pestka56 10.09.2015 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Wanilia, ile kasy możecie wydać na kominek? To podstawowe pytanie, bo jeśli chodzi o możliwości to w PL teraz można kupić 80% tego co np. w Niemczech. Musisz określić w którym kierunku chcesz iść i do jakiej kwoty. Piecyk akumulacyjny BRUNNER KSO 25 Też akumulacyjny LEHMO Rund hoch Narożny nadający się do akumulacji RAIS Qbic Nawet te królewskie piecyki są dostępne: SERGIOLEONI Maria Luigia LA CASTELMONTE Amabile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.09.2015 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 To było tylko na zaostrzenie apetytu kominkowego i poruszenie wyobraźni. Ceny tych kominków przypuszczam, że Cię zniechęcą, ale są polskie i czeskie firmy, które nie wygryzają w kieszeni dziury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 10.09.2015 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 U mnie dziś był kominiarz na pierwsze czyszczenie komina od kominka Nie wiedziałam, że tak to będę celebrować I nie mogę się doczekać pierwszego rozpalenia w tym sezonie. Drewutnia pełna pięknego grabu Waniliana, jestem za kominkiem narożnym, choć u siebie też w pierwotnej wersji planowałam kozę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.09.2015 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Grab to świetne drewno. Tomkowa, a długo już leżakuje u ciebie? Kominek daje więcej możliwości niż koza. Tzn. można postawić, obudować i mieć normalny kominek. Ale można też, nawet w późniejszym terminie, jeśli taka będzie potrzeba, do posiadanego wkładu dobudować akumulację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 10.09.2015 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Pestka spojrzalam na ceny tego pierwszego, aaaaaaa Za tą cenę to bym pewnie łyknęła taki: http://kominkigp.pl/kominki/Tradycyjne/kominki_nowoczesne_obudowy_kominkowe_godin_krak%C3%B3w_tradycyjne_rustykalne_portale_marmurowe_klasyczne_t56.jpg Mój M jak słyszy o tych cenach to się puka w głowę i nie ma opcji żeby wstawić kominek droższy niż piec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 10.09.2015 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Pestko, leżakuje od zeszłego lata Kupione jako suche, więc myślę, że jest teraz naprawdę dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 10.09.2015 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Pestko a widziałaś takie piece kaflowe, tylko w wersji bio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.09.2015 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Tomkowa, będzie się świetnie palić i da sporo ciepła. Ja wolę grabinę od innych https://www.pinterest.com/pestka56/tile-stove-light-the-fire/ Wani, to link do piecyków na moim pintereście. Najciekawsze są na samym dole tablicy. Moje pytanie o kasę na kominek, czy piecyk ma potężne uzasadnienie. Są piecyki potwornie drogie jak Brunner, Piazzetta, ale można też kupić znacznie tańszy. Problem jest w pogodzeniu oczekiwań i możliwości. Poza gotowym kominkiem, czy piecykiem, możecie zaprosić prawdziwego zduna, żeby wybudował palenisko. Piotr Batura (jeden z kilku forumowych zdunów) twierdzi, że wychodzi to znacznie taniej. Oczywiście zawsze pozostaje kwestia tego, czym piec jest obłożony, kafle z kaflarni są po prostu drogie, chociaż piękne. Forumowa Arnika ma kominko-piec z wkładem, który zdun obłożył białymi kaflami, a Yecath ma gotowy piecyk kaflowy. Możesz go zobaczyć tutaj http://forum.muratordom.pl/showthread.php?228692-Inspiracje-kominkowe&p=6673148#post6673148 post 271. Kilka postów dalej jest cudny piecuk produkcji Piotra Batury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.09.2015 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 (edytowane) Pestko a widziałaś takie piece kaflowe, tylko w wersji bio? Nie. A ty widziałaś? Rozumiem, że pytasz o biokominek w obudowie kaflowej. Różne widziałam i mam zadołowane na pintereście, ale bio w kaflach Są gazowe, elektryczne. Chociaż właściwie wszystko da się obudować tak, że póki ognia nie zapalisz, to będzie wyglądać jak prawdziwy kominek. Edytowane 10 Września 2015 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 10.09.2015 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Takie piecyki mi się bardzopodobają ale nagrzewają się ze wszystkich stron i boję się o dzieci. Szyba kominka wydaje mi się bezpieczniejsza I jeszcze jedno mnie zastanawia - natknęłam się na takie zdjęcie : czy używana koza tak będzie wyglądać po jakimś czasie? http://img27.staticclassifieds.com/images_tablicapl/241130429_2_644x461_piec-wolnostojacy-koza-jotul-f8-dodaj-zdjecia.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 11.09.2015 01:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Plakatowa przymiarka : Dzieć płci męskiej DZieć płci żeńskiej w dwóch wariantach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 11.09.2015 01:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 (edytowane) No i pada...A jeszcze wczoraj było tak.... Edytowane 11 Września 2015 przez waniliana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 11.09.2015 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 (edytowane) Zrobiłam zdjęcia pokoju dzieci i .......szafy Brakuje grzejnika pod biurkiem, ma być szeroki i niski a przy tym wąski bo chce tam powiesić zasłonki żeby powstała skrytka. Parapetu jak widać nadal brak i brakującej części zabudowy okna. Stolarz odwalił kichę i teraz muszą przyjsć nadstawki na to co jest. Na skrzyniach za łóżkiem mają być poduchy, tylko muszę coś wybrać. Materiał na roletę wreszcie wysłałam Łóżka mają się dorobić poduszek, ale daję sobie czas na to Samolot oczywiście zawiśnie i chciałabym żeby ciągnął kulki, tylko jeszcze nie wiem jak to zrobić Drzwi szafy się nie domykają bo zdemontowałam zamek który tam był Ale ciężko chodził.....M mówi że sprawę może rozwiązać jakiś magnes?? Domek regałowy nie skończoony jak widać ale jeszcze nie jestem pewna ustawienia mebli Zastanawiam się czy nie zamienić regału i szafy miejscami? Ale zanim zacznę to targać ( a ciężkie to to) to poczekam na Wasze opinie Edytowane 11 Września 2015 przez waniliana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 11.09.2015 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Zastanawiam się czy nie zamienić regału i szafy miejscami? Ale zanim zacznę to targać ( a ciężkie to to) to poczekam na Wasze opinie zamienić :yes: zrobi się lżej pięknie wyszło!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 11.09.2015 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Patrząc na zdjęcie też bym zamieniła miejscami. Bardzo podoba mi się kolor szafy, strzał w dziesiątkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 11.09.2015 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Cieszę się że się podoba bo malowałam z duszą na ramieniu jak to wyjdzie Wygląda na to że muszę targać klamoty Znów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 11.09.2015 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Ale ładny pokoik wyszedł. Taki lekki i sympatyczny. Z ciekawości co jest za wezgłowiami łóżek, na szafeczki to nie wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elisabetta 11.09.2015 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Kominki turkusowe przepiękne, ale zakładam, że cena również zbija z nóg. Waniliana..wszystkie kozy, które ja widziałam w użytku były właśnie już zmatowiałe, ale może to kwestia częstotliwości użycia. Chociaż one chyba pod wpływem temperatury zmieniają barwę. Kolor szafy świetny i też bym zamieniła ją miejscami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 11.09.2015 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 (edytowane) Dzień dobry , Ale śliczny pokoik! I plakaty świetne Ale konkurs na urodę wygrywa zdecydowanie szafa. CUDOWNA!!! Aaa... muszę dopytać Jak powstały wzorki na frontach szafy? Pewnie pisałaś gdzieś o tym (?) Edytowane 11 Września 2015 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 11.09.2015 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Wani zmień zamiasy w szafie na mocniejsze, takie z samodociągiem, jakie sie używa w meblach kuchennych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts