waniliana 25.07.2015 22:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Jeśli zastosujesz termofolię, to żadne paski nie zostaną. Ta folia pozwala się kłaść na wszelkich zagięciach Robiłam takie okleinowania sama. Samochody i znajomym zmywarkę. To żadna sztuka. Każdy może z pomocą suszarki do włosów to zrobić. A firma Warsfol i inne podobne zrobią to dużo łatwiej i szybciej niż oklejenie samochodu. Pestko spojrzałam na realizacje firmy warsfoll i stwierdzam że ja niestety nie jeżdże takimi autami jak tam w galerii więc nie wiem czy stać mnie na oklejanie lodówki Gdzie można zamówić taką termofolię w wybranym kolorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 25.07.2015 22:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Mięta cudna ale wiesz co ja bym z kolorkiem poczekała aż cała kuchnia będzie. Kuchnia po weekendzie więc jaby nie mam już wboru i lodówka będzie robiona po montażu. Boję się tylko że jak nie zrobię od razu to zostanie na długo tak jak jest. Jutro zdjęcia zafugowanego salonu i wiatrołapu z comillasami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 26.07.2015 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 Już jest jutro, pokazuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 26.07.2015 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 Już jest jutro, pokazuj Haha, za chwilę jadę zdjęcia zrobić : salon fugowany był wczoraj a wiatrołap dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.07.2015 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 (edytowane) Warsfoll też sprzedaje na metry Trochę o folii Dostępne są: metalik, błyszczące i matowe oraz zmieniające kolor zależnie od kąta patrzenia. Są też imitujące fakturę karbonową. Są dwa rodzaje folii: podstawowa i wylewana. Pierwsza jest sztywniejsza, o grubości około 0,7 mm. Przeznaczona do płaskich powierzchni. Jej mała elastyczność może uniemożliwiać oklejenie większych wgłębień. Montuje się ją na mokrą powierzchnię, przesuwając według potrzeb i wygładzając Folia wylewana jest cieńsza i zdecydowanie bardziej plastyczna. Dobrze i łatwo układa się na nieregularnych płaszczyznach. Podgrzewa się ją ciepłem opalarki (można też suszarką do włosów) i wygładza twardą gąbką lub gumą (może być mała gumka jak do usuwania wody z szyb). Dzięki temu dostosowuje się ona do wgłębień i załamań. Ceny od 10 zł za najtańsze do 100 zł za m2 za firmę 3M lub Oracal. Karbonowa w różnych kolorach, tania jest np. na Allegro http://allegro.pl/listing/user/listing.php?id=18819&us_id=28769565 Zawsze pytaj o folię wylewaną. Z tą drugą nie poradzisz sobie. Edytowane 26 Lipca 2015 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 26.07.2015 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 Pestka dzięki, miałam Cię prosić żebyś mnie za rękę poprowadziła bo jak wpisywałam w google termofolia to wyskakiwały różne rzeczy i nie wiedziałam do czego to przypiąć. Znalazłam na allegro oracal za 51 zł m2 z fajną paletą kolorów - myślę że się zdecyduję i nawet mam aprobatę męża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.07.2015 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 Na pewno Ci się uda. Mnie dobrze poszło za piewszym razem, a nie miałam łatwo, bo oklejałam na tempo 3 samochody, z czego dwa nauczyły mnie, żeby nie próbować robić tego na powierzchniach chropowatych – fakturowanych. Bardzo trudno było nałożyć folię przyciemniającą szyby. Jeśli będziesz potrzebowała, to „poprowadzę za rączkę”, gdy już będziesz gotowa do oklejania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 26.07.2015 23:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 Pestko z pewnością skorzystam z oferty pomocy A teraz zdjęcia które w sumie miały być wczoraj Zdjęcie od tyłka strony - fugowanie wiatrołapu Chwilę wcześniej udało mi się zrobić zdjęcie jeszcze niezamazianych I przymiarka do mandali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 26.07.2015 23:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 Temat dla mnie na najbliższy czas to listwy przypodłogowe i okno w salonie bo trzeba się jakoś zasłonić No i kuchnia ma przyjechać w tygodniu - oby pod koniec bo się nie wyrobimy :sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 27.07.2015 00:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 śliczna podłoga w wiatrołapie podłoga w salonie fajnie wyszła z tą fugą - naturalnie bardzo. Tak patrze na te mandale to dużo w nich czerwieni i czerwonej lodówki już bym nie robiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 27.07.2015 01:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Tak patrze na te mandale to dużo w nich czerwieni i czerwonej lodówki już bym nie robiła. Zgodnie z Waszymi sugestiami czekam na kuchnię i wtedy będę/ będziemy myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.07.2015 01:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Wsio piękne na tych fotkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 27.07.2015 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Przepiękne podłogi, ślicznie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 27.07.2015 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 DZięki, mi się podoba a to najważniejsze :lol2: ale cieszę się że Wam też Mąż się właśnie za mandalę zabiera - trzymajcie kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 27.07.2015 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 układacie płytki przed blatem? można by spasować blat z płytkami i listew nie dawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 27.07.2015 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 układacie płytki przed blatem? można by spasować blat z płytkami i listew nie dawać. Powinno być odwrotnie? Blat będzie się łączył z płytą regipsową pomalowaną farbą ceramiczną - listew mam nadzieję nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 27.07.2015 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Pieknie wyszło:) płytki w kuchni śliczne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 27.07.2015 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Prześlicznie się szykuje bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 27.07.2015 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 DZięki, dzięki - fajnie móc coś w końcu pokazać. Pojawiłam się tu na etapie surowym zamkniętym Kobity polecicie jakieś listwy przypodłogowe o wys 15-20 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 27.07.2015 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Płytki w kuchni śliczne, mimo, że dobrze mi znane i ''opatrzone'' w domu przyjaciół Ogólnie jest i będzie bardzo ładnie. Jeśli przyjdzie ci do głowy kupić SOSNOWE przypodłogowe i malować je na biało to WYWAL ten pomysł z głowy bo będziesz je malować raz do roku z powodu pojawiających się żółtych plam:mad: Ja jestem na etapie wymiany na MDF tak żebym mogła po nich jezdzić mopem bez obawy, że się dodatkowo wypaczą. Nie lubię MDF ale niestety dla mnie ma pewne zalety w określonych okolicznościach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts