Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wyprowadzenie ciepłego powietrza z kominka na poddasze

MasterCheat

Recommended Posts

Chwalić się nie ma czym,ale pewnie jeszcze nie raz trzeba będzie w kominku przepalić,maj ma być podobno zimny ;) i może słońca być za mało.

Nie rozumiesz, teraz jest....... nazwę po swojemu,okres przejściowy czyli ni to palić w kominku ni to nastawiać się na PG.Dwa tygodnie korzystam z energii słonecznej którą pokierowałem w większej części na grzanie ZCWU a mniejszej w podłogę i grzejniki.Przepala się już drugi tydzień samo i jestem usatysfakcjonowany takim obrotem sprawy.;).Nie straszny mi zimny maj.Nawet ,krótkie wejścia słoneczne wystarczają by korzystać z wody o temp 45 stC bez zbytniego pod mieszania a podłogówka długo trzyma i w domu nadal jest 22,5-23 stC.Kuminy stygną po sezonie.niedługo przegląd.

Edytowane przez niktspecjalny

• Odpowiedzi 260
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A to co innego,przepraszam za nie zrozumienie,teraz wiem dlaczego 3 muszkieterzy milczą :).Ciekawe co robisz w upalne lato z nadmiarem energii :confused: , wiem, pewnie masz basen ;).

Pozdrawiam.

znowu pudło.Znowu nie kumasz.Potrafisz odpowiedzieć na postawione pytanie???Spróbuj tak jak teraz próbujesz.Temat znasz a my w tej gadce odbiegamy od niego ja tłumacząc ci coś a ty bez zrozumienia ironizując strugasz ..........a.Ale odpowiem całym zdaniem.Czytanie ze zrozumieniem.Napisałem wartość temperatury.Napisałem.Napisałem gdzie temperament idzie i ,że zadowala jak z nieba darmowo idzie.Napisałem.Napisałem ,że mam basen.Nie napisałem.Układ sam się broni ,a my z tej opcji korzystamy i póki co jest ok.Czy widzisz różnicę 45-70 stC ja widzę.Muszkieterzy milczą bo pytanie jest trudne a ja znam ich bolączkę by defetyzmu niepotrzebnie nie siać.Spróbuj odpowiedzieć ty.Tyle masz do powiedzenia.zawsze.;)

znowu pudło.Znowu nie kumasz.Potrafisz odpowiedzieć na postawione pytanie???Spróbuj tak jak teraz próbujesz.Temat znasz a my w tej gadce odbiegamy od niego ja tłumacząc ci coś a ty bez zrozumienia ironizując strugasz ..........a.Ale odpowiem całym zdaniem.Czytanie ze zrozumieniem.Napisałem wartość temperatury.Napisałem.Napisałem gdzie temperament idzie i ,że zadowala jak z nieba darmowo idzie.Napisałem.Napisałem ,że mam basen.Nie napisałem.Układ sam się broni ,a my z tej opcji korzystamy i póki co jest ok.Czy widzisz różnicę 45-70 stC ja widzę.Muszkieterzy milczą bo pytanie jest trudne a ja znam ich bolączkę by defetyzmu niepotrzebnie nie siać.Spróbuj odpowiedzieć ty.Tyle masz do powiedzenia.zawsze.;)

NIKT z kim TY masz układy? Lub przez kogo jesteś zasilany. Może to branża kominkowa - publicystyczna Cię zasila, abyś nakręcał tematy?

Internet teraz pełny trollów i ataków z wschodu ... i innych rejonów

Edytowane przez bohusz

nikt.

ja co prawda muszkieterem nie jestem, ale domagasz się odpowiedzi na pytanie, którego konkretnie nie zadałeś, opisz je tak dokładnie i bez półsłówek, bo ja szczerze nie rozumiem o co Ci chodzi, może jestem średnio kumaty wg Ciebie, ale dla mnie Twoje wypowiedzi to gonitwa myśli, skróty i półsłówka.

Sam siebie pewnie super rozumiesz, ale przyjmij , że nie wszyscy odbierają to tak samo.

Jeśli zadajesz pytanie, nawet prowokujące, to zadaj je jak nauczyciel w szkole, tak żeby uczeń zrozumiał.

nikt.

ja co prawda muszkieterem nie jestem, ale domagasz się odpowiedzi na pytanie, którego konkretnie nie zadałeś, opisz je tak dokładnie i bez półsłówek, bo ja szczerze nie rozumiem o co Ci chodzi, może jestem średnio kumaty wg Ciebie, ale dla mnie Twoje wypowiedzi to gonitwa myśli, skróty i półsłówka.

Sam siebie pewnie super rozumiesz, ale przyjmij , że nie wszyscy odbierają to tak samo.

Jeśli zadajesz pytanie, nawet prowokujące, to zadaj je jak nauczyciel w szkole, tak żeby uczeń zrozumiał.

Staram się być konkretny ale proszę abyś zwrócił uwagę o czym jest temat.Przypomnę bo mnie trollem nazwał.temat to:

Wyprowadzenie ciepłego powietrza z kominka na poddasze .Poczytaj każdy mój post,który jest kierowany do konkretnych osób.Rozumiesz.Jestem przed wymianą wkładu na ciepły szamotowy itp.To rozumiesz.Dowiaduję się z tego wątku o kominach zgodnych z przepisami,paragrafami i tymi zduńskimi.Na razie zrozumiałe.Pytam prowokująco by uzyskać odpowiedź.Niech będzie.Ale odpowiedzi nie uzyskałem ,a jak przyjedzie do mnie znany zdun FM, z wieloletnia praktyką to mi komin rozbierać nakaże.Rozumiesz.Więc zapytałem:

Jeśli mam wybudowany dom mam w nim kominy jeden z nich jest do PG a drugi do KZPŁW w systemie Jarosław prezentowanych wyżej z wełną jako otulina w zestawie to mi sugeruje się ,że wełna do systemowego nie nadaje się bo się skurczy.Więc pytam dlaczego.Pytam także bo to dla mnie ważne.Jeśli nie używałbym tych kominów,a w szczególności tego do KZPŁW to ten komin nadaje się z zduńskiej roboty czy nie???. Ma zduński błąd czy nie???Może w przyszłości współpracować z wkładem.obudową,instalacja zduńską czy nie???Rozumiesz me pytania???:cool:

Edytowane przez niktspecjalny

NIKT z kim TY masz układy? Lub przez kogo jesteś zasilany. Może to branża kominkowa - publicystyczna Cię zasila, abyś nakręcał tematy?

Internet teraz pełny trollów i ataków z wschodu ... i innych rejonów

Dobrze o tobie prawią.Myślałem ,że się mylą.Jednak to prawda.Szkoda było czasu bo temat fajny jak dla mnie i bardzo pouczający.

czy jakis moderator jest w stanie zablokować tego trolla?

z każdego wątku potrafi zrobić szambo ..

Wyprowadzenie ciepłego powietrza z kominka na poddasze Chciałem nacisnąć trójkącik bo tą wypowiedzią to ty trollujesz.Jedno wejście zresztą niemerytoryczne.Pomóc ci w tym temacie trollu.Fajnie się tak przezywać.Musi być podstawa.Zadałem pytania do fachowców i chcę jasnej odpowiedzi.Potrafisz to odpowiedz.

nikt.

Masz pytania.Dlaczego zwlekasz z odpowiedzią???Napisałem prowokująco jak domniemasz, żeby uczeń zrozumiał.A ty milczysz dlaczego

???.

Jeśli mam wybudowany dom mam w nim kominy jeden z nich jest do PG a drugi do KZPŁW w systemie Jarosław prezentowanych wyżej z wełną jako otulina w zestawie to mi sugeruje się ,że wełna do systemowego nie nadaje się bo się skurczy.:cool:

Nadają się do tego co planujesz. Śpij już spokojnie i zdrowo. Możesz też oderwać się od kompa spokojnie na 1-2 godziny

Edytowane przez bohusz

Raczej... nie

Tym bardziej, że według kilku czytających zakłóciłeś ten temat w sposób skuteczny swoją pisaniną i prywatnymi wycieczkami do poszczególnych użytkowników tego forum.

Tobie się.......po ..o ,a oni mnie przestrzegali przed tobą.Nie posłuchałem.Czytaj ,czytaj jak będziesz miał odwagę to spróbuj odpowiedzieć.Nie pasujesz do tej rozgrywki.Nie męcz ucha.Dla mnie EOT.

oczywiscie, ze sie nadaje.

Dziekuje, ze zadales sobie trudu, zeby po ludzku to opisac.

jesli skurczysz sprasowana welne ktora jest za rura szamotowa, bedziesz pierwszym przypadkiem. Ta welna jest juz tyle razy skurczona przez prasowanie, ze raczej musialbys ja zabrac w kosmos aby Ci sie to udalo. Mozesz probowac tez spalic kawalek tej welny w swoim kominku, tak dla testu.

oczywiscie to moje zdanie.

wybacz, ze nie siedze przed kompem caly dzien, wczesniej odpisac nie moglem. Na fm pojawiam sie rekreacyjnie, a nie zawodowo.

nie wykladam tez zawodowo kominow zadna blacha, dlatego nie musze lansowac na sile irracjonalnych teorii.

Staram się być konkretny ale proszę abyś zwrócił uwagę o czym jest temat.Przypomnę bo mnie trollem nazwał.temat to:

Wyprowadzenie ciepłego powietrza z kominka na poddasze .Poczytaj każdy mój post,który jest kierowany do konkretnych osób.Rozumiesz.Jestem przed wymianą wkładu na ciepły szamotowy itp.To rozumiesz.Dowiaduję się z tego wątku o kominach zgodnych z przepisami,paragrafami i tymi zduńskimi.Na razie zrozumiałe.Pytam prowokująco by uzyskać odpowiedź.Niech będzie.Ale odpowiedzi nie uzyskałem ,a jak przyjedzie do mnie znany zdun FM, z wieloletnia praktyką to mi komin rozbierać nakaże.Rozumiesz.Więc zapytałem:

Jeśli mam wybudowany dom mam w nim kominy jeden z nich jest do PG a drugi do KZPŁW w systemie Jarosław prezentowanych wyżej z wełną jako otulina w zestawie to mi sugeruje się ,że wełna do systemowego nie nadaje się bo się skurczy.Więc pytam dlaczego.Pytam także bo to dla mnie ważne.Jeśli nie używałbym tych kominów,a w szczególności tego do KZPŁW to ten komin nadaje się z zduńskiej roboty czy nie???. Ma zduński błąd czy nie???Może w przyszłości współpracować z wkładem.obudową,instalacja zduńską czy nie???Rozumiesz me pytania???:cool: