzewka niestety musiałabym ściągać więc się zastanawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 01.07.2015 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Co zrobiłam nie taK? Nakładać kolejną warstwę? Woskować, lakierować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 01.07.2015 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Wersja nr i z tasiemkami maskującymi jest super ale wybrane przez Ciebie tkaniny są wzorzyste a tu jednolite więc wiesz żeby nie było wszystkiego za dużo, no chyba że jak mówisz podział na 3 i 2 ozdobne delikatne tasiemki jakoś ładnie podkreślające roletę to tak.Numer 2 mi się podoba a numer 3 zupełnie ale to może akurat wina tego okna. Co do malowania nie lepszy byłby wałek? Ja malowałam stolik kawowy u siebie w domu i chyba wałek równomierniej rozkłada farbę, jak 2 raz pomalujesz powinno być o wiele lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts