Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tuluza na finiszu czyli Wanilia ucieka na wieś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:hug:

U nas jest tak – 25 mb. W tym roku zaczęliśmy nieco poprawiać. Jest ułożony krawężnik z podkładów kolejowych i dosypaliśmy ładniejszy kliniec. Także nie ma już tej trawki po bokach między kamyczkami a rabatą i jest w sumie 3,5 m szeroko. Ale zielony pas po środku zrobię na nowo tylko nie trawiasty, a z różnych niziutkich zadarniaczy. (To zdjęcie sprzed 2 lat)[ATTACH=CONFIG]335503[/ATTACH]

Pestka Ty chyba z jedneko końca ogrodu na drugi rowerem jeździsz? ;) Pięknie u Ciebie :rolleyes:

Nio, rozpędzić to się nie rozpędzę, ale rowerkiem można jeździć :wiggle: Cały ogród to tylko 2000m2. Wygląda tak groźnie bo fotka to panorama, więc troszkę rozciągnięta na boki. Kliknij na zdjęcie i wybierz pokaż obraz, to otworzy się prawie na cały ekran. Lepiej zobaczysz moje trawy po prwej stronie i liliowce.

A trawnik mam taki sobie. Nie podlewam i ledwie dbam, żeby go chwasty nie pożarły. Tylko na zdjęciach jakoś znośnie wychodzi, a i to jak skoszony ;)

My po płaskim, Pusiu, i mieliśmy parę niezłych samochodowych przygód zimą. Łopata zawsze była w bagażniku.

A my lubimy jak napada i jest tak

P1010018.jpg zima-droga+Pasqal.jpg Stara-wierzba-zima.jpg P1010046.jpg 2014-02_04luty-IMG_5983+5985+5987+5989+5991w.jpg

Choć mieliśmy parę „zatonięć” samochodem w śniegu, gumę 7 km od domu i zamarzniętego diesla..... to tęsknimu do śniegu.

Raz nawet drzwi rano nie dało się otworzyć tak nas zawiało. Dobrze, że mamy też wyjście przez kotłownię.

(Trójkątny dach z dwoma kominami na ostatnim zdjęciu, to mój domek)

No to mam szafki w łazience. Nie, nie pokażę. Mam ochotę zamknąć wątek - im bardziej się staram tym bardziej boli ze ktoś to spieprzy. Moze to pogoda, może te szafki, może orzeziębienie ale boję się buzię otworzyć bo czai się tam krzyk. Tak...chce mi się wyć i krzyczeć...

Wani, ty za łagodna jesteś :yes: Pogoń partacza, niech robi jeszcze raz.

U Szocik żle zrobili szafę i skończyło się tak, że musieli wykonać nową, a starą przystosowali w innym miejscu.

:hug:

Nie da się tego poprawić?

Ja też miałam taki zonk, że wyszłam z łazienki i popłakałam jak dziecko się przed domem. Trzeba było zrywać 10 metrów mozaiki, ale widok skutej cieszył mnie bardziej niż jej widok wcześniej.

Wykrzycz złość, wypłacz żal, wróć do łazienki i popatrz co należy poprawić, a potem zadzwoń i poproś spokojnie o te poprawki. Nie załamuj się. To tylko szafki, które można poprawić lub wymienić :hug:

87100e5626b6293a7809c0c7215bee5d.jpg

Pamiętacie jak miało być? Skopane są 3 (!) rzeczy. Okazuje się że nawet mój mąż nie wie że drzwiczki miały być montowane inaczej....to że miały być gładkie pamięta...Stolarz nie potrafił odpowiedzieć jak wpadł na pomysł żeby zrobić ramiaki....Zrobił tak bo tak robią, rzekomo inaczej drzwi z drewna będą zbyt ciężki i się będą obwieszać. NO i dlaczego plecy wnęki są białe też nie wie...

Podumywalkowa wygląda jeszcze gorzej i z pewnością jedzie do poprawki w tygodniu