AnikoPL 05.08.2015 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 Tomkowa, możesz rozwinąć myśl? Bo strasznie nie podobają mi się schody bez podstopni, no i pod schodami chce mieć szafe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 05.08.2015 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 Tomkowa, możesz rozwinąć myśl? Bo strasznie nie podobają mi się schody bez podstopni, no i pod schodami chce mieć szafe Ta ostatnia mała fotka, którą wkleiłam to układ schodów niemal identyczny do moich schodów. Do tego wzorzyste podstopnie, które baaaardzo mi się podobają. Mówiłam coś o schodach bez podstopnic?? Pod schodami też mam szafę Nie widziałaś u mnie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 05.08.2015 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 Ale w jakim sensie Cię stolarz wyleczył z wzorzystych podstopnic? Bo też nie załapałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 05.08.2015 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 To chyba ja coś zawijam zawile Gdy usłyszałam od stolarza cenę za drewniane podstopnice, od razu wyleczyłam się z wzorzystych płytek Cena drewna była rewelacyjna, w związku z tym schody są całe drewniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 06.08.2015 04:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 Ale chodzi o to ze stolarz miał robić kolorowe podstopnice? Ja planuje zwykle drewniane z stopniem A sama sobie ponaklejam kafelki czy tapetę. Bo właśnie nie wiem za co Ci stolarz tak dużo policzył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 06.08.2015 04:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 Ale chodzi o to ze stolarz miał robić kolorowe podstopnice? Ja planuje zwykle drewniane z stopniem A sama sobie ponaklejam kafelki czy tapetę. Bo właśnie nie wiem za co Ci stolarz tak dużo policzył Kafelki miał kłaść kafelkarz. Tapeta i inne naklejki nie wchodziły w rachubę, ze względu na trwałość. Ewentualnie malowanie od szablonu Cena wzorzystych kafli + robocizna dały kwotę wyższą niż cena stolarza za drewno Stolarz mi właśnie policzył najmniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 06.08.2015 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 Zamówiłam okap - wysuwa się pod kątem więc w stanie spoczynku będzie całkowicie schowany w obudowie http://www.okapykuchenne.pl/images/thumbnails/10/318/318/Okap-wklad-do-zabudowy-90-cm-CIAK-GR-A-86-2-SILNIKI-okapykuchenne-pl-2.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 06.08.2015 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 No to wszystko jasne planowałam jak już to tapetę taka która można myć, lepszej jakości. Ponoć daje radę. Kafelki byśmy kładli sami. Super okap. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 06.08.2015 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 No to wszystko jasne planowałam jak już to tapetę taka która można myć, lepszej jakości. Ponoć daje radę. Kafelki byśmy kładli sami. Super okap. Okap super bo prawie go nie będzie Nie dość że schowa się w zabudowie to ma niecałe 30 cm głębokości przy 86 cm szerokości. Jak na okap uznaję że to zgrabna sztuka Po dodaniu regipsu i drewna wyjdzie niewiele szerszy od płyty Myślę o tych schodach....Może farba ceramiczna i szablony? Nie wiem czy to wykonalne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.08.2015 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 Zacznijmy od tego jakie to mają być schody - z czego konstrukcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 06.08.2015 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 Z drewna. Chyba o to chodzi? Ja się naprawdę nie znam na tych schodach :/ myślałam że chodzi mi o dywanowe ale potem się dowiedziałam że są to schody o jakiejś tam technice nośnej i są bardzo drogie. A mi chodzi o zwykle drewniane schody z podstopnicami, zbiegowe (bez takiej poleczki na złamaniu) najlepiej nawet nie lakierowane byśmy sobie mogli sami pomalować te szczeble balustrady na biało. I ewentualnie jeśli mi się odmieni i stopnie też pomalować. Chce zwykłą bazę drewniana z podstopnicami by jak już zamontuja mogla na nie popatrzeć w kontekście podłogi i zadecydować co dalej. Nie wiem czy wszystko upiekłam może się z tym przeniesiemy do mnie by wnikliwie nie zaśmiecać tematu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.08.2015 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 Z drewna. Chyba o to chodzi? Ja się naprawdę nie znam na tych schodach :/ myślałam że chodzi mi o dywanowe ale potem się dowiedziałam że są to schody o jakiejś tam technice nośnej i są bardzo drogie. A mi chodzi o zwykle drewniane schody z podstopnicami, zbiegowe (bez takiej poleczki na złamaniu) najlepiej nawet nie lakierowane byśmy sobie mogli sami pomalować te szczeble balustrady na biało. I ewentualnie jeśli mi się odmieni i stopnie też pomalować. Chce zwykłą bazę drewniana z podstopnicami by jak już zamontuja mogla na nie popatrzeć w kontekście podłogi i zadecydować co dalej. Nie wiem czy wszystko upiekłam może się z tym przeniesiemy do mnie by wnikliwie nie zaśmiecać tematu? Aniko, popatrzę jeśli masz coś u siebie w wątku co pokaże sytuację, gdzie mają być schody, to może coś podpowiem. To temat, który jest bliski i mnie od bardzo dawna. Wymyśliłam nasze schody i teraz zonk. Elementy nadal leżą sobie w garażu, a ja brykam po schodach w typie murarki na górę do pralni. Miały być proste - jednobiegowe, a tymczasem okazało się, że J wykombinował na poddaszu taką sztukę, że po to, żeby mógł zejść na dół i pozostać z całą głową, musimy je przerobić. Cały dół do zmiany. Szlag A on właśnie nalewa sobie Krwawą Maryśkę i cieszy się, że schody będą miały na dole podest i 3 stopnie pod kątem 90 stopni. Zawsze tak chciał, łobuz jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.08.2015 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 Wani, chyba znalazłam lekarstwo na twój problem z krawędzią mandali. Ceramiczny border w formie półwałeczka, albo listwa drewniana (półwałek) oczywiście pomalowana na jeden z kolorów mandali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 07.08.2015 04:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 O takie mniej więcej rozwiązanie sama u siebie planuje A rzuty domu mam na pierwszej stronie. Taka zwykłą 'klatka schodowa'. Postaram się wyciągnąć jej wymiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 07.08.2015 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Pestka myslałam o takich wałeczkach ceramicznych tylko że one mi chyba nie najdą na kafle? Trzeba je położyć obok? Dlatego pewnie lepiej byłoby zrobić coś z drewna i podszlifowac od strony kafli tak na 2 mm żeby zachodziło na mandalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 07.08.2015 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Widzę, że ostatnie tematy: to schody i wykończenie kafelek. My żeby taniej było mamy na podstopniach sklejkę malowaną na biało, stopnie drewniane (ale mamy schody lane z betonu, więc to trochę inna konstrukcja). :/ Kafle w kuchni wykańczaliśmy listwą ceramiczna (od innego modeli kafli, ale też pasuje), zdjęcie poniżej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 07.08.2015 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Czaplanka u Ciebie kafel z listwa rozdzielony fugą. Wygląda ładnie ale u mnie nie spełni to rozwiązanie podstawowej funkcji.... Pestko obiecałaś mi kiedys coś o listwach przypodłogowych Usmiecham się ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 07.08.2015 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 drewniana listewka będzie najlepsza, ładnie wykończy płytki i będzie wyglądało jakby tak miało być od początku kolorowa też może być, albo czysto drewniana może? wystarczy prostą wizkę zrobić i zobaczyć co lepiej pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 07.08.2015 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Waniliana ja podczytuje, ale nic nie piszę bo nie wiem co Ci poradzić z tym wykończeniem płytek.Chciałam tylko napisać, że kuchnia bardzo fajna nie potrzebnie się stresowałaś, drewniane fronty na pewno będą wytrzymałe. I ja bym blat na barku dopasowała może do tych pięknych słupów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 07.08.2015 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Waniliana ja podczytuje, ale nic nie piszę bo nie wiem co Ci poradzić z tym wykończeniem płytek. Chciałam tylko napisać, że kuchnia bardzo fajna nie potrzebnie się stresowałaś, drewniane fronty na pewno będą wytrzymałe. I ja bym blat na barku dopasowała może do tych pięknych słupów? słupy będą w kolorze frontów, blat ostatecznie chyba też. Myślę że to front w tej szafce sobie zawoskuję na biało A może stwierdzę że jest ok z dębowym blatem? Emila chyba najbardziej przekonuje mnie opcja listewek właśnie plus półka na wysokości okapu. Powinno byc ok Już się tak tym nie martwię :wiggle: Mam nadzieję wyrobić się z tematem do końca sierpnia i wtedy ocenicie efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts