waniliana 08.08.2015 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2015 Dla mnie jedynym minusem tej lampy jest to że jest taka....hmmm....mało rozłożysta Wszystkie klosze wiszą razem w kupie. Nie wiem jak to bedzie wyglądało na suficie. Jesli ja kupię to kolorową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 08.08.2015 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2015 Strasznie droga, zwłaszcza że prosto ją zrobić samodzielnie Kupujesz takie: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60263041/ i dajesz takie karnisze jakie chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 08.08.2015 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2015 ledy porządne z 10 wat mają. lampa byłaby bardziej rozłożysta gdyby miała szersze klosze. więc chyba sama bym ja zrobiła, nie koniecznie na bazie tych kabli z ikea. a klosze na starociach trzeba polować, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.08.2015 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2015 Można ją rozwiesić jak pająka na haczykach na suficie. Jeśli zrobić to mało regularnie i klosze zawisną na różnej wysokości, to będzie b.ładnie. Tylko trzeba by wymienić kable. Sporo firm w necie sprzedaje kable w kolorowych oplotach na metry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 09.08.2015 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 Nie wiem czy dam radę pięć kloszy na starociach upolować i w dodatku takich ładnych kolorowych Ale Z zakupem się wstrzymałam, może rzeczywiście uda się taniej coś skombinowac Dac 500 zł za lampę i wymieniac w niej kable....ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 09.08.2015 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 musisz pojeżdzic trochę po starociach, czasem można trafić na jakiś stragan z kloszami, cześć kloszy możesz kupić nowych, można im doszyć ftędzelki, pomalować we wzorki farbkami do tkanin itp itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.08.2015 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 A czemu nie zmontujesz takiej od podstaw sama. 3 zł w LM kosztuje oprawka do żarówki.Za kolorowy kabel w oplocie dasz 9-12 zł za mb.Szyld do zamocowania pod sufitem może 20 zł.Klosze sobie upolujesz, nawet każdy inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 09.08.2015 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 No wlasnie napisalam ze nie kupilam i postaram sie sama cos wyczarowac Problem mamy z kaflami w lazience. Nie potrafie kafli rozplanowac bo albo przycisk wc jest dobrze a parapet do bani albo na odwrót....przycisk jest bialy, moze sie nie bedzie rzucac w oczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 09.08.2015 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 Z przyciskiem chodzi o to, że nie jest na środku płytki, czy że jest na fudze poziomej (a może to tylko tak niechcący kreska poszła )? A narysuj z fugą pionową przechodzącą przez środek przycisku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 09.08.2015 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 (edytowane) Wyjdzie wtedy odwrotnie, czyli pierwsza od prysznica 40-tka Ale skoro masz powyżej symetrycznie po środku szafki, to można albo dać dwie 50-tki po bokach i 60 w środku, albo ciąć płytki tak, jak przy szafkach, czyli 30, 50, 50, 30 (nie wiem, dlaczego u Ciebie jest 27, bo wtedy góra wychodzi węższa od dołu ). Trzeba by wtedy skrócić dwie środkowe, ale efekt chyba byłby najlepszy U mnie, żeby weszła cała płytka i zgadzało się z parapetem, był on podnoszony 3 cm. Edytowane 9 Sierpnia 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 09.08.2015 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 Nie jest na srodku przycisku i na fudze poziomej o ile brak symetrii na kaflu nam tu nie przeszkadza to ta fuga pozioma juz moze wygladac slabo. Ale jak przytniemy kafle to nie zgra podobno z parapetem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 09.08.2015 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 O ile się mija z parapetem? Jeżeli rama okna na to pozwala, to parapet można podwyższyć. Tak samo stelaż spłuczki ma regulowaną wysokość, nie da się tym dopasować? Już za późno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 09.08.2015 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 Przycisk jest na 103 cm a parapet 91 cm. Stelaż już zamontowany więc pewnie za późno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 09.08.2015 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 30-50-50-30 byc nie może bo przycisk wejdzie na pierwsza 30kę. Mam wrażenie że nic się tu już nie da wyczarować :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 09.08.2015 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 30-50-50-30 byc nie może bo przycisk wejdzie na pierwsza 30kę. Mam wrażenie że nic się tu już nie da wyczarować :/ Na górze podałaś szerokość 154 cm, a na dole wychodzi 160 cm. Jaka jest rzeczywista? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 09.08.2015 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 (edytowane) Przycisk jest na 103 cm a parapet 91 cm. Stelaż już zamontowany więc pewnie za późno? 103 cm dolna krawędź przycisku?? To wysoko! Ale narysowałaś nad trzecią płytką od podłogi, więc coś mi się nie zgadza Aż zmierzyłam u siebie: 92 cm Edytowane 9 Sierpnia 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 09.08.2015 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 103 cm dolna krawędź przycisku?? To wysoko! Ale narysowałaś nad trzecią płytką od podłogi, więc coś mi się nie zgadza Aż zmierzyłam u siebie: 92 cm No tak, mąż sprecyzował właśnie że na 103 to jest środek przycisku Przycisk ma 17 cm wysokości więc wg moich obliczeń wypadnie okollo 1 cm nad fuga. To może nie idealnie ale zdecydowanie lepiej niż na fudze Co do szerokości to 160 cm jest, tam na górze szafki w przyplizeniu sa napisane, no dobra, w duzym przybliżeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 09.08.2015 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 Coś kombinujesz Jeżeli środek przycisku jest na 103 cm, to wychodzi on niemal na środku płytki Płytka ma 30 cm, 13 cm od brzegu jest środek przycisku, czyli na dole zostaje 5,5 cm, a na górze 7, 5 cm. To, że parapet jest na 91 cm, to dobrze, bo przy 30-centymetrowych płytkach da trochę więcej kleju na podłogę, reszta z tego 1 cm pójdzie w fugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 09.08.2015 22:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 Ja liczyłam tak : środek na 103 minus 8,5 cm wychodzi 94,5 cm. Trzy kafle od dołu po 30 cm plus fuga 2mm to daje 90,6 cm. Wychodzi na to że przycisk wypadnie 4cm od fugi Co do tych 27 cm to mąż tak chce ciąć ze względu na przycisk właśnie. Jego krawędź zaczyna się 27 cm od prysznica (podobno). I teraz nie wiem. Ty proponujesz trzymac symetrię w pionie i wyglądałoby to ok, tyle że w tej opcji przycisk byłby przyklejony do fugi pionowej, podobnie miska wc. Gdyby zostawić od brzegu kafel 60 cm to i jedno i drugie będzie sobie wisieć na kaflu w całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 09.08.2015 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 Jak uważasz Dla mnie najważniejsze by było, aby przerwa między drzwiczkami szafek była równo z fugą między płytkami. To będziesz cały czas widzieć, a na dodatek jeszcze w lustrze To, że przycisk będzie przylegał do fugi, to nic strasznego, kibelek wyjdzie za nią. I nikt na to nie zwróci uwagi, bo dojdzie szyba prysznica, to róg będzie. W drugim rogu dojdzie wanna, która też trochę namiesza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts