Emila3000 08.07.2015 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 08.07.2015 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 Można odejść od skandynawskiego minimalizmu i wpaść w objęcia kolonializmu http://www.greenleafdollhouses.com/forum/uploads/gallery/album_7080/gallery_5129_7080_3933.jpg To było moje marzenie z dzieciństwa a moja córka nielalkowa ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 08.07.2015 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 moja teź nie lalkowa, ale w takim domku przecież mogą mieszkać figurki zwierzątek czy coś, już kombinowałam jak to przeskoczyć zresztą kto nam zabroni taki domek dla nas samych zrobić na starość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 08.07.2015 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 Świetny domek ale ja póki co chcę regal - moje dzieci mają 2 i 3.5r - na domek dla lalek przyjdzie czas być może Póki co raczej jakiś garaż by się przydał O takim wyklejeniu wnętrza myślę i zastanawiam się co będzie najprostsze....może okleina meblowa? Dostępne wzory są naprawdę interesujące Całośc pomaluję chyba jednak na biało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.07.2015 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 Można odejść od skandynawskiego minimalizmu i wpaść w objęcia kolonializmu http://www.greenleafdollhouses.com/forum/uploads/gallery/album_7080/gallery_5129_7080_3933.jpg To było moje marzenie z dzieciństwa a moja córka nielalkowa ;/ moja teź nie lalkowa, ale w takim domku przecież mogą mieszkać figurki zwierzątek czy coś, już kombinowałam jak to przeskoczyć zresztą kto nam zabroni taki domek dla nas samych zrobić na starość Świetny domek ale ja póki co chcę regal - moje dzieci mają 2 i 3.5r - na domek dla lalek przyjdzie czas być może Póki co raczej jakiś garaż by się przydał O takim wyklejeniu wnętrza myślę i zastanawiam się co będzie najprostsze....może okleina meblowa? Dostępne wzory są naprawdę interesujące Całośc pomaluję chyba jednak na biało Aaaaaaaaa.....H, WSPANIAŁY jest. Marzyłam o takim w dzieciństwie i marzyłam dla mojej Kaśki, ale wtedy nie miałam ani możliwości, ani miejsca. Ze 20 lat temu w Paryżu zaniosło mnie do C&A na centralnym placu La Défense i tam :wiggle:był cały dział z miniaturowymi mebelkami do takich domków. Wyjść nie mogłam stamtąd. Potem nie mogłam się doczekać aż C&A dotrze do PL i... pudło, takich rzeczy nie sprzedają. Emi i Diana, może Zwierzęta z Zielonego Lasu – maleńkie figurki, masa szycia, ale ileż frajdy, a Wy macie talent w dłoniach To mógłby być dom Pana Żaby we fraku i z laseczką. A może Pani Tycia Myszka lub Kaczka Tekla Kałużyńska, z opowieści Beatrix Potter, z rodziną mogłaby w nim zamieszkać. Wani, na razie regał, a potem domek Wykleiłabym tapetą, no chyba, że znajdziesz okleinę, która nie przypomina okleiny. Zawsze możesz pomalować choćby w paseczki, jeśli już ma być wzorzyście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 08.07.2015 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 (edytowane) myszka chyba ufilcowana na sucho leśny domek łatwiejszy do zrobienia niż ten ą-ę francuski Edytowane 8 Lipca 2015 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 08.07.2015 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 Ale cudo :jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 08.07.2015 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 tutaj link do tego domku - zrobiony jest z gotowca, podobne do kupienia u nas - z serii puzzli 3d. np w drewlandii i mebelki sklejkowe też można kupić http://jen-spec-industries.com/category/a-mouse-house/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 08.07.2015 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 Ja ostatnio widziałam gigantyczny domek dla lalek w zamku Windsor po prostu niesamowity. A moje dziecko to by się chyba bawiło jak bym jej tam parking dla samochodów zrobiła cały tatuś po prostu oooo albo jakby go mogła sama zbudowac to tak to by przeszło (mały inżynier) Ja mam kilka małych mebelków do domku dla lalek (dostałam od znajomych z niemiec: ceramiczna wanna, żeliwna kuchnia z maciupeńkimi patelenkami i garczkami, łóżko z materacem, kołyska, umywalka itp) niektóre mi Ala zniszczyła resztę schowałam zupełnie się nie bawila no nie przepraszam z wanny zrobiła pojemnik na kredki i ją przemalowała. Także u niej nawet w wymiarze że mieszka tam jej ukochany królik to nie przejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 08.07.2015 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 To w takim razie coś dla Was http://351685206.r.lightningbase-cdn.com/wp-content/uploads/2015/06/IMG_20141228_192031-550x422.jpg http://351685206.r.lightningbase-cdn.com/wp-content/uploads/2015/06/IMG_8141-550x407.jpg http://351685206.r.lightningbase-cdn.com/wp-content/uploads/2015/06/IMG_8891-550x380.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 08.07.2015 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 08.07.2015 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 (edytowane) Oki, czas zdecydować co jak malować. Nie wiem czy pamiętacie układ mebli : 1. Wokół okna zabudowa, przechodząca z biurko pod oknem - białe 2. po obu stronach biurka łóżeczka - białe. zamówiłam też taki szablon i zastanawiam się nad delikatnym wzorkiem na froncie http://www.fabrykafantazji.pl/images/Szablony/Decoupage/sd_012_resize.jpg 3.szafa - biała z zielonym. Jak rozłożyć kolory? Tu inspiracja 4. Regał- domek - cały biały czy tą środkową część z szybą na zielono pomalować? 5. niski regał na pudła, z poduchą - może zielony z białymi pudlami i kolorową poduchą? Edytowane 8 Lipca 2015 przez waniliana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 08.07.2015 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 Pięknie będzie, ale zupełnie nie umiem podpowiedzieć, gdzie jak malnąć i jakim kolorem, bo sama mam z tym ogromny dylemat Dla mnie to jest nie do zdecydowania, jeżeli najpierw nie zobaczę, jak to wygląda, czy ramy białe, a środek zielony, czy może na odwrót Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.07.2015 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 myszka chyba ufilcowana na sucho [ATTACH=CONFIG]323515[/ATTACH] leśny domek łatwiejszy do zrobienia niż ten ą-ę francuski Pani Tycia Myszka jak żywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 08.07.2015 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 pomalowałabym meble na biało z elementami koloru. Łatwiej będzie później te meble wkomponować w nowy wystrój pokoju. czyli biały korpus - kolorowe drzwi. wpadłam po uszy z tym domkiem dla myszki. przeglądam już pnteresta, ilustracje z bajek, rozrysowuje szkicuje. Jakby mi działało ksero w domu zmniejszyłabym wykrój na myszkę i już ją szyła a tak muszę poczekaj do jutra, żeby mąż w biurze mi druknął. Zastanawiam sie czy można założyć dziennik budowy domku dla myszek? :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.07.2015 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 Nazwij wątek „Domek w DOMU, czyli skąd się biorą myszy” może administrator uzna, że to miły przerywnik i w końcu także element wystroju domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 08.07.2015 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 najlepiej w dziale "bobów budowniczych" co dom budują własnymi ręcami przeglądam strony z akcesoriami domków dla lalek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 09.07.2015 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Waniliana piękna ta drewniana szafa! Aż żałuje, że ja mam wnęki na szafy w pokoju dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 10.07.2015 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 Ja bym tylko "ramki" na drzwiach szafy pomalowała zielonym żeby był kolor ale nie był nachalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 10.07.2015 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 (edytowane) Ja bym tylko "ramki" na drzwiach szafy pomalowała zielonym żeby był kolor ale nie był nachalny. Właśnie tak maluję A na plecy pójdzie tapeta edit : Ty o szafie a ja o regale za szafę się jeszcze nie zabrałam ale myślałam raczej o pomalowaniu "wnęk" na drzwiach i szuflady.....? Edytowane 10 Lipca 2015 przez waniliana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts