Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tuluza na finiszu czyli Wanilia ucieka na wieś

Recommended Posts

Pestka fronty o których pisalas nieosiągalne od sierpnia :( Mimo wszystko cos kupilismy, dzis moze uda sie czesciowo zlozyc bo do konca na pewno nie - pani na rozpisce dala o jeden zestaw zawiasów za mało :mad:

Oglądalam tez szafki na buty które wkleiłam i nie wchodzi w grę ich zakup bo mi sie na żywo nie podobają. Mam wycenę stolarza, drogo...ale byłoby tak jak chcę.

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

http://www.twojeinspiracje.com/pics/ti_prod/210_img1_f59d803a83bfb4f2b5e36c17c4a57535.jpg

Te wyglądaly lepiej ale zeby je zestawic musialabym wymienic blat. Wtedy dalabym w jednym kawalku na cala scianę a na brakującym fragmencie od dolu dorobila półkę i byloby miejsce na kozaki. W tej kombinacji moze sie okazac ze duze lustro sie nie zmiesci i bede musiala dac takie w poziomie albo pionowe nad ławecką po drugiej stronie

Za tym rozwiazaniem przemawia cena, nawet szacujac koszt przeróbek na ok 300 zl zostaje 1000 zl w kieszeni w porównaniu z opcją na wymiar

Widzę, że też zmagasz się z wiatrołapem :).

Mnie bardzo podobają się te szafki na buty. U Ciebie zmieszczą się chyba nawet dwie.

http://szklo24.pl/wp-content/uploads/2013/05/galeria_zdjec_w_przedpokoju.jpg

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/hemnes-szafka-na-buty-przedzialy-bia-y__0383000_PE271841_S4.JPG

I znalazłam u Ciebie kolejny patent na poprawkę mojego kuchennego blatu - Dorka dziękuję za podpowiedź z gąbkami do wosku :).

Aaa... i jeszcze belka. Mnie się podoba :). Jak rozumiem chciałaś jaśniejszą (?)

Wiwik będę pamiętać ze potrzebujesz blatu, zobaczymy jak wyjdzie z wymianą

Julianna u mnie spokojnie dwie wejdą tylko nie podoba mi się szxzelina jaka między nimi powstaje i dlatego chce wymienic blat ( tzn teraz chce bo nie znam jeszcze ceny tego chciejstwa ;) )

Kolor belki mi się podoba tylko jest nierówno pokryta. Mąż argumentuje ze to wina belki bo jej naturalny kolor tez jest mocno niejednolity. Zobaczę jak wyjdzie reszta po zmianie techniki woskowania

Pestka dzięki, wczoraj nie dotarliśmy dl tego sklepu we Wro co znalazłam bo się dzieci popsuły :p

Oprócz farby do dalonu szukam też czegoś do pokoju dzieci bo wychodzi na to że nad łóżkami MUSI być ceramiczna. Koszt małej puszki BM to 130 zł więc chyba zdecyduję się na Magnat

http://www.leroymerlin.pl/files/media/image/666/1676666/product/farba-ceramiczna-do-scian-i-sufitow-ceramic-magnat,big.jpg

Ten jasnoszary mógłby być? Chcę nakleić listwę ścienną ( trochę niżej niż teraz taśma próbna) i oddzielić część ceramiczną od zwykłej. Sorry za bałagan ;)

2bfb983e16e7c18aa1378267db75b135.jpg

Spojrzałam na zdj i przypomniało mi się że stolarza muszę pogonić bo wciąż nie zrobił półek przy oknie na docelową wysokość, wrrrrrr

Ten obrazek na dole to wtopa taka, kupiłam bo myślałam że to ramka :D Teraz muszę chyba zamalować, nakleić właściwy plakat i przelecieć lakierem

Chcę nakleić listwę ścienną ( trochę niżej niż teraz taśma próbna) i oddzielić część ceramiczną od zwykłej. Sorry za bałagan ;)

2bfb983e16e7c18aa1378267db75b135.jpg

Spojrzałam na zdj i przypomniało mi się że stolarza muszę pogonić bo wciąż nie zrobił półek przy oknie na docelową wysokość, wrrrrrr

Ten obrazek na dole to wtopa taka, kupiłam bo myślałam że to ramka :D Teraz muszę chyba zamalować, nakleić właściwy plakat i przelecieć lakierem

Waniliana, ale radośnie prezentuje się pokoik! :)

O jakich półkach przy oknie mowa? Nie wiem o jakiej wtopie z obrazkiem piszesz, bo wszystko wygląda raczej okej. Jedynie powiesiłabym ich o jeden mniej (są dwie małe ramki, a zostawiłabym jedną) ;) Naklejenie listwy i podział kolorami to fajny pomysł :) Próbowałaś przykleić taśmę próbną na wysokości parapetu i zobaczyć jak wtedy wygląda?

Waniliana, jaki jest dostęp do rzeczy, które są na wiszącej szafce obok okna? Mam wrażenie, że bardzo niewygodnie się do nich dostać ;) Jaki jest plan na okno?