pestka56 01.07.2015 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 O farby najlepiej zapytaj tych kobitek z Patynowego http://www.patynowy.pl/ofarbach,1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 06.07.2015 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 Co tak przycichlo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 07.07.2015 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 (edytowane) Co tak przycichlo? Działamy, tyle że jakoś tak powoli. Nic spektakularnego się nie dzieje....W czwartek montaż drzwi zewnętrznych, kafle podłogowe chyba dopiero za 10 dni bo jednak chyba fachowiec wejdzie. Zaraz potem przyjedzie kuchnia. Wciąż nie dotarła mandala. Dzieci marudne, upał wykańcza wszystkich. Zdecydowaliśmy że jednak robimy schody - póki jest kasa. Jak się ogarnę z innymi sprawami będę męczyć ten temat No i muszę jeszcze bramę garażową rozkminić, wielką na 5m. ma być drewniana, być może dzielona na dwie. Myślę edit: kupiłam szafę którą kiedyś wklejałam Edytowane 7 Lipca 2015 przez waniliana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.07.2015 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 07.07.2015 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 To koniecznie pochwal się drzwiami jak już dostaniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 07.07.2015 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 (edytowane) Czy z czegoś takiego mogłabym potencjalnie uzyskać coś fajnego? drzwi można zdemontować... Pytanie 2 : jakie są patenty na mocowanie poduchy do mebla? Edytowane 7 Lipca 2015 przez waniliana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 07.07.2015 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Pytanie 2 : jakie są patenty na mocowanie poduchy do mebla? Ja bym nie mocowała Wystarczy podłożyć matę antypoślizgową. Najlepiej byłoby uszyć spód z takiego materiału z gumowymi wypustkami, coś takiego mają okrągłe poduszki na taborety Ikea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 07.07.2015 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Ja bym nie mocowała Wystarczy podłożyć matę antypoślizgową. Najlepiej byłoby uszyć spód z takiego materiału z gumowymi wypustkami, coś takiego mają okrągłe poduszki na taborety Ikea Ciekawe czy sprawdzi się to u dzieci Dorosły siada normalnie, dziecko na 1000 sposobów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 07.07.2015 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 może taśmy rzepowe - mozesz przykleić ją do ławeczki, poduszki bedą sie trzymać, ale bedzie dało sie zdjać albo do plecków ławeczki przytwierdzić jakieś haczyki/gwożdziki, do poduszek doszyć jakieś wstążeczki i przywiązywać - tak jak poduchy na krzesła sie mocuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 08.07.2015 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 ... Pytanie 2 : jakie są patenty na mocowanie poduchy do mebla? ... Ja bym nie mocowała Wystarczy podłożyć matę antypoślizgową... popieram mam to samo do zrobienia i nie będę mocować niczym... lepiej jak się zsunie i poprawić trzeba, niż jak mocowanie ma się wyrwać i dziura w materiale - dzieci potrafią ... albo do plecków ławeczki przytwierdzić jakieś haczyki/gwożdziki, do poduszek doszyć jakieś wstążeczki i przywiązywać - tak jak poduchy na krzesła sie mocuje. to wg mnie najgorsze rozwiązanie - wiercące się dzieci (nawet dorosły ) bardzo łatwo wyrwą dziurę w poduszce bo haczyk nie będzie chciał puścić a poduszka będzie ciągnięta pupką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 08.07.2015 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 DZięki za podpowiedzi Milczycie w kwestii pierwszego pytania : da się Waszym zdaniem coś z tego trupka wyciągnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.07.2015 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 Fajny "trupek" czemu chcesz drzwiczki wyrzucić.? Możesz środek pomalować kolorem, a z zewnątrz tylko oczyścić drewno i nadać mu jaśniejszy odcień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 08.07.2015 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 Fajny "trupek" czemu chcesz drzwiczki wyrzucić.? Możesz środek pomalować kolorem, a z zewnątrz tylko oczyścić drewno i nadać mu jaśniejszy odcień. Docelowo ma stać u dzieci z podklejoną tapetą w kształcie domku. Myślałam żeby pomalować to w kolorze pozostałych mebli tj, biel, zieleń turkusowo-miętowa lub połączenie tych dwóch kolorów. W środku szyby powinna być listewka ale dzieci ją urwały i schowałam żby nie kusiła Mebel ma też spód, masywny i mocny i z niego chcę zrobić siedzisko z miejscem na pudła. Kupiliśmy kiedyś toto za grosze do tego wynajmowanego mieszkania, raczej się nie spodziewałam że się może przydać Za bałagan na zdj przepraszam, robione w graciarni naszej, obecnie trwa tam pakowanie, malowanie itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 08.07.2015 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 Ja bym nie mocowała Wystarczy podłożyć matę antypoślizgową. Najlepiej byłoby uszyć spód z takiego materiału z gumowymi wypustkami, coś takiego mają okrągłe poduszki na taborety Ikea Ja kupiłam np klej ABS bo będę robić dywan do pokoju Ali, kleje są w różnych kolorach myślę więc że spokojnie możnaby zastosowac do takiej poduchy, albo jak Pestka pisze mata antypoślizgowa. Bo jak na stałe się przymocuje to potem pnp do prania trzeba bedzie odrywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 08.07.2015 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 Z szafkli myślę że można uzyskać coś naprawdę fajnego a pomysł z postawieniem przy tapecie domkowej jest świetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.07.2015 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 Wani, masz świetny pomysł i niepotrzebne wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 08.07.2015 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 Inka87 wklejała u siebie tą inspirację z domkiem - pomysł nie jest mój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.07.2015 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 To nasze wspólne forum, więc wg mnie, jeśli ktoś coś pokazuje i nie podaje zastrzeżenia, że prosi o nie wykorzystywanie, to z pomysłów można korzystać do woli. Inspirujemy siebie i innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 08.07.2015 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 To nie był mój pomysł, znalazłam to gdzieś w necie Mam jeszcze coś takiego, może się przyda:) http://images54.fotosik.pl/761/3e68bdc33de6dd6fmed.jpg http://images55.fotosik.pl/762/4b07f49446e40b81med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 08.07.2015 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 Można odejść od skandynawskiego minimalizmu i wpaść w objęcia kolonializmu http://www.greenleafdollhouses.com/forum/uploads/gallery/album_7080/gallery_5129_7080_3933.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts