Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tuluza na finiszu czyli Wanilia ucieka na wieś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Piękne te inspiracje, zwłaszcza te pierwsze 4.

szarą kanapę można skomponować z każdym kolorem i wymieniać sobie co sezon - nowe poduszki, zasłony, za max 200 zeta można mieć nowiutki salon :D

żaden inny kolor nie daje takich możliwości :D

Etam, nie daje. Zajrzyj do mnie na pinterest https://www.pinterest.com/pin/413064597049302780/ Mam tam trochę perełek, np. takąTilton-Fenwick-sofa.jpg

I jeszcze inne kolorki:

cmylk-anne-geistdorfers-bed.jpg

Sectional sofa-YELLOW_color2.jpg

living-room-traditional-HomesGardens.jpg

emerald-5-Sally-Wheat-Interiors.jpg

Mąż mi się odgraża że telewizor wieszać będzie :mad: Próbuję ogarnąć ścianę kominkowo-telewizyjną i ni huhu :confused:

To zdjęcie nieszczęsnej ściany które już kiedyś wklejałam

fb2b0be7d3e78097860d23bc97e69824.jpg

NIe rozmawiałam jeszcze z potencjalnym wykonawcą kominka na ten temat ( bo kasa się kończy) ale po wieeeeelu nocach przespanych z tematem postanowiłam iść w tym kierunku :

f3914a16e2e23de34ec4232a4ca00c79.jpg

I nawet wstępnie wybrałam kafle cementowe

http://www.kolorymaroka.pl/media/products/2dedb441e9351af6cb781e4ea44fea23/images/thumbnail/big_niebieskie_plytki_podlogowe.jpg?lm=1429694384

CZęść "telewizyjną" chciałabym zabudować mniej więcej w ten sposób, tylko bardziej...surowo..?

6d27a15f0f0041f44b9192881dcc01f8.jpg

Plan jest taki żeby schować telewizor i kolumny (!!!) Nie wiem czy dół robić zabudowany, szafkowy, czy też na całości zrobić półki...? NIe wiem też jak sobie poradzić z różnicą głębokości tej wnęki bo do okna jest 29 cm a przy kominku 12 cm które urośnie przecież do wymiaru zabudowy kominka. W dodatku przy oknie w zabudowę będzie mi wchodziła zasłona - chyba że nie pociągnę półek do końca?

I jeszcze jedno : przerażona rozmiarem kartonów w których jest sprzet nagłąśniający nie rozpakowałam ich jeszcze więc nie wiem jak wielkie są kolumny ale już zaczynam się zastanawiać......myślicie że można by je trochę w ścianę wkuć żeby tak nie straszyły? Nie mogę znaleźć inspiracji ze sprzętem hifi

Edytowane przez waniliana

Mąż mi się odgraża że telewizor wieszać będzie :mad: Próbuję ogarnąć ścianę kominkowo-telewizyjną i ni huhu :confused:

To zdjęcie nieszczęsnej ściany które już kiedyś wklejałam

fb2b0be7d3e78097860d23bc97e69824.jpg

NIe rozmawiałam jeszcze z potencjalnym wykonawcą kominka na ten temat ( bo kasa się kończy) ale po wieeeeelu nocach przespanych z tematem postanowiłam iść w tym kierunku :

f3914a16e2e23de34ec4232a4ca00c79.jpg

I nawet wstępnie wybrałam kafle cementowe

http://www.kolorymaroka.pl/media/products/2dedb441e9351af6cb781e4ea44fea23/images/thumbnail/big_niebieskie_plytki_podlogowe.jpg?lm=1429694384

CZęść "telewizyjną" chciałabym zabudować mniej więcej w ten sposób, tylko bardziej...surowo..?

6d27a15f0f0041f44b9192881dcc01f8.jpg

Plan jest taki żeby schować telewizor i kolumny (!!!) Nie wiem czy dół robić zabudowany, szafkowy, czy też na całości zrobić półki...? NIe wiem też jak sobie poradzić z różnicą głębokości tej wnęki bo do okna jest 29 cm a przy kominku 12 cm które urośnie przecież do wymiaru zabudowy kominka. W dodatku przy oknie w zabudowę będzie mi wchodziła zasłona - chyba że nie pociągnę półek do końca?

I jeszcze jedno : przerażona rozmiarem kartonów w których jest sprzet nagłąśniający nie rozpakowałam ich jeszcze więc nie wiem jak wielkie są kolumny ale już zaczynam się zastanawiać......myślicie że można by je trochę w ścianę wkuć żeby tak nie straszyły? Nie mogę znaleźć inspiracji ze sprzętem hifi

Wani ten kominek z inspiracji jest cudny i kafle, które wybrałaś są w podobnym stylu więc super! A to wykończenie drewnem jest wisienką na torcie :) Też takie planujesz?

Kominek będzie sporo odstawał od ściany, więc te 29 cm spokojnie się zmieści.

Wani, czy wybrałaś już wkład? Trzeba to rozrysować po podłodze. Wtedy wyjąsni się ile masz miejsca we wnęce binblioteczno-tv.

Pestka na 99% będzie Bianka, nawet bym już ją kupiła ale nie wiem czy starczy kasy na zabudowę. Tzn na wkład mam, na kafle i drewno też ale robocizna może nas przerosnąć....

Inka drewno koniecznie :yes:

Wstawiłam starą komodę i rozpakowałam sprzęt, jak będę miałą chwilę zrobię zdjęcia

BLANKA znaczy się? Bo BIANKI nie znam.

To jeszcze określ się, która wielkościowo :)

Komódka niezła. Można ją wbudować w bibliotekę. Przyda się jako schowek na szpeja audio-video-muzyczne. Kolor ciemny więc głośniki i reszta świetnie się zakamuflują:)

BLANKA znaczy się? Bo BIANKI nie znam.

To jeszcze określ się, która wielkościowo :)

Komódka niezła. Można ją wbudować w bibliotekę. Przyda się jako schowek na szpeja audio-video-muzyczne. Kolor ciemny więc głośniki i reszta świetnie się zakamuflują:)

Blanka, no oczywiście że Blanka, przecież tak mówiłam :p

Coś pisałam że komódka ma zostać? Bo nie planowałam jej zostawiać :cool:

Niechaj to jakieś kafle znalezione na kolorymaroka . Pisząc o ukrywaniu głośników miałam na myśli raczej ich zakamuflowanie w stopniu pozbawiającym ich przewodnictwa na ścianie a nie całkowite zakrycie

Kurka, nie planowałam zakupu 4 mkw płytetk.....Cena oczywiście wysoka ale powierzchnia niewielka więc można zaszaleć, szybko ich nie zmienię więc miejsca na kompromis nie ma :p

Kolumny :bash::bash::bash: Tak się kończy jak się mężowi na samowolkę decyzyjną pozwala ;) Chodził, oglądał....oglądał, chodził.....i pewnego dnia po tym stałym rytuale coś tam o promocji i że super i że właśnie mu premia wpłynęła na konto :cool: Dzieci już marudziły więc stwierdziłam że niech idzie i kupuje sam.....Przerażenie mnie ogarnęło jak to zaczął do samochodu znosić :eek:

Pestka babka w salonie proponowała 12 kw Blankę