Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tuluza na finiszu czyli Wanilia ucieka na wieś

Recommended Posts

Czaplanka u Ciebie kafel z listwa rozdzielony fugą. Wygląda ładnie ale u mnie nie spełni to rozwiązanie podstawowej funkcji....

Pestko obiecałaś mi kiedys coś o listwach przypodłogowych :rolleyes:

Usmiecham się ładnie

images?q=tbn:ANd9GcQay9UCokOMXXcpSfdlD7P5qvS5M7eKXNv9Q_zgVAbuF4oJ8URh

napisałmm tylko chyba u Aniko :( i nie wszystko, bo zginął mi link do wątku dziewczyny, która ma fajne listwy podłogowe. Ona pokazywała swoją kozę-piecyk na kominkowym. Muszę spiro stron przerzucić.

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

napisałmm tylko chyba u Aniko :( i nie wszystko, bo zginął mi link do wątku dziewczyny, która ma fajne listwy podłogowe. Ona pokazywała swoją kozę-piecyk na kominkowym. Muszę spiro stron przerzucić.

A pamiętasz może nick tej dziewczyny? Może ja poszukam?

Kurka jakoś nie widziałam tych listew u Aniko....? T

A może to było wtedy jak pisałaś o listwach orac? Widziałam je na żywo, podobnie jak tańszy odpowiednik o którym wspominałam. W sumie w grę wchodzą te albo mdf. nie wiem czy jest jakaś inna sensowna opcja. Mdf'u nie lubię...

A masz rację, sprawdziłam wysokość :p Pomieszczenia mają zdaje się 2,8m. Wyższe listwy to wydatek ok 20 zł za mb, do pokoju dzieci 15mb to wychodzi 300zł za listwy plus jakieś 100 zł za kleje. Trochę jakby duzo do podłogi z paneli. Ale te wykończenia dedykowane do paneli są paskudne...

A masz rację, sprawdziłam wysokość :p Pomieszczenia mają zdaje się 2,8m. Wyższe listwy to wydatek ok 20 zł za mb, do pokoju dzieci 15mb to wychodzi 300zł za listwy plus jakieś 100 zł za kleje. Trochę jakby duzo do podłogi z paneli. Ale te wykończenia dedykowane do paneli są paskudne...

To czemu nie mogą być 8 cm? ;)

To wcale nie wychodzi duzo taniej, jakieś 3 zł na metrze. Listwy ładne, tyle że mdf :p

od tych ostatnich 3 zł, ale od tych pierwszych 7 zł (posta swojego pisałam w odniesieniu do tych pierwszych, bo jeszcze tych drugich nie było :D), a to przy większej ilości już sporo :), ale myślałam,że te Twoje też z mdfu.

Edytowane przez martaMarcia

Nie pamiętam nicka :( Ona ma listwy bardzo sprytnie podwyższone. Szlag, że ja to gdzieś zadołowałam jak chora :(

Właśnie o to, że te listwy wyższe chodziło. Bo ja bym najchętniej miała takie ze 20 cm wysokości, a to majątek :( Jej wyszło bardzo tanio.

A tak z innej beczki. Do pokoju dzieci : podoba mi się od zawsze ale daję pod osąd ;)

http://www.h-design.pl/environment/cache/images/0_0_productGfx_d64d374823187ed3f66a726172e8e552.jpg

Jest też w wersji B&W

http://img10.allegroimg.pl/photos/oryginal/55/92/26/19/5592261944

Edytowane przez waniliana

Waniliana zdradz co to za lampa :hug: pasowalaby mi do córki. Po jednym kabelku mam w pokoju i szukam czegoś z kilkoma żarówkami ;)

To Kare Design saloon

http://9design.pl/product-pol-6417-Kare-design-Lampa-Saloon-Flowers-5.html?gclid=CKaP-LvpmMcCFcr2cgodejcHTg

Jest też z 9 kloszami ale kosztuje dwa razy tyle

http://mainsf.republicpl.netdna-cdn.com/assets/images/975x732/ProductsImages/2492/7327.jpg

To czego ja się boję to czy lampa będzie dawała wystarczająco dużo światła bo w pokoju dzieci musi być jasno

Z opisu : Do lampy wchodzą żarówki 5xE14, max. 40Watt, 230V, 50/60Hz. 4o Watt w wersji energooszczędnej to chyba sporo? (widać że zakupem i wymianą żarówek zajmuje się u nas mąż :D )