Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tuluza na finiszu czyli Wanilia ucieka na wieś

Recommended Posts

Ania, skoro stelaż na spłuczkę został wkuty w ścianę, to nie można na gładko zrobić?? Po co zostawiać 7 cm? Do czego to będzie służyć?

Ola też nie zrobiła wnęk w zabudowie od strony prysznica :( Mogłabyś zaznaczyć na dawnych wizkach łazienki, gdzie miałaby być półka pod prysznicem?

Wybacz, ale nie pamiętam, czy też masz okno nad wanną?

To jest ściana 12 cm, nie da rady wkuć na gładko :(

0a161f67e7b04526d4da14710f79e7bd.jpg

Sciana z wanną ma okno

Olalee mam nadzieję że nie masz nic przeciwko że się Twoim zdjęciem posługuję? Jeśli można prosić o niecytowanie to zdj usunę potem

Edytowane przez waniliana

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W sumie skoro od strony zabudowy wc ma nie być półek to może rzeczywiście dać murek 10 cm? Zyskalibyśmy parę cm w odległości między wc a umywalką. Bo szafkę można zrobić częściowo w ścianie przecież? NO i szyba prysznicowa byłaby wtedy standardowa na 70 cm, nie trzeba by brać na zamówienie

A co będzie na tej ścianie w sypialni? Może warto ją pogrubić od strony sypialni o 10 cm i wtedy w łazience zrobić tę ścianę na równo? (slim ma takie samo dojście jak standard ;) )

Nie wiem co będzie na tej ścianie, sypialnia to jeszcze wielka niewiadoma. Jak pogrubić ścianę na której są drzwi?

a8825c9ade265448df50f65315929075.gif

Zrobi się wnęka ?

...

Edycja pytania: czy jeżeli płytki będą do wysokości zabudowy wc, to czy będą równo z parapetem okna? ...

zawsze wysokość geberitu można podnieść trochę obudową z kg by te linie równo wyszły

To jest ściana 12 cm, nie da rady wkuć na gładko :(...

da radę, tylko trzeba na wylot zrobić - a od drugiej strony zabudować kg - tylko może być słychać dość?

... nasz instalator twierdząc że w razie awarii dijscie do takiego slima jest trudne...

w razie awarii to do każdego geberitu dojście po zbóju :lol2: przecież wszystko schowane za płytkami i jedyne dziurki to przycisk i zdjęcie kibelka

...Jak pogrubić ścianę na której są drzwi?...

można dać grubiej tylko w miejscu geberitu - zrobi Ci się w sypialni taki jakby komin, jeśli dasz do sufitu... można to potem wykorzystać jako ozdobę tej ściany :)

Zrób sobie w sypialni ścianę o 10 cm grubszą od momentu gdzie jest geberit. Wtedy drzwi nie przeszkadzają, bo tam gdzie one są będzie taka sama grubość ścian przy futrynie. Wolałabym taką mini wnękę w sypialni, która zawsze się jakoś zgubi, niż 10-centymetrowy murek w łazience nie wiadomo do czego i zabierający cenne centymetry ;) Pamiętajcie o wygłuszeniu ściany od strony sypialni, bo spłuczka jest dość hałaśliwa, zwłaszcza taka dodatkowo wkuta w ścianę ;)

da radę, tylko trzeba na wylot zrobić - a od drugiej strony zabudować kg - tylko może być słychać dość?

Karolina pisałyśmy to samo jednocześnie :D Dokładnie tak bym zrobiła.

U mnie ściana z wc ma grubość 23 cm, a i tak wywalili dziurę na geberit na wylot :) A że to ściana nośna, to dziura ma swoje nadproże :D Wygłuszania po drugiej stronie nie robiliśmy, bo tam kotłownia jest ;)

Waniliana, wrzucę na chwilę, żebyś wiedziała, że dziura w ścianie na spłuczkę nie jest taka straszna :lol2: Ta wyższa i szersza dziura to drzwi, które zostały zamurowane ;)

geberit.jpg

Przedstawię tą opcję M ale słabo to widzę :p Sama nie jestem pewna czy mam ochotę na taką kombinowaną ścianę w sypialni bo to ograniczy ustawność pomieszczenia

Moim zdaniem ściana w sypialni nie będzie kombinowana :) I co najważniejsze jest do malowania/tapetowania. 10-centymetrowy murek w łazience to żadna ozdoba i ile trzeba się nagłowić z kładzeniem płytek. Ale decyzja należy do Ciebie ;)

O prosze, a mi hydraulicy wmówili, że nie da się na ścianie 12 cm schować stelaża geberitu :(

Nie da się bez pogrubienia nieco ściany. Sprytny wykonawca zrobi to tak, że się nie zorientujesz, że masz trochę grubszą ścianę :)

NO i właśnie w tym momencie rozpoczyna się montaż mojej kuchni. A ja mam skurcz żołądka i denerwuję się czy nie będzie jakiejś kichy . Ja chyba pojadę dopiero za parę godzin bo z dziećmi może być masakra. Chyba że wcisnę Gargamele koleżance na 2 godzinki ;)

M dziś nie spał wcale ale zdążył pomalować. Wszystko na styk