Tomkowa 03.11.2015 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 (edytowane) Waniliana, klimatyczne te krzesła, ale one też nijak się mają do komody z WW A może kominek lepszy będzie w gładkich kaflach? Kuchnia z piękną mandalą łączy się z salonem. Nie za dużo tam będzie wzorzystych kafli? Edytowane 3 Listopada 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.11.2015 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Tomkowa, nawet jeden rodzaj drewna w dwóch przedmiotach może różnić się odcieniem koloru. Krzesła nie moja bajka, ale jak im zrobisz siedziska i odnowisz drewno będą pasowały. Do skandynawskiego stylu pasuje nasz PRLelowski z lat 50. i 60., a jest nieco inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.11.2015 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Trafiłam dziś na allegro na ciekawy i niedrogi kamień – gnejs. Zawsze byłam przekonana, że gnejsy to takie paskowane ni to ni owo, a tu okazuje się, że są też gładkie: szare, grafitowe, brązowe, beżowe i szare z metalicznym połyskiem. Nie są drogie. Metr kwadratowy wychodzi znacznie taniej niż wiele kafelków. Pomyśl o tym Wani Ja bym chyba położyła taki gnejs (albo inny kamień) na podłodze pod kozą i na ścianie za plecami kozy. Metr szerokości powininno wystarczyć. Pas podłoga-ściana nawet do samego sufitu, liczmy 4m2 to byłoby jakieś 250 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 03.11.2015 22:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Ja nie chcę odnawiac tych krzesel, mam tylko dwa a ich jakosc raczej taka sobie. Chcialabym cos podobnego kupic, ewentualnie wyciąc wzór w oparciach? Zaraz spojrzę co to ten gnejs. Kurka...wraca opcja kozy a juz bylam pewna ze kominek. Nie, w sumie to caly czas nie jestem pewna czego chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 03.11.2015 22:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Łączy sie ale te dwie sciany daleko są ale tez mam wątpliwosci, troche sie boje ze mnie ten wzorzysty kominek zmęczy i bedzie ograniczal mozliwosci zmian w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 03.11.2015 22:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 To wyzej to mialo byc z cytatem : do Tomkowej jak ja lubie z komórki pisać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.11.2015 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Też nie cierpię i z ipada i tableta też jest źle, a po klawiaturze komputera kot mi łązi Obejrzyj jeszcze łupki filitowe. Są niestety droższe od gnejsów, ale ja je kocham. http://www.urok-kamienia.pl/promocja-gnejsu-elewacyjnego/ http://www.kopalniaszklary.eu/lupki.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 03.11.2015 22:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Chyba nie dla mnie te gnejsy i łupki, chyba ze w ogrodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.11.2015 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 To jeszcze zobacz kolekcje Paradyż Klinkier: Semir, albo Cloud, Aquarius, Taurus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 04.11.2015 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 Pewnie się będziecie ze mnie śmiały.....żaden szczyt designu Chodzi mi o ten prosty wzorek wycięty w oparciu... Wani, tu ciebie zaskoczę, mi się te krzesła podobają. Lubię starocie:) Mają niezaprzeczalny, dla mnie atut- są lekkie. Po ostatnich moich ciężkich krzesłach, teraz rozglądałam się za lekkimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 08.11.2015 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 Zostałam tutaj na chwile wywołana i nie zauważyłam (łiii ktoś o mnie pamięta? ) Krzeseł niestety nie widzę jak i np zdjęcia komody i chyba jeszcze kilku zdjęć ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 08.11.2015 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 (edytowane) Po wizycie u zduna i przeanalizowaniu różnych opcji pragnę obwieścić że w salonie stanie koza. Na piecyk kaflowy mnie nie stać, dobry kominek to też spory wydatek. Tak więc ma być mniej więcej tak: Widziałam na żywo kafle które tu kiedyś wklejałam, widziałam nawet piękny piec w tych kaflach, widziałam przecudnej urody piec z kamienia i mnóstwo innych wspaniałości Mimo wszystko zwycięża rozsądek a dobra koza nie jest zła przecież W dodatku podobno możemy skuć częściowo komin i wstawić w niego kozę żeby zabrała mniej miejsca ale tu już szczegóły techniczne pozostawiam do ustalenia mężowi. Generalnie polecam każdemu kto planuje kominek czy cokolwiek innego wizytę u zduna, takiego który kocha swoją pracę, odpowie na pytania i pokaże rozwiązania o których nawet by się nie pomyślało. Wizyta w salonie kominkowym to była jakaś porażka w proównaniu z tą teraz Odwiedziłąm przy okazji najmłodszą Ikeę w pl To co mi się rzuciło w oczy to punkt zwrotu tac zrobiony z bielonej sosnowej deski. Widziałam tu na forum takie dechy ale zdjęcia nie oddają ich uroku. I to co mi w związku z tym przyszło do głowy: czy gdybym kupiła do sypialni szafę Pax z sosnowymi drzwiami to mogę je zrobić w podobny sposób? http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/pax-szafa-brazowy__0366347_PE549487_S4.JPG Edytowane 8 Listopada 2015 przez waniliana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 08.11.2015 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 Zostałam tutaj na chwile wywołana i nie zauważyłam (łiii ktoś o mnie pamięta? ) Krzeseł niestety nie widzę jak i np zdjęcia komody i chyba jeszcze kilku zdjęć ) MIło Cię widzieć Będzie wpis u Ciebie? Jak postępy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 08.11.2015 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 tak wstawiona koza jest przecudna ogólnie uwielbiam kozy może to mieć coś wspólnego z nazwiskiem Samej może uda się przekonać mojego M do takiego pomysłu. On nie ma nic przeciwko - dopóki sama będę to robić Sztuką jest tak go przekonać by chciało mu się robić Może uda mi się coś napisać. Malowane drewno jest bardzo fajne. Ale PAX to koszmarnie drogie szafy. Może taniej by wyszło zamówić taką u stolarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 08.11.2015 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 pięknoąciowa ta koza, bedzie pięknie w salonie sie prezentować a ta szafa lakierowana czy surowe drewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 08.11.2015 22:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 Aniko nic mi nie mów o stolarzach Szafy nie chcę malować a rozbielić, naprawdę mi się spodobało "na żywo" takie rozwiązanie Emila wyglądało mi to na surowe drewno ale z dziećmi byłam więc wiesz..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 08.11.2015 22:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 Z wycinanymi krzesłami pasuję. Za dużo czasu mnie to urządzanie kosztuje....krzesła nie mogą czekać, są potrzebne jeszcze w tym roku Będą chyba w takim kolorze: http://www.fameg.pl/Images/Produkty/Materialyacbd44bd-60d5-4c6a-9463-8075d2ff98f5niebieski%20443.jpg Taki wzór http://tu-meble.pl/media/catalog/product/cache/1/image/960x960/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/f/4/f48f15a1-8e31-4f73-b5ed-a052a55e371b_a-5910_biale_437.jpg Fameg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 08.11.2015 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 lakier akrylowy ma, z tego co wyczytałam przy innych meblach z serii ale nadal da się szybko pobielić... rozwodnioną farbą akrylowa, albo jakąś białą lakierobejcą czy czymś podobnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 08.11.2015 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 boski kolorek krzeseł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 08.11.2015 22:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 lakier akrylowy ma, z tego co wyczytałam przy innych meblach z serii ale nadal da się szybko pobielić... rozwodnioną farbą akrylowa, albo jakąś białą lakierobejcą czy czymś podobnym. Ale efekt pewnie nie będzie taki sam jak na tamtych deskach co widziałam....Jak się bieli surową deskę? Aniko na czym stanęło z podłogą u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts