Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tuluza na finiszu czyli Wanilia ucieka na wieś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja mam ambicje zrobić sama takie kosze ;) pewnie nawet nie będą się do tych umywać ale co tam ;) ważne że moje :p (mam nadzieje że dzieci mi wybaczą :p )

A co to ta plastikowa wanna? I czy w takim stanie macie zgodę na mieszkanie czy skłotujecie? Pytam bo sama już się zastanawiam - nasz dom już całkiem super wygląda i tak smutno odjeżdżać - tylko ogólnie chciałabym "legalnie" tam zamieszkać - ale nie wiem czy np "betonową podłogą" i bez łazienek, schodów można dostać zgodę na mieszkanie ;)

Taka roleta przeurocza

Aniko nie wiem jak u Was jest z wizytacjami - czy przyjeżdżają z urzędu oglądać?

u nas było w dzienniku budowy wpisane że kładzenie płytek w łazienkach, montaż kibelków itp, kładzenie podłóg w domu, malowanie ścian... i to zostało oddane i te inne papierzyska od elektryka, kominiarza itd... no i budynek został nam oddany do użytku

więc jak nikt nie przyjedzie u Was to wypełnijcie dziennik trochę do przodu może? ;)

Emila mam nadzieję że zajrzysz :) O ile dobrze kojarzę linkowałaś kiedyś stronę z lnianymi tkaninami?

Myslę, myślę i wydaje mi się że lniane rolety na okno salonowe byłyby dla mnie najlepszym rozwiązaniem

Coś takiego?

http://www.lnianysklep.pl/media/catalog/product/cache/1/image/800x532/0dc2d03fe217f8c83829496872af24a0/5/1/5112-101-sviesiai-gelsvas-audinys-800x530-n1.jpg

http://www.lnianysklep.pl/media/catalog/product/cache/1/image/800x532/0dc2d03fe217f8c83829496872af24a0/5/0/5075-102-pilkas-banguotas-audinys-800x530-n1.jpg

Z lnianysklep.pl

I co dalej? Jakie firany? Muszę coś mieć zasłaniającego na dzień i najlepiej gładkiego. Woal jest taki sztuczny i to prasowanie.....Za to przepuszcza światło.

Aniko mmay jużnumer domu, w pon się meldujemy i przyjeżdża kierownik budowy. Częśc odbiorów już zrobiona, chcemy zamknąć temat do połowy września

Edytowane przez waniliana

śliczny ten len, też się nad nim zastanawiałam. Okna z jakiej strony masz. U mnie od południa mam olbrzymie okna, i w salonie mam piekarnik straszny latem. Ciekawa jestem czy ten len nie będzie za bardzo cieniować i nie będzie za ciężko wyglądać na oknach

a firanki przypadkiem nie prasują się same jak się je mokre powiesi? :D póki co mam firanki z ikei za dyche za komplet, ale nie powieszone, bo karniszy brak :lol2:i chyba trafią na taras jako moskitiery :D

tylko tak, jak dla mnie albo rolety albo firanki. Na karniszach tylko zasłony... tak mi sie wydaję. bo chyba przegięciem będzie montować firanki, zasłony i rolety????? Chociaż nie ukrywam mam czasem takie szalone pomysły. :lol2: a może tak się da???

tani len jest od biotextil http://www.biotextil.pl/ tak mi się wydaję. mają len taki cieniutki woalowy. może z niego uszyć ?????

http://allegro.pl/len-tkanina-mgielka-lniana-kratka-k-61-10-k-natura-i5619130181.html

DIANKO - co o tym myślisz. Może dla mnie też taki len zamiast kombinowania z tą tkaniną termo???????

w ogóle sprawa dekoracji okien to dla mnie kosmos, Nie ogarniam tego :(

my chyba z pół roku zbieraliśmy sie z papirologią do odbioru :rotfl:

Edytowane przez Emila3000

hahaha, w moim szalonym umysle mam już technikę obcykaną - czyli rolety przyczepic do sciany, a firanki i zasłony na karniszach - bo 3 rurowych nie widziałam :D

ogolnie to takie mini rolety montowane na same okna przecież sie montuję do firanek i do zasłon wiec może takie rzymskie też ujdą??????

jakieś fotki inspiracje by się przydały :D

85d60e8396a561ba99c2f3d75e59c571.jpg

Polskie barwniki to porażka (np ten z motylkiem) - kolor wspiera się już po 3 praniu. Trzeba szukać za granicą. Np Rit ale on drogi ;) od ponad roku nic nie farbowalismy, bo syn strasznie zaborczy ale w domku już planujemy. Szczerze to lub akurat nie farbowalismy ale skoro ponoć się da to da. Tylko trzeba znaleźć odpowiedni barwnik. Barwiące to można nawet bibuła :p chodzi o to by nie sprawiło nie za szybko ;) wracam do wklejania

o w morde jakie boskie, Julka byłaby przeszcześliwa z takiego zwierza. Ciekawe czy robią też w innym kolorze, bo u mnie są bejcowane drzwi.
http://www.calimali.com.pl/product/przeklejki-na-drzwi-zajac

Pewnie mogą zrobić ;) to ich autorski produkt, nie zamawiane na kg w chinach więc pewnie są elastyczni ;) - reklamuje ich jakbym miała z tego procenty ;) może do nich napisze ;P

145afd650ca299ce8fc1f938ee6b65bb.jpgb8e0dd68d584be57ce27c1683b05fbb1.jpge37ca23f18acd33013bca03419fe4176.jpgf1097c7779643699257b96d4ca754e01.jpg2e0f6922eeed75be70fe44ce0cbc1f04.jpgcb82e3e9d9abea0476dbbdd72efafe12.jpg2e80da4b64ceedb121b7709a2cdcccc8.jpg88c0899539106c43dfded4a07a72ca1a.jpg

Tylko trzeba pamiętać ze własne ombre nigdy nie będzie tak idealnie równe, zawsze będą nawet minimalne zaciski - dla mnie to zaleta ale nie wszędzie - np w ultra minimalistyczny, nowoczesnych wnętrzach - będzie to pasować, w takich jednak lepiej postarać się o nadruk gradientu

Edytowane przez AnikoPL

bosko wyglada ta firanka - to to chyba tylko zanurzyć w wiadrze z farba i barwnik sam podciągnie się do góry.

no właśnie ten z motylkiem to masakra. niby kupiłam też barwnik na ten baldachim, ale po teście na lnie zaczęłam mieć wątpliwości.

Widziałam gdzieś barwniki w sklepie z wełną - może one będą lepsze. Muszę poszukać tego sklepu. a może farbki do malowania po tkaninach?? chcialabym z tego baldachimu zrobić Julce namiot - szałas. Ufafarbować go na zielono i przyszyć miliony listków - coś na kształt tych płacht maskujących co wojsko używa :rotfl: