pestka56 21.10.2015 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Wani, ale kiedy ja się wybiorę Ostatnio na warszawski zlot forumowy nie dotarłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 21.10.2015 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Waniliana, ale radośnie prezentuje się pokoik! O jakich półkach przy oknie mowa? Nie wiem o jakiej wtopie z obrazkiem piszesz, bo wszystko wygląda raczej okej. Jedynie powiesiłabym ich o jeden mniej (są dwie małe ramki, a zostawiłabym jedną) Naklejenie listwy i podział kolorami to fajny pomysł Próbowałaś przykleić taśmę próbną na wysokości parapetu i zobaczyć jak wtedy wygląda? Waniliana, jaki jest dostęp do rzeczy, które są na wiszącej szafce obok okna? Mam wrażenie, że bardzo niewygodnie się do nich dostać Jaki jest plan na okno? zabudowa pod oknem miała być do sufitu Dzieci same obsługują szafkę, stają sobie na skrzyni za łóżkiem. Najwyższe półki miały być na zabawki z limitowanym dostępem, np kulodrom który i tak składam ja, albo gry planszowe których elementy się gubią więc też trzymam na nich łapę Po blacie biurka też będzie można śmigać bo jest wzmocniony, na wszelki wypadek ma być dorobiona jeszcze jedna noga. Podział ściany nie może być na wyskości parapetu bo nie spełni swojego zadania, chyba że pomalowałabym i góną i dolną część farbą ceramiczną a to droga opcja A co do wtopy z obrazkiem : trzeba się przyjrzeć który z obrazków nie pasuje do dziecięcego pokoju Okno czeka na słoneczkową roletę, mam nadzieje że właśnie się szyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 21.10.2015 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 (edytowane) A w kwestii koloru lodówki jeszcze : geranium red z dwóch stron int : http://difol.net/uploads/images/palete/oracal-975-carbon/ORACAL_975CA_ton_karta-305-Geranium-red.jpg http://difol.net/uploads/images/palete/oracal-970/ORACAL_970G_ton_karta_305_Geranium_red.jpg I jeszcze z jednej ten sam http://images.myperfectcolor.com/repositories/images/colors/MPC00384376-3.jpg Drugi typ to 030 - ciemny czerwony http://www.foliowo24.pl/127-thickbox_default/folia-samoprzylepna-oracal-641-1mb.jpg 348 scarlet red http://cdn1.bigcommerce.com/server3000/sdxhf/products/823/images/2382/Scarlet_Red_951__09767.1424363693.132.132.jpg?c=2 026 purple red http://www.orafol.com/tl_files/content/products/oracal/oracal-970-premium-wrapping-cast/01.jpg Bez próbek się nie obejdzie..... Pestka wiem że mogę się nie doczekać, jak się ogarę z innymi tematami to będę szukać kogoś nieco bliżej kto się podejmie okleić moją folią Edytowane 21 Października 2015 przez waniliana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 22.10.2015 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 (edytowane) SZafki skręcone, szafa trochę ciulata i z całą pewnością będzie trzeba jej kiedyś zmienić drzwi. Szafki na buty póki co bez blatu, myślę co robić, z czego robić i w jakim kolorze.... Póki co szukałam lustra i przepadłą, do vivesów na podłodze pasuje idealnie, tylko cena.... http://img12.allegroimg.pl/photos/oryginal/57/41/30/65/5741306544 Wiecie że mam słabość do krągłości Wiwik skąd Ty jesteś? Opcji wymiany blatu nie skreślam, nie znam jeszcze ceny przedsięwzięcia ale pamiętam o Tobie Znalazłam jeszcze takie cudeńko ale małe i nie bardzo mam gdzie powiesić. Zastanawiam się czy nie brać, może się kiedyś przyda? http://img2.aukcjoner.pl/gallery/021227446/2_f.jpg?1443794108 Edytowane 22 Października 2015 przez waniliana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 22.10.2015 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Ściany jeszcze gołe w tynkach, otwory drzwiowe nieobrobione a ja już lustro wieszam Prawda że pasuje rozmiarowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 22.10.2015 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 super wszystko się wpasowalo i szafeczki jakby na wymiar robione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 22.10.2015 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 A co sądzicie o lustrze? Jestem skłonna zaszaleć Myślę o tym drewnianym, chyba robi mi się zbyt biało w tym wiatrołapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 22.10.2015 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 patrzyłam na szybko połkę w casto - sosnowa, bezsęczna - 240cm x40 cm - kosztuję 100 zeta. Ja bym ją przejechała tym twoim woskiem debowym lustro bedzie fajnie tam pasować i powiekszy optycznie wiatrołap. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.10.2015 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Krągłościowe lustra wspaniałe byłyby genialne jako drzwi szafy. Maleństwo z kafelkową ramką bierz koniecznie. Zawsze znajdziesz na nie miejsce i będzie pasować do kafli kuchennych, albo kominkowych Przedpokój rewelka Wczoraj eksperymentalnie na prośbę przyjaciół byłam u pewnego kominkarza a nawet dwóch niedaleko nas. Dwa SALONY w tym jeden firmowy Kratki.pl . Opiszę wieczorem w inspiracjach kominkowych. Zapraszam do poczytania jako memento przed kontaktem z monterem od kominkôw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 22.10.2015 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 DZięki, o czymś takim myślałam. MOże jeszcze dziś poproszę męża żeby wpadł do casto po drodze z pracy.Lustro zawiśnie tam z pewnością, zastanawiam się tylko czy to ma być TO lustro, przyznaję że mam ogromną ochotę je kupić, mimo ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 22.10.2015 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Krągłościowe lustra wspaniałe byłyby genialne jako drzwi szafy. Maleństwo z kafelkową ramką bierz koniecznie. Zawsze znajdziesz na nie miejsce i będzie pasować do kafli kuchennych, albo kominkowych Przedpokój rewelka Wczoraj eksperymentalnie na prośbę przyjaciół byłam u pewnego kominkarza a nawet dwóch niedaleko nas. Dwa SALONY w tym jeden firmowy Kratki.pl . Opiszę wieczorem w inspiracjach kominkowych. Zapraszam do poczytania jako memento przed kontaktem z monterem od kominkôw Oni drzwi szaf też robią, z czasem będę wymieniać na pewno CZekam na męża i jak dostanę zielone światło to kupuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 22.10.2015 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 To zapraszam a potem do Julianny skoczymy A tak serio to nie wiem jak znaleźć wykonawcę - ja sie nie podejmuję... no i do mnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 22.10.2015 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Póki co szukałam lustra i przepadłą, do vivesów na podłodze pasuje idealnie, tylko cena.... http://img12.allegroimg.pl/photos/oryginal/57/41/30/65/5741306544 Wiecie że mam słabość do krągłości Znalazłam jeszcze takie cudeńko ale małe i nie bardzo mam gdzie powiesić. Zastanawiam się czy nie brać, może się kiedyś przyda? http://img2.aukcjoner.pl/gallery/021227446/2_f.jpg?1443794108 Ależ jestem ciekawa jaka jest cena tego dużego lustra, bo ja będę robiła podobne Ile sobie liczą? Mój plan jest taki, żeby ze sklejki wyciąć wzór i wkleić taflę lustra Właśnie czekam na wycenę firmy, która bez problemu coś takiego wytnie. Efekt ma być w tym stylu: Twoje koła byłby jeszcze łatwiejsze do wycięcia A drugie lustereczko brać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 22.10.2015 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Tomkowa lustro ma 185 X 70 cm, jest w drewnianej ramie i kosztuje 1100zł Namiarami na firmę od sklejki jestem zainteresowana bo chodzi mi po głowie żeby szafę podrasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 22.10.2015 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Wani, to bardzo duże lustro i w drewnie, i.. spodziewałam się wyższej ceny Namawiaj Męża, bo jest piękne Moje będzie miało wymiar 110x60 cm Firmę od sklejki na pewno znajdziesz w swojej okolicy, wyszukując "cięcie sklejki CNC". Namiary na swoją oczywiście mogę podrzucić, ale zanim Ci wyślę, poczekam na odpowiedź z ceną, żeby nie było wstydu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 22.10.2015 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Tomkowa mnie się też wydaje że mimo że przekracza to planowany na lustro budżet to warto się mocno zastanowić - całośc nadal wyjdzie taniej niż opcja z szafkami na wymiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwik 22.10.2015 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 ja z Warszawy faktycznie dobrze się szafki prezentują a lustro baaaaaaardzo fajne! planujesz jakieś dodatkowe oświetlenie przy lustrze czy tylko to co z góry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 22.10.2015 23:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 ja z Warszawy faktycznie dobrze się szafki prezentują a lustro baaaaaaardzo fajne! planujesz jakieś dodatkowe oświetlenie przy lustrze czy tylko to co z góry? No to chyba nie mam wyjścia i muszę spakować blat szafki, drzwi od lodówki i ruszać do stolicy Nie planuję oświetlenia nad lustrem raczej Tomkowa rzeczywiście jest tych firm trochę, muszę się zastanowić czego ja chcę tak właściwie. Drzwi szafy są dwuskrzydłowe, wysokie na 2 m i dzielone na 3 pola. Myślałam o naklejkach lustrzanych i na to wzór ze sklejki. Tyle że jeśli po przeciwnej stronie miałoby zawisnąć krągłościowe lustro to czy nie będzie zbyt dużo tego? Pestka czytałam wpis kominkowy, w sumie czego innego się spodziewać? SKończyłam z woskowaniem belek, efekt uznaję za zadowalający, mimo że nierówności są. Co ciekawe zawoskowałam też na próbę spodnią część blatu i tam wyszło równo. Olejowałam już ten blat dwa razy olejem do blatów i trochę mi nie pasował kolor : po zawoskowaniu dąb przybrał ten sam ciepły odcień co fronty meblowe. Kolor nie jest identyczny ale jest bliżej. Myślicie że mogę woskować te zaolejowane blaty i półki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 22.10.2015 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 wosk się z olejem nie pogryzie. Robiłam już takie próby ale na wszelki wypadek zrób próbę gdzieś w niewidocznym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 23.10.2015 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 (edytowane) Tomkowa rzeczywiście jest tych firm trochę, muszę się zastanowić czego ja chcę tak właściwie. Drzwi szafy są dwuskrzydłowe, wysokie na 2 m i dzielone na 3 pola. Myślałam o naklejkach lustrzanych i na to wzór ze sklejki. Tyle że jeśli po przeciwnej stronie miałoby zawisnąć krągłościowe lustro to czy nie będzie zbyt dużo tego? Lustro jest piękne, jaki efekt przekonywania Małżonka? Jeżeli chodzi o szafę, to możesz zrezygnować z naklejek lustrzanych i ozdobić tylko wzorem ze sklejki, który będzie nawiązywał do lustra i podłogi. Powierzchnię pod sklejkową nakładką możesz pomalować innym kolorem lakierobejcy/wosku, a sklejkę takim, jak pozostała część szafy (boki itd.). Albo sklejkę dać w innym kolorze. Będzie się pięknie odcinać i nie konkurować lustrami z tym lustrem nad szafkami, które powinno grać pierwsze skrzypce Edytowane 23 Października 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts