dar_o 01.04.2015 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 WitamW projekcie mam założone ocieplenie ściany garażu 10 cm wełną. Zamiast niej planuję dać styropian. Pytanie moje - ile go dać ? Też 10 cm ? Czy np 5 cm grafitowego dobrego ? Garaż będzie miał 1 grzejnik więc mrozów w nim trzaskających nie będzie. Ściany zewn. będą ocieplone 15 cm styro grafitowymPo przymocowaniu planuję obłożyć go z zewnątrz nie tynkiem, tylko przykryć płytą OSB. Drugie pytanie - czy między styropian a płytę dawać jakąś folię ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamihi 01.04.2015 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Dlaczego OSB zamiast tynku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dar_o 01.04.2015 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 z pewnych powodów obłożyłem kiedyś jedną ze ścian w domu styropianem w środku. Położono na tym siatkę i tynk. I powiem Ci - KOSZMAR... mocniejsze uderzenie ( np dzieci kopiące nóżkami rano w ścianę ) powodują pęknięcia i owalne wgniecenia. W garażu nie da się tego uniknąć, zwłaszcza jak będę używał narzędzi jakiś - a na tej ścianie będzie stół/regał z narzędziami. Więc nie widzę tam delikatnego tynku - więc zamiast niego wolę solidną OSB której nie uszkodzę. A robić tynk i na nim na część dawać OSB - to troszkę bez sensu chyba.... ( chyba że są za tym przemawiające logiczne i niepodważalne argumenty... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts